Vámpírok márpedig léteznek. Lehet, hogy nem csillognak a napfényben és nem szívják ki a nyakadat, – leszámítva a pasidat – de legalább a véredet meghagyják és csak az energiádat veszik el. Ugyanis az energiavámpír az a személy, aki energiát lop másoktól, méghozzá azért, mert ő maga is energiaszegény. Az ember lehet tudatos energiavámpír, de a legtöbb estben teljesen tudattalanul válik azzá. Ezért csekkold ezt a 10 klasszikus jelet, melyből kiderül, hogy te az vagy-e!

1. Szeretsz feszültséget kelteni

Na jó, talán ezt nem fogod bevallani magadnak. Ha igen, akkor minden tiszteletem a tied, mert legalább őszinte vagy. Viszont, ha azt veszed észre, hogy a környezetedben mindig vita alakul ki és valamiféleképpen te is a részese vagy, érdemes elgondolkozni azon, hogy nem-e miattad tört ki a vita. Talán szereted azt nézni, ahogy mások harcolnak a kegyeidért vagy bosszúból ugrasztottál össze két embert, mert az egyik megsértett téged.

2. Állandóan panaszkodsz

Legalább naponta elmondod a legjobb barátnődnek vagy a kollégádnak, hogy még mindig nem talált rád az igazi, milyen szemét a párod, hogy neked soha nem jön össze semmi és még csóró is vagy. Imádod sajnáltatni magad, hogy részvétet, szeretetet gyűjts be másoktól. Ezért ecseteled hosszasan a betegségedet is vagy a borzalmas gyerekkorodat.

3. Egyesek menekülnek a környezetedből

Megfigyelted már, hogy egyesek nem bírnak huzamosabb ideig meglenni a környezetedben, pedig nem is vagy sajtszagú? Hát, ha nem hiperkatívak vagy rendkívül elfoglaltak, könnyen lehet, hogy rosszul érzik magukat a társaságodban. Például az előbb említett panaszkodás miatt. Vagy mert…

 4. Irigy vagy és kárörvendő

Az energiavámpír sokszor rosszmájú, kimondottan pesszimista. Mivel neki sincs elég energiája, azt szeretné, ha másoknak se lenne. Mivel éppen életének egy negatív periódusát éli (gázos anyagi helyzet, problémás párkapcsolat) úgy jut egy kis potya energiához, ha másokat szid. Erőt ad neki, ha más is szenved. Főleg, ha belemegy ebbe esetleg egy beszélgetőpartner, aki jóhiszeműen próbálja támogatni, jobb belátásra bírni és fel sem tűnik neki, hogy közben kiszívják belőle az életet.

5. Kibeszélsz másokat a hátuk mögött

Pont az előbbiek végett. Egyrészt, mert erőt merítesz abból, hogy lealacsonyítasz, lesajnálsz másokat, másrészt a beszélgetőpartnerrel szövetkezve csórsz magadnak egy kis energiát, aki mondjuk egyetért veled és együtt szidjátok tovább az illetőt.

6. Mérgező a személyiséged

Úgy is lehet energiát lopni másoktól, ha közben megmérgezed őket, méghozzá a negativitásoddal, pesszimizmusoddal vagy éppen az irigységeddel, mert tele vagy haraggal, akár gyűlölettel azokkal szemben, akiknek jobban megy a sorsuk, mint neked vagy egyenesen cserben hagytak. Ilyenkor lecsapolod az embereket, akik azt veszik észre, hogy oda a derűs, optimista hangulatuk és ugyanolyan sötétek lettek, mint amilyen te vagy. Ráadásul kevesen veszik figyelembe, hogy nemcsak energiát lop az energiavámpír, (ergo ez a legfőbb tulajdonsága) hanem felemészti a saját készleteit is az előbb említett viselkedésével.

7. Ahol ott vagy, megfagy a hangulat

Most emlékezz vissza. De őszintén. Volt már olyan, hogy ahol megjelentél vagy megszólaltál, és megfagyott a légkör? Csend lett, elveszett a jó hangulat vagy egyenesen elmenekültek az emberek? Nos, ha nem azért, mert előtte valami ordítóan nagy szemétséget műveltél velük, akkor valószínűleg azért, mert egy szempillantás alatt beporszívóztad az energiájukat és rosszul érzik magukat a környezetedben. Vagy pedig így próbálnak védekezni az ellen, hogy felzabáld őket.

8. Folyton megmentőt keresel vagy mentőcsónak használsz valakit

Árgus szemekkel keresed azt, aki segíthetne neked, kihúzhatna a bajból. Akitől egy kis szeretetet és megértést kaphatsz. Vagy akár más előnyöket, mert az sem baj, ha pénzt ad, összehozz egy pasival vagy betuszkol egy menő munkahelyre, csak hasznod származzon belőle. Sőt, talán már találtál is ilyen személyt és nem vagy hajlandó leakadni róla. Szabályosan függsz tőle, úgy érzed ő a mindened, a boldogságod, aki fényt visz az életedben és mindig jobb kedved van mellette. Az, akiért élsz. Jobban mondva, akiből élsz…

9. Gyakran érzed magad energiátlannak

A legtipikusabb jelek, hogy szinte állandó fáradtsággal, levertséggel küzdesz. Jóformán mindig rossz a kedved és sötéten látod a világot, az életet. Képtelen vagy bárminek is örülni. Talán mindebből kifolyólag még beteges is vagy, hiszen a lelki bajok egy idő után kiütköznek a testen is.

10. Folyton a középpontban akarsz lenni

Na, vajon miért? Ha rád figyelnek, veled foglalkoznak, dugig lesz energiával. Ezért képes vagy kifejezetten küzdeni azért, hogy a figyelem középpontjába kerülj.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Amikor úgy érzed, minden rossz körülötted, segít a családállítás

Leadkép: VideoBlocks

Gifek: imgur.com