Egy korábbi cikkünkben megismerhettétek az átkozott Síró kisfiú, illetve kislány festmények történtét. De ők a jéghegy csúcsai. Léteznek még más híres és veszedelmes festmények. Azért még se kapd le a falról a méregdrága képet amit vettél, hogy sietve a tűzre dobd vagy hogy filmesen ráhúzhasd valakinek a fejére, hogy csak úgy reccsen a vászon. Elvégre, nem minden kecóban terem átkozott festmény…

A kép, amitől mindenki rosszul lesz

Egy másik igen bizarr, gyerekes festmény Bill Stoneham képe a  The Hands Resist Him vagyis  A kezek visszautasítják. Úgy tudni, a festmény 1972-ben készült, és egy galériában volt kiállítva. Csakhogy volt egy kis bibi vele. A látogatók tiszta rosszul voltak a látványától, sokan el is ájultak, a gyerekek meg elsírták magukat. Nem mellesleg a galéria tulajdonosai szép sorjában meghaltak, ugyanabban az évben.  De nem csak ők, hanem mások is, akiknél később járt a festmény.

Végül a kép egy házaspárhoz került, és kitudja miért, jó ötletnek találták a képet a gyerekük szobájában elhelyezni, aki persze minden éjjel felriadt a képtől…

Majd 2000-ben árverésre bocsátották az eBay-en, és azóta nem jelentettek különös parás eseményeket…

Az alkotó azt mesélte, hogy a kép az gyerekkorát jeleníti meg. Kisfiú és babával, ami egy akkumulátort fog (mert gyerekkorában ilyet használt repülőgépmodellekhez). Mindezt egy kis álomszerű, szürrealizmussal megfejelve. De ez nem magyarázza, miért volt mindenki rosszul a képtől, és miért váltottak egymást olyan hirtelen a galéria tulajdonosok.

Festménybe vándorló szellem

Laura P. festőművészt megihletette James Kidd képe egy fotókiállításon 1990-ben  Arizónában, Tombstoneban . Egy szekér egy paraszti udvarban. Plusz valószínűleg befigyel egy szellem is a fotón, mivel elég gyanús a farmer külsejű férfi, akinek nem mellesleg nincs feje. Laura indíttatást érzett és megfestette a fotót. Így született meg a Festmény a fej nélküli emberről. A képet pedig bevitte a munkahelyére, ami onnantól kezdve kisebb-nagyobb galibákat csinált minden áldott nap. Elmozdult, mikor üres volt az iroda, és papírok tűntek el. Erre Laura hazavitte a képet, de az otthon is rakoncátlankodni kezdett és a tűzoltókat is többször ki kellett hívnia, mert egyre sűrűbben akadtak gondok a tetővel… ráadásul kezdett begolyózni a különös jelenségektől.

Végül a művésznő eltüntette a képet a házból. Persze a bajok nyomban meg is szűntek. Hogy hova paterolta ki, azt nem tudni.

A kérdés már csak az, mennyi köze lehet az eredeti szellemfotónak a festményhez? Létezik, hogy a szellem átvándorolt a festménybe?

 A gyötrődő ember

Már vagy 28 éve örökölte a képet Sean Robinson a nagyijától, amiről azt állította, hogy állandóan sírt (a festmény nem pasi!), amíg le nem vitte a pincéjébe, és egészen addig egy sötét alak is cirkált a lakásában. A nagyi azért ajándékozta a képet az uncsinak, mert az gyerekkorában élénken érdeklődött iránta. A legenda szerint a képet gonosz szellemek őrzik, ugyanis a készítője a saját vérét is bele mázolta a festménybe, majd öngyilkos lett.

Mikor Sean kitette otthonában a művet, hasonló események sorozata vette kezdetét, mint anno a nagymamánál. A gyereke leesett a lépcsőről, felesége meg sokszor érezte azt, mintha valaki simogatná a haját.

Most komolyan… te ezt kiraknád a nappalidba?

Szóval ezek után érdemes odafigyelni arra, kitől és honnan kapsz potya festményt, nehogy ajándék átok is járjon vele!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: theghostdiaries.com, therichest.com, thoughtco.com, thisismyhorror.wordpress.com