Lehetsz 20, 50 de akár 70 éves is. Attól még ugyanott él benned a belső gyermek. Sosem szűnik meg létezni azzal, hogy felnőttél. Ugyanott van melletted, legfeljebb visszavonul a háttérbe, hogy átadja a helyett az érett, és idővel bölcs felnőttnek. A probléma ott kezdődik, hogy sokan elfelejtik őt és csak a szürke, életunt, túl komoly felnőttek maradnak. Ezért üzeni a következő 5 dolgot a belső gyermeked…

 

Hozzá kell tenni vannak esetek, amikor a belső gyermek nem tűnik el és a felnőtt külső és nagy gyereket rejt. Ez nem feltétlenül baj. Igen, fel kell nőni az élethez, de nem szabad elveszíteni közben a belső gyermeket sem. A gond akkor szokott lenni, amikor valaki felnőtt életében is a gyermeki élet negatív oldalait őrzi meg, mint a meggondolatlan tettek elkövetését, a dacolást, a sértődést és a hisztit… de ez a személyiség diszharmonikus működése, ami majd kap egy külön cikket.

Most arról lesz szó, hogy mit üzen a sokaknál elnyomott belső gyermek. Egy ember ideális esetben az életében több archetípust is megél, és ebből az egyik a gyermek. Egyik sem vész el bennünk, csak miután lejárt az időszaka visszavonul. Mindegyik szerepre szükség van ahhoz, hogy boldog és teljes életet élhessünk. Minden szerep által szerzett tapasztalat, hozzásegít a bölcsességhez, a megértéshez, az utunk beteljesítéséhez.  Ezért sem árt ezekkel a szerepekkel jó kapcsolatot ápolni!

(digitalsynopsis.com)

1. Megvalósítottad már az álmaidat?

Minden belső gyermek feladata arra emlékeztetni a felnőttet, hogy vannak álmai. Mindenkinek. De minimum voltak, csak elfelejtette őket. Mik a te álmaid? Egyáltalán sikerült-e beteljesítened őket felnőttként? Lett belőled hercegnő, feleség, állatorvos, énekes, tűzoltó, katona, világutazó, kalandor vagy modell? És ha nem, miért nem?

Nem lehet rá egyszerűen azt mondani, hogy nem, mert az csak gyerekkori álom volt. Hiszen hány olyat sztorit hallottunk már, ahol valaki igenis a gyerekkori álmát valósította meg? Ne arra gondolj, hogyan is lehettél volna hercegnő vagy világutazó, mert élhetsz olyan életet, mint egy hercegnő és akár munka és felelősségteljes élet mellett is lehetsz világutazó, főleg ha olyan a munkád. Bármi lehetséges. A sorsod nem mindig csak szerencsén múlik, meg hogy kinek mi van megírva, hanem a te tudatos tetteiden is! Hiszen irányíthatod a sorsodat.

De nem csak a gyerekkori álmokra kell gondolni, hanem azokra is, amik felnőtt fejjel születtek meg bennünk. Megnyitottad már a saját boltodat? Jártál már Honoluluban? Lett belőled híres macskaidomár?

(hugelol.com)

Mindenkinek vannak álmai és vágyai és azért álmodunk róluk, mert el is érhetjük őket. Amiről a gyermek álmodik, az valahol a maga tiszta, érintetlen tudatával történő meglátása is egyben, érzi, látja a jövőjét, sorsát.  Különben is, ha nem próbálod meg, honnan tudhatnád, hogy nem érheted el? Igen, van akinek ölébe hullik az álma, másnak meg keményen kell dolgoznia érte, de még ha gürizik is érte, akkor is meg lesz.

Talán épp itt lenne az ideje előturkálni régi álmaidat. Hiszen az álmok a boldogságodat szolgálják. A sorsod beteljesülését. Mindig érdemes erőfeszítéseket tenned az álmaidért!

(giphy.com)

2. Legyenek órák vagy napok, amikor ismét gyermek vagy!

A gyermeket sosem bántja az, hogy felnőttél, csak akkor, ha teljesen megfeledkezel róla. Például ha száműzöl minden gyerekes tevékenységet, mert az ciki. Félsz a társadalomtól, hogy megvetnek, hogy kiközösítik magukból azokat a felnőtteket, akik túl bohók, meséket néznek vagy a játék birodalmába menekülnek. Inkább leszel a társadalom robotja, semmint magányos és kinézett egyén.

Igen, fel kell nőni. Tudni kell felelősségteljes felnőttnek lenni, megállni a lábunkon és döntéseket hozni. De ettől még meg kell lennie azoknak a perceknek, óráknak, napoknak, mikor ismét gyermek vagy! Kell, hogy néha játssz, szórakozz, egy kicsit nagy gyerek legyél. Kell, hogy ápold a kapcsolatot a belső gyermekkel, szükséged van rá, az ő önfeledt boldogságára, aki mindig mindenben meglátja a szépet és a jót. Hogy örök optimista és hogy a fantáziájával csodás világokba repíthet. Kell, hogy csak gyerek legyél és nevess, hogy kiszabadulj a felnőttek kissé zord világából. Ezt adhatja meg neked a gyermek.

(mrwgifs.com)

Minimum akkor illik ismét gyermeknek lenni, amikor gyermeked születik. Mert csak egy gyermek érthet meg igazán egy gyermeket. Légy a szülője, de légy a barátja is.

Nem kell világgá kürtölni, mint ahogy szégyellni sem kell. Elég, ha csak te tudod meg a kedvesed, és a gyereked. De gondolj bele… azaz ember, akiben ott rejlik egy plusz egyéniség, akivel képes kapcsolatot teremteni, mindig több, semmint kevesebb!

3. Felnőttként is játszhatsz!

 

Ahogy arról előbb is szó volt, kell, hogy legyenek olyan időszakok az életedben, mikor