Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor rendkívül stresszesnek és túlterhelteknek érzi magát. Akármilyen erős is legyen az ember, idővel vagy bizonyos dolgok hatására mindenki megtörhet. Ha a lélek nem kap elég szeretetet, figyelmet, törődést, örömöt, szabadságot vagy amire épp vágyik, és mindig csak ad: egy idő után elfárad. Ha nem vagy harmóniában a lelkeddel, nem gondoskodsz róla, lemerülnek az elemei és a lelki fáradtság komoly kellemetlenségeket okozhat.

A következő 14 jel segít abban, hogy megbírd különböztetni a lelki fáradtságot a testitől:

1. Nem tudsz boldog lenni, és közömbös vagy

Minden, ami korábban örömöt rejtett, például hobbid, a szenvedélyed, egyéb érdeklődésed, a kedvenc zenéid hallgatása, az olvasás vagy a barátokkal és a családdal eltöltött idő, már nem tesz boldoggá. Egyik sem hoz lázba. Érdektelen lettél mindennel és mindenkivel kapcsolatban. Inkább szeretnél otthon maradni és egyedül lenni.

2. Nem emlékszel arra, mikor nevettél őszintén utoljára

Emlékszel arra, hogy mikor nevettél utoljára annyira, hogy még a könnyeid is kicsordultak? Ha nem tudsz erre visszaemlékezni, akkor odabent, a lelkeddel van a probléma. Aki nem tud nevetni, humorizálni, annak a jele, hogy belül boldogtalan és fásult.

3. Távolinak tűnik a régi éned

Amikor meglátod a régi fényképeidet vagy barátaiddal egy nosztalgikus emlékről beszélsz, nem ismersz magadra. Túl távolinak tűnik. Mintha soha nem is te lettél volna. Úgy véled, mindent eltűnt belőled, ami valaha a részed volt.

4. Magányosnak érzed magadat a társaságban

Mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor egyedül érzi magát. De ha magányosnak érzed magadat akkor, amikor mások körbevesznek, ez problémát jelenthet. Üresnek érzed az életedet, amelyet nem tudsz kitölteni. Talán te azt hiszed, erről ők tehetnek, ők változtak meg és távolodtak el tőled. Az igazság az, hogy te.

5. Nem vagy motivált

Az életedben erősen hiányzik az inspiráció és a motiváció. Korábban tele voltál lelkesedéssel, szenvedéllyel a feladatok elvégzéséhez. De most semmivel kapcsolatban sem érzed azt, hogy valami megérné az erőfeszítést. Nem izgat semmi, nincsenek céljaid, talán az álmaidról is lemondtál. Nem akarsz jobb lenni, és azt sem akarod, hogy bármi is változzon az életedben. Csak a túlélésre törekszel.

6. Igent mondasz, amikor valójában nemet szeretnél

Nem tudsz nemet mondani. Igent mondasz olyankor is, amikor inkább nemet szeretné. Nem tudsz magadért kiállni. Kerülöd a konfliktust, azt szeretnéd, hogy mindenki hagyjon békén vagy pedig legyen boldog, elégedett, ezért kedveljen és szeressen. Mindig mások igényeivel törődsz és nem azzal, hogy neked jó legyen. A háttérbe szorítottad magadat, mert te „nem vagy fontos”.

7. Adsz, de nem kapsz

Az emberek mindig problémáikkal fordulnak hozzád, és soha nem gondolod meg kétszer, hogy segíts-e nekik. Ugyanakkor nehezen tudod azt kifejezni, ha neked lenne szükséged valakire vagy akár segítségre. Aggódsz, ha nem segítesz, akkor elfordulnak tőled vagy lelkiismereti kérdést csinálsz belőle: rossz ember vagy, ha nem nyújtasz segítséget. Te mindig csak adsz, de szinte semmit sem kapsz és sokszor azért, mert nem kérsz vagy nem is hagyod, hogy mások adjanak. Netán olyanoknak adsz, akik esetén tudod: nem számíthatsz viszonzásra.

8. Hazudsz magadnak

Hajlamos vagy hazudni magadnak. Félsz a konfliktusoktól és attól is, hogy szembenézz a valósággal. Te is tudod, hogy rossz az, amit csinálsz, nem lesz jó vége, mégis megmagyarázod, miért teszed és előszeretettel mentegeted magadat.

9. Olyan dolgokat csinálsz, amelyek nem tesznek boldoggá

Nem vagy lelkes napközben. Inkább olyan vagy, mint egy robot, aki felkel és elvégzi a feladatait. Az elmúlt napok, hetek, talán hónapok összemosódtak, mindegyik ugyanolyan szürkének tűnik. Úgy érzed magadat, mint egy szellem, akinek semmi öröme sincs a mindennapokban. Inkább minden szenvedést, kellemetlenséget, rossz érzést vagy közömbösséget okoz benned.

10. Nem tiszteled magad

Sokszor engeded másoknak, hogy kihasználjanak. Olyan dolgokra bólintasz rá, olyanokba mész bele, amelyek esetén tudod: nem lesz jó vége. Nem állsz ki magadért, nem véded magadat, inkább hagyod, hogy az emberek lábtörlőnek használjanak vagy szétlopkodják a lelked kincseit.

11. Mérgező emberek vesznek körbe

Vannak olyan emberek az életedben, akiknek nem kellene ott lenniük. Ezek a mérgező emberek folyamatosan negatvitiással töltik meg a napjaidat. Mindig kritizálnak, lehúznak, panaszkodnak. Akár érzelmileg terrorizálnak, zsarolnak vagy manipulálnak téged.

12. Fizikailag fáradt és gyenge vagy

Gyakran szeretnél inkább ágyban maradni, mert kimerültnek és fáradtnak érzed magad. Nem számít mennyit aludtál, mennyit pihentél, nehezedre esik reggelente felkelni és egyáltalán élni. Azok a tevékenységek, amelyek korábban szórakoztattak, mint például séta vagy testmozgás, messzire kerülöd őket, mert úgy érzed: semmire sincs energiád.

13. Mindenből a mérgezőt, a rosszat választod

Elhanyagolod a testi és a lelki szükségleteidet. Nem figyelsz oda arra, hogy egészségesen étkezz. Mérgező emberekkel veszed körbe magadat. Olyan munkát végzel, amit utálsz és kikészít. Minden téren a rosszat, az egészségtelent választod, mert úgy érzed, nem érdemelsz jobbat vagy nincs kedved, erőt megtalálni a jobbat.

14. Mindentől félsz

Tele vagy félelmekkel. Félsz az egyedülléttől, a kudarctól, a változásoktól, mindentől. Aggódsz a helyzeted miatt, hogy megbántasz másokat, mindig találsz valamit, ami miatt stresszelhetsz, retteghetsz.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Attól még, hogy spirituális vagy, nem kell kötelezően önzetlennek lenned.

 

leadkép

forrás

f