A hatodik csakra – avagy harmadik szem – a tudatosság magasabb szintjeivel áll összeköttetésben. Az intuíciót, a megértéseket, a tisztán látást, jövőbe látást, szóval mindenféle látást kapcsoljuk hozzá. A homlokcsakra a világokkal való kommunikációt segíti elő. Amennyiben zárva van, esetleg diszharmonikusan működik, ezektől mind megvagyunk fosztva. Ám ez a 15 módszer meggyógyíthatja és aktivizálhatja a hatodik csakrát!

Lássuk azt a 15 módszert, amelynek segítségével meggyógyíthatod, illetve beizzíthatod a harmadik szemedet:

 1. Használj napi megerősítést, ha úgy tetszik napi mantrát, amelynek célja a harmadik szem aktiválása. Például: „Bölcs döntéshozó vagyok”, „Nyitott vagyok a belső bölcsességre.”, „Bízom az intuíciómban”.
 2. Gyakorold az égiekkel folytatott párbeszédet. Tegyél fel kérdést, majd lazíts, miközben a választ várod. Ne feledd, hogy az égiek sokszor álombéli üzenetekkel, jelekkel és szimbólumokkal kommunikálnak velünk. Készülj fel arra, hogy várnod kell, de ugyanakkor légy nyitott arra, hogy bármilyen formában megkaphatod a válaszodat.
 3. Vezess álomnaplót!
 4. Nézd a csillagokat!
 5. Használj illóolajokat, mint például tömjént, majoránnát, zsályát, borókát, vetivert, rozmaringot és szantálfát. Füstölhetsz is velük, de akár a harmadik szemedbe is dörzsölheted őket. Ezek mind segítenek a harmadik szem megtisztításában és egyensúlyának kialakításában.
 6. Használj olyan ásványokat, amelyek ugyanolyan rezgésszinttel bírnak, mint a harmadik szem. Ilyen a lila-fluorit, a lapis lazuli, a holdkő, az ametiszt és a kvarc.
 7. A természetes sötétkék vagy lila ételeknek pozitív hatása van a harmadik szemre. Fogyassz szilvát, padlizsánt, káposztát és áfonyát. Az Omega-3-ban természetesen gazdag élelmiszerek szintén pozitív hatással lehetnek rá.
 8. Keress olyan művészeti formát, amelyben szívesen elmélyülnél. A művészet, az alkotás folyamata serkenti mind a harmadik szem, mind a korona csakrát.
 9. Végezz olyan jóga pózokat, amelyek stimulálják a harmadik szemet.
 10. Vizualizálj indigó színt a szemeid közé meditáció során, legalább 5-10 percig.
 11. Használj irányított meditációt, amelynek célja kifejezetten a harmadik szem kinyitása. Ebben akár segítségül hívhatod Raziel arkangyalt is, hogy felébressze a pszichés képességeidet.
 12. Fontold meg mind az akupunktúra, mind az akupresszúra kipróbálását, mint alternatív gyógymódokat, amelyek szintén fokozhatják a hatodik csakra működését.
 13. Használj olyan mantrát, mint az „Eem”, ami a hatodik csakrához tartozik.
 14. Legyen minden nap legalább 20-30 perced, amit egyedül töltesz. Kapcsold ki az összes elektronikus eszközt, ülj vagy feküdjön csendben, ügyelve a belső érzésekre és a jelekre.
 15. Engedd el a versenyt. Vessen egy pillantást az életedre és értékeld azt. Adj hálát érte. Ügyelj arra, hogy a jelenben élj, légy együttműködő és hiteles kapcsolatokat alakíts ki. Szállj ki az ego harcából!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

10 jel, hogy éppen nyílik vagy már nyitva van a harmadik szemed

Leadkép

Forrás