A sámán egy végtelenül bölcs, ugyanakkor gyógyító személy, aki megérti a világot és annak működését. Kapcsolatban áll a természettel, hídként szolgálni a természet és az emberek, illetve az emberek és a szellemvilág között. Ha igaz rád ez a 10 jel, akkor te is egy ilyen rendkívül különleges személy vagy – egy sámán!

1. Minden sámán empata

A sámánnak valahol a „foglalkozása” az, hogy együttérezzen a világgal, az emberekkel, a természettel és a szellemekkel, mert az érzelmek kapcsolják őket össze. Tehát, ha te is könnyen átérzed mások érzéseit, zsúfolt helyen feszengsz, túlterheltnek érzed magad, akkor minden esélyed meg van arra, hogy te is sámán vagy! Főleg, ha képes vagy érezni azt, amit az imádott cirmosod érez vagy a kedvenc bonsaiod az ablakban. Szavak nélkül is megérted őket, akárcsak az embereket.

2. A sámánok öreglelkek

A sámánok bizony öreglelkek. Tisztában vannak azzal, hogy nem egy életük volt eddig és hogy rengeteg tudást hoztak magukkal az előző életeikből. Ezért is olyan bölcsek és tapasztaltak. De legfőképpen, ezért is olyan megértőek és elfogadóak. Képesek elfogadni a sorsukat és ha tudnak, úgyis javítanak rajta, mert tudják, hogy megtehetik. A kihívásokat, a félelmeket és a problémákat nem megkerülik, hanem szembemennek velük, mert tudják, hogy ezekből tanulhatnak és általuk fejlődhetnek.

3. Átvészeltél valamilyen katasztrófát

Sok kultúrában szerepel az, hogy az lesz sámán, aki átél egy tűzkatasztrófát vagy bármilyen más, életveszélyes- erőszakos helyzetet, gyerek- vagy felnőttkori megpróbáltatást, mivel ez utána óriási hatással lesz életére. Netán halál közeli élményük volt és azután döbbentettek rá a sorsukra.

4. Jobb szeretsz egyedül lenni

A sámánok nem éppen társasági lények. Jobb szeretnek egyedül lenni és elmélkedni, meditálni rácsatlakozni a természetre és a világra. Tipikusan az a személy a társaságban, aki inkább hallgat, semmint beszél. Olyan magának való, aki valójában mindig éber, de látszólag mintha „nem is lenne közöttünk”. Emiatt sokszor érzi azt, hogy ő nem is tartozik ebbe a világba…

5. Szeretnél tenni a világért

Erőteljesen él benned a vágy, hogy tegyél valamit a világért. Szívügyed a föld és a környezet, azért nem csak azzal teszel értük, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet és mondjuk besegítesz fát ültetni vagy állatmenhelyeken vagy önkéntes, hanem ugyanerre szólítod fel az embereket. Tudatosságra. Vigyázol a világra és nem félsz imádkozni a Természet Anyához, a Földanyához, hogy kifejezed nekik háládat. Gyakran meditálsz azért, hogy a világban több béke és szeretet legyen.

6. Szeretsz segíteni másoknak

Nem csak a világon próbálsz segíteni, hanem a közvetlen környezetednek is. Szívesen meghallgatod az emberek gondjait-bajait, és ha kérik, tanácsot is adsz nekik vagy konkrét segítséget, ha módodban áll. Hagyod, hogy az emberek megtaláljanak, és máskor te magad ajánlod fel nekik a segítséget, amikor érzed, hogy szükségük lehet rá. Ráadásul ezek az emberek ösztönösen megbíznak és hisznek benned. Figyeld csak meg, hogy a jelenlétedben megnyugszanak és boldogak lesznek!

7. Földöntúli hatalommal bírsz

Természetesen egy sámánnak is meg van a maga eszközára. Kezdjük azzal, hogy eleve a legtöbbjük gyógyító, vagyis kézrátételesen vagy akár gyógynövények segítségével, de képes gyógyítani. Mint ahogy képesek látni, érzékelni a szellemeket és felvenni velük a kapcsolatot. A megérzéseik pedig elképesztően pontosak, akárcsak az álmaik, amikben sokszor látják meg a jövőt.

Szóval… ha gyakran olyan, mintha látnál, hallanál olyan dolgokat magad körül, amiket mások nem észlelnek, akkor se ijedj meg, nem vagy őrült, csak tökéletesen működnek az tisztán érzékeléseid. Még akár a gondolatokban is olvasgathatsz.

8. Igazi természetbarát vagy

Talán a legszívesebben egy erdő közepén laknál. Annyira nem vonz a modern, zajos világ, ellenben a természettel, amellyel hihetetlenül mély a kapcsolatod. Képes vagy beszélgetni, érezni, amit ő érez. Ugyanerre vagy képes az állatvilággal is, mert nagy állatbarát is vagy.

9. Nem dőlsz be a külsőségeknek

Egy igazi sámán mindig a belsőt nézi, sosem a külsőt. Számukra mindenki egyforma. Nincsenek jó és rossz emberek, csak lelkek, aki hol néha letörnek a helyes ösvényről. Mint ahogy nincs olyan, hogy szép vagy csúnya, mert minden egyformán szép a maga nemében. Nem izgatnak a világi hívságok, a társadalmi normáknak való megfelelés, sem a karrier vagy a verseny az előbbre jutásért.

10. Vonzalmat érzel a dobszó iránt

Imádod hallgatni a dobszót? Hol ellazít és megnyugtat máskor meg felhevíti véredet? Különös érzéseket ébreszt benned?  Sőt, talán még dobod is van? Nem csoda, hiszen a sámánok a dob segítségével esnek transzba és kommunikálnak a szellemekkel. Márpedig erre akár te is képes lehetsz, mert spirituális kapcsolatban vagy dobbal, ami felé is ébreszti a tudatodat és a akár dobszóval együtt szárnyra kaphat a lelked.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: giphy.com, tenor.com, elforo.com, wifflegif.com, thiswomanknows.com, viralscape.com, livmorgan0919.wordpress.com, pinsdaddy.com