Nem elég, ha beszélünk róla. Ha szép idézeteket olvasunk a szeretettel kapcsolatban, vagy ha olyan filmet nézünk, ami a szeretetről szól. Akkor értjük meg, sajátítjuk el és tapasztaljuk meg igazán a hatalmát, ha gyakoroljuk, mert a szeretet egy képesség, amit meg lehet tanulni és fejleszteni. Ehhez pedig érdemes lehet átgondolnod, hogy mi mindent adhat Neked a szeretet!

A szeretet boldoggá tesz

Nem csak azon nemes egyszerűségből kifolyólag, hogy szeretsz és téged is szeretnek. Hanem azért, mert aki igazán szeret, az nem támaszt elvárásokat. Úgy szereti a párját, a barátait, ahogy vannak és nem akarja őket megváltoztatni. Az elvárás mindig csalódást és fájdalmat szül, hiszen ritkán kapjuk meg azt, amit elvárunk és különben is, miért jó, ha közben esetleg más boldogtalanná teszünk vele? Az őszinte szeretet elfogadó. Hogyha önmagatok lehettek a kedveseddel egy kapcsolatban, nem kell másnak kiadni magatokat, boldogság vár rátok.

A szeretet erőt ad

Na jó, talán ezt gondoltad… hogy a mindennapokban, amikor nehézségeid, gondjaid vannak, a szeretet erőt ad. Ha igazán szereted a szeretteidet, akkor értük mindig képes leszel talpra állni, akármilyen gödörben is legyél. A családodért szembenézel az oroszlánnal, a sötétséggel, a démonjaiddal, akármilyen problémád illetve problémátok legyen. Ugyanakkor fordított esetben gondolj arra, hogy te is így motiválhatod az embert. A szeretet hatalmas húzóerő. Abban az esetben is, ha szeretnénk az álmunkat vagy a vágyunkat megvalósítani mert szeretjük azt álmot…

A szeretet bátorságot ad

Az előbbiekből kifolyólag a szeretet felszabadít, boldoggá tesz és erőt ad. Meg jó nagy adag őszinteséggel és bátorsággal ruház fel, hogy kimerd mondani, mutatni az érzéseidet. Merd vállalni az álmaidat és tenni értük. Ez a bátorság segít abban, hogy felvállald magad a jó és a rossz tulajdonságaiddal együtt. A szeretet sok tekintetben gazdaggá teszi az életedet.

A szeretet mindig tanít

Mint láthatod… a szeretet rengeteg mindenre megtaníthat. Folyamatosan. Hogy szeresd önmagadat, hogy szeress tisztán másokat, miként legyél jobb ember, hogyan küzdj a vágyaidért. A szeretet lépten nyomon új dolgokra taníthat meg.

Ha van szeretet, akkor megbocsátás is

Hogyha van benned igaz szeretet a családod, a párod, a barátaid az emberek iránt, mindig meg tudsz nekik bocsátani. Amikor megbántanak, megsértenek, keresztbe tesznek, kibabrálnak veled. Persze ez nem olyan könnyű, mint ide leírni, de akinek fontosak a szerettei képes megbocsátani, méghozzá úgy, hogy utána nem hánytorgatja fel a dolgot. Mert mint egy láthatatlan isteni balzsam, csak a szeretet képes begyógyítani a sebeket…

A szeretet meggyógyít

Ez komoly. Nem csak akkor, amikor téged halmoznak el szertetettel, amikor beteg vagy, esetleg magad alatt vagy, hanem olyankor is, amikor te szeretsz így másokat. A nagy gyógyítok sem puszta energiával, hanem a szeretetükkel gyógyítanak. Ahhoz, hogy valakinek a segítségére lehess, szeretned kell. Lehet, hogy kevesled, hogy „csak ennyi”, pedig igen: ennyi is elég ahhoz, hogy képes legyél testi vagy lelki sebek begyógyítására. És természetesen nem csak embert gyógyíthatunk általa, hanem a szeretet tiszta energiájával, mágikus erejével az állatokat és a természetet is!

Minél többet adsz, annál többet kapsz vissza

Persze nem az a cél, hogy ennek szenteld az életedet, kivéve, ha a szentek babérjaira akarsz törni. Éppen elég, ha figyelsz. Még csak az alkalmat sem kell keresned, mert ha éber vagy, akkor szeretni fogsz akkor, amikor kell. Nem csak a szeretteidet, barátaidat, hanem embertársaidat is Szerető öleléssel, szavakkal, gesztusokkal látod el őket. Ha nem teszed ezt főcéloddá, akkor nem vonod el magadtól az energiát. Hiszen ha csak másokra figyelsz, és magadra nem, persze, hogy rossz dolgok kezdenek történni veled, mint ahogy akkor is, ha csak azért csinálod, hogy szeretet kapj. De ha megtartod az egyensúlyt és közben gyakorlod a szeretetet, annál többet kapsz majd vissza te is.

A szeretet megvilágosodást adhat

Tapasztaltál már életeden olyat, hogy egyszer csak minden ok nélkül elöntött a szeretetet, egy nagy érzelemhalom lettél és úgy érezted, eggyé váltál az emberekkel és a világgal? Minden csupa fény és szeretet volt? Igen, ilyenkor megtapasztalod az isteni, szakrális szeretetet, ami kisebb megvilágosodással jár. Ilyenkor kitisztul az elméd, megnyílsz az égiek, a Felsőbb Éned számára, a helyére kerül minden, eggyé válsz az Univerzummal. Ebben az élményben többször is részed lehet. Attól függ, mennyire van nyitva a szívcsakrád, mennyire vagy képes teljes bizalommal és őszintén szeretni és milyen magas szinten rezegsz.

A szeretet csodákra képes

Nem vicc. Gondolj bele, ahol van szeretet, ott bármi megtörténhet. A szeretet által képesek az emberek jobb emberré válni. Azért hangsúlyozom ezt, mert tudjuk jól, hogy sok ember a szeretet reményében képes másnak mutatni magát és arra törekedni, hogy megfeleljen a másiknak, de ez csak akkor működhet, ha önmagáért akar megváltozni. Továbbá a szeretet utat mutathat és segíthet a legsötétebb, legrosszabbnak tűnő helyzetekből is jól kijönni. Mivel a szeretet minden akadályt legyőz. Aztán ha jobban belegondolsz, az ember, aki szereti magát, az bármit elérhet. Mert hisz magában, tudja mire képes és ha hibázik is, akkor szeretni fogja önmagát.

A szeretet életet menthet

Nagyon sok ember csak akkor boldog, ha tudja, érzi, hogy szeretik és fontos. Szeretnék, hogy a létüknek értelme legyen. Itt nem csak arról van szó, hogy a szeretet képes megmenteni és visszasegíteni az életbe azt, aki mondjuk öngyilkosságot akar elkövetni. Persze nem az a cél, hogy tápláljuk a szeretetfüggőséget, (mert az embernek igenis meg kell tanulnia szeretnie önmagát és az életét) de olykor-olykor igenis életmentő lehet. Hanem a már említett gyógyító erőről is, ami a szeretetben rejlik.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: angiekaran.blogspot.hu