Bebizonyosodott, hogy a gyereked szellemeket lát? Bár talán te magad semmit nem látsz, érzékelsz belőlük, ahelyett, hogy elnyomnád a szellemlátó gyereked képességét, és bebeszélnéd neki, hogy zizzent, inkább készen állsz arra, hogy segíts neki? Nagyon helyes, ilyen a felelősségteljes szülő! Mutatok 10 olyan dolgot, tippet, aminek segítségével megkönnyítheted szellemlátó gyermeked életét és akár a tiedét is!

Egyesek szerint 3 éves korukig, mások szerint 2 és 6 éves korukig látják a szellemeket. Nincs egységes vélemény erről, mivel hallottunk már 7, 9 meg 12 éves gyerekről is, aki szellemeket látott. Ez függ az egyéntől, a neveléstől, a körülményektől. Nem is ezzel kell most foglalkoznunk, hanem azzal, hogy tutira bebizonyosodott, hogy a gyerkőcöd szellemeket lát. Van, amelyikük könnyen feldolgozza, nem fél tőlük és eltársalog velük, míg valamelyik frászt kap tőlük. Te pedig attól kapsz agyf… rémet, hogy nem látod őket, nem tudsz mihez kezdeni velük, és az is bánt természetesen, ha a gyereked nem bírja feldolgozni a képességét, és azt, ami vele történik.

Bárhogy is legyen, érdemes tudatosan állni a szellemlátó gyerekhez és akár megtenni a következő 10 dolgot:

1. Értesd meg vele a működést! Beszélj neki olyan dolgokról, mint a halál, harmadik szem, szellemek

Lehet, nem lesz egyszerű. Meg talán vonakodsz is tőle, hogy halálról és holtakról beszélj, de bakker, ha egyszer szellemeket lát, akkor már ne csinálj tabut belőlük. Úgyhogy amennyire csak tudod, képezd ki magad, értsd meg magad is a folyamatokat, a szellemvilágot és mesélj róluk a gyerkőcnek. Próbáld meg az ő nyelvén megértetni vele a halál, a szellem és a harmadik szem fogalmát, meg hogy egyiktől sem kell félnie!

2. Tudnia kell: Nincs vele baj!

Hogy elkerüld a jövőben a gyermek sérülését, hogy lelki bajai legyenek, komplexusai, meg kell vele értetni, hogy ő kétségkívül egy különleges gyerek, de nincs vele baj. Nem beteg. A képessége nem átok, hanem áldás. Nem szabad, hogy azt higgye, zakkant vagy, hogy a képessége miatt nem fogják mások szeretni. Biztosítsd arról, hogy ti így is, úgy is szeretitek, képességgel, meg anélkül is. Sztorizz neki arról, hogy más gyerekek is vannak, lehetnek hasonló cipőben.

3. Azt is tudnia kell, hogy hozzátok mindig fordulhat!

Azt is érdemes beleverni a kis kobakjába, hogy bármikor és bármilyen körülmények között fordulhat hozzátok. Hogy mindig legyen veletek őszinte és mondja el, ha fél, ha lát valakit, ha bántja valami. Nektek kell a támaszának lennie, a mentsvárnak, akikhez fordulhat.

4. Kösd fel te is gatyádat!

Nem csak abban a tekintetben, hogy elegendő információt szerezz arról, mivel állsz szemben. Hanem hogy TE, sose veszítsd el a fejedet. Minden helyzetre fel kell készülnöd. Arra is, ha a nagyi ugrik be teapartira és kedélyesen társalogni és arra is, ha a szomszéd, aki felkötötte magát vagy eltette láb alól a pincéjében a nejét… sajnálom, de jobb felébredsz és gyakorlod, hogy megőrizd a hidegvéredet, bármiről is meséljen a gyerek.

5. Emlékeztesd rá, hogy az élet a fontos!

A szellemlátó gyerekek hajlamosak lehetnek arra, hogy megfeledkezzenek a való világról és az életükről. Fontos őket emlékeztetni arra, hogy ez a valódi életük, amit élniük kell, az ovi, az iskola, és a környezetében lévő emberek. A szellembarátok mellett őrizze meg hús-vér ember barátait is.

