Sokan vágyunk rá. Arra, hogy végre megvilágosodjuk és elérjük azt az isteni állapotot, amiben örök békességet és szeretetet érzünk és mindent értünk. Persze erre sokunknak várnia kell, mert nem lehet mindenki felemelkedett mester meg jógi. Lehet rajta dolgozni, de a megvilágosodás egy olyan állapot, ami szellemi szintünk érettségétől függően következik be. Ez a 14 jel segíthet abban, hogy meg tudd, jó úton jársz-e a spirituális megvilágosodás felé!

1. Elfogadod magad

Ez az első és legfontosabb. Hogy szereted, tiszteled és becsülöd önmagad. Elfogadod magadat és másokat is olyannak, amilyennek. Nem akarod őket mindenáron megváltoztatni. Az élni és élni hagyni elv híve vagy.

2. Képes vagy belátni a hibáidat

Eljutottál arra a szintre, hogy észrevedd a hibáidat és nem összetörsz miattuk, hanem tudomásul veszed őket és változtatsz rajtuk, mert törekszel arra, hogy jobb legyél. Képes vagy beismerni, amikor hibázol. Nem azon dolgozol, hogy tökéletes legyél, de korrigálod a hibáidat.

3. Fokozatosan közelebb kerülsz a spirituális énedhez

Egyre jobban kezded megismerni önmagadat, az életcélodat, hogy ki vagy és mi a küldetésed. Folyamatosan fejlődsz, sőt, sarkallod is rá magadat rá igyekszel tudatosan élni.

4. Szeretsz egyedül lenni

Számodra az egyedüllét nem egy félelmetes dolog, hanem lehetőség, hogy több időt tölts magaddal, rendbe tedd a lelkedet, önvizsgálatot tarts és elmélkedhess.

5. Több figyelmet szentelsz a kapcsolataidnak

Bár szeretsz egyedül lenni, nem hanyagolod el a szeretteidet. Kapcsolataidat jobban megválogatod és amiket megtartasz, azokat építed és gondoskodsz róluk. Ám nyitott vagy az új kapcsolatokra, hogy ismerkedj, barátkozz, mert tudod jól, hogy minden találkozásnak meg lehet a maga célja. Mindemellett a természettel is szorosabbra fűzted a kapcsolatodat.

6. Tisztábbak az érzékeid

A szellemi munka „következménye” a tisztán érzékelések megerősödése, illetve a csakrák tisztulása. Vagyis egyre többször vagy tisztábban látod az aurát, – akár a jövőt is! –  érzékeled mások gondolataid, érzed át azt, amit ők.  Ugyanakkor sokkal fogékonyabb vagy a kozmikus energiákra, a láthatatlan erőkre. Érzed az Univerzum erejét, és érzékeled a láthatatlan világ lakóit, legyen az szellem, angyal vagy bármi más.

7. Nem akarsz mindenáron irányítani

Nem ragaszkodsz ahhoz, hogy mindenáron te irányítsd az életedet. Képes vagy átadni magadat az égieknek, Istennek, az Univerzumnak. Nem félsz attól mi lesz holnap, nem is koncentrálsz a jövőre, csak a jelenre. Itt és most éled az életedet. Így, hogy nem akarsz irányítani, sokkal többet tudsz elmélkedni, így több szempontból is láthatod magadat, az életedet, a tetteidet.

8. Kezded kapiskálni a világ működését

Természetesen nincs egy nagy igazság, mert sok van belőlük. A magad módján mégis nyitottabbá váltál a világra és kezded megérteni annak működését, akárcsak az Univerzumot vagy éppen Isten döntéseit. Nem ítélkezel, nem próbálsz másokat is mindenáron meggyőzni az általad felfedezett igazságokról. Neked elég, ha tudod, mi a helyzet.  Egyre jobban kezded megérteni a miérteket.

9. Nem esik nehezedre az elfogadás

Tehát, nem akarsz mindenáron irányítani és a dolgokat is kezded megérteni. Vagyis egyre inkább képes vagy az elfogadásra. Nem akarsz már semmit se görcsösen, erőszakosan. Könnyen el tudsz engedni dolgokat, legyen az rossz szokás, kudarcélmény vagy bármi, ami hátráltat. Elfogadod, hogy minden okkal történik, semmi sem véletlen. Elfogadod a neked szánt sorsot és mindezt úgy teszed, hogy nem ütközöl lelki ellenállásba.

10. Nem akarsz már birtokolni

A spiritualitás útját járva felfedezted, hogy nem a tárgyak tesznek boldoggá. Főleg nem a pénz. Nem akarsz mindenáron mindent megszerezni vagy amiért korábban úgy odáig voltál. A párodat vagy a gyerekedet sem próbálod magadhoz láncolni. Tisztában vagy azzal, hogy a birtoklási vágy nem igazi szeretet, nem úgy, mint a tér és szabadság megadása.

11. Az igazságot akarod

Persze nem a körmödet rágva, ráfeszülve, hanem egyszerűen nem kívánod illúziókba ringhatni magad. Kész vagy arra, hogy bárhol, bármikor szembenézz az igazsággal. Őszinte vagy magaddal és másokkal is és azt szereted, ha veled is őszinték az emberek.

12. Keresed a leckéket

Illetve hagyod, hogy azok rád találjanak. Szívesen tanulsz magadtól és másoktól is, de odafigyelsz arra, hogy az éppen szükséges leckét megtanuld és nem akarod őket elodázni.

13. Csökkented az elvárásaidat

Tudod jól, hogy az elvárások fájdalmat és csalódást szülnek. Vannak vágyaid, amikért teszel is. De nincsenek elvárásaid magaddal, önmagaddal vagy a világgal szemben és próbálsz tőlük megszabadulni.

14. Kezed érteni a jeleket

Az már rég ki van pipálva, hogy látod és észreveszed a jeleket. De most már képes vagy értelmezni is őket, akárcsak az álmaidat.

15. Több térre van szükséged

Már a legkevésbé sem bírod a szabályokat és a korlátozásokat. Teljes szabadságra vágysz. Élni akarsz és tapasztalni. Megakarod ismerni az embereket és a világot. Szeretsz utazni és nem csak térben hanem lélekben is, ugyanis egyre többet meditálsz. Belátod, hogy az élet maga azt utazás és már nem a végcél számít neked, ahová megakartál korábban érkezni, hanem maga az út. Az út, ami lehet ugyanolyan örömteli, boldog és élmény dús. Mindemellett mindig nyitva tartod a szemedet, hogy meglásd a világban rejlő lehetőségeket.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: antieso.ru

Gifek: imgur.com