6. Legyenek szabályok!

Sajna itt nem érvényesek az „idegenekkel ne állj szóba”. Itt kicsivel más szabályokat kell bevezetni arra az esetre, ha egy szellemnek nem túl barátságos szándékai vannak. Az egyik szabály: anyuval, apuval mindent osszon meg. A többi arra vonatkozzon, hogyan kezelje a gonosz, rossz szándékú szellemeket. Szóljon egyből neked, hogy elpaterold őket, ne hallgasson rájuk, nézze őket szellemnek. Ezeket a szabályokat nektek kell megalkotnotok, mert nem árt, ha vannak!

7. Indokold meg! Ha titkolnia kell, miért kell?

Hogyha ovis, kisiskolás a gyereked és úgy döntesz, jobb, ha nem beszéli ki fűnek-fának a képességeit, mert nem szeretnéd, hogy ebből problémátok legyen, az egész családnak, akkor szépen meg kell vele beszélni, hogy ne kösse mindenki orrára, de azt is mondd el, miért és hogy sokan nem elég érettek és félnek a szellemektől. Sajnos, amíg az óvodában, iskolában nem dolgoznak elég felvilágosult, nyitott személyek, addig valóban érdemes erre odafigyelni. De ha tudod, hogy a csoportvezető vagy az osztályfőnök erre nyitott, akkor mázlid van vele.

8. Vegyék körbe tárgyak, eszközök, rituálék, amik megnyugtatják!

Ha őt megnyugtatja az, hogy kis lámpa fénye mellett alszik, ám legyen. Ha hiszel a mágikus eszközökben, a szellemeket elűző tárgyakban, vagy imákban, akkor bátran támaszkodhatsz azokra is. Ebben az esetben jöhet a házszentelés, rendszeres zsályaégetés, meg a különböző védelmi célt szolgáló tárgyak. Az is jó megoldás lehet, ha rászoktok arra, hogy esténként elmondjatok egy imát a holtakért, hogy békére leljenek.

9. Lehet, hogy egyszer neked is fel kell venned a kesztyűt!

Szerencsés és szép lenne az a gyerekkor, ahol csak jóságos és barátságos szellemekbe ütközne a gyereked. Ám ennek csekély az esélye. Ezért az sem árt, ha kigyúród magad és megtanulod, hogyan át kell átsegíteni a szellemeket a fénybe vagy elűzni őket. Ezzel hatalmas segítsége lehetsz a gyermeknek, a maximális biztonságot jelentheted a számára, és ha megtanulja, hogyan kell ezt csinálni és tini korában vagy még azontúl is látni fogja a szellemeket, egyedül is képes lesz megbirkózni velük.

10. Mindig a gyerek érdeke legyen a legfontosabb!

Vannak szülők, akik totál elutasítják a szellemvilágot vagy a tényt, hogy a gyerekük szellemlátó, míg egyesek hajlamosak átesni a ló túloldalára és vadul kapaszkodni a gyerek képességébe és ha kő kövön nem marad, akkor is meg kell tartania a képességét, „mert az én gyerekem látnok és spirituális szellemben fog felnőni. Punktum.” Mondani sem kell, egyik sem jó hozzáállás. Mindig a gyerek érdeke legyen az első! Ezért kell mindig megkérdezni, hogy ő mit akar! Mivelhogy vannak esetek, ahol a gyerek annyira nem bírja feldolgozni, megszokni a képességét, hogy már majd megháborodik tőle és tiszta idegroncs, akkor lehet jobb inkább elősegíteni annak a harmadik szemnek a becsukását…

+1. Fordulj szakértőhöz!

Ha úgy érzed, egyedül ez nem megy neked, kevésnek érzed magadat hozzá, vagy semmi sem segít, fordulj megbízható szakértőhöz, aki esetleg maga is szellemlátó, médium, és tud segíteni a gyermekednek, hasznos tanácsokkal, tippekkel láthatja el, akár mentorálhatja is egy ideig, hogyan dolgozza fel és használja a képességét.

Megjegyzés:

Nagyjából ugyanezeket ajánlatos tenni akkor, ha a gyerek az aurát vagy a jövőt látja. Mindig értesd vele, mi történik vele és adj mankót a kezébe, hogyan tanulja meg uralni a képességét.

A cikk általam megtapasztalt, beváltnak minősült és összegyűjtött tapasztalatok alapján készült. Nem vagyok gyermekpszichológus, sem parapszichológus.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Látnok a baba? – 10 jel, hogy igazi médium a gyereked

Leadkép: elportaldelmiedo.com

Gifek: imgur.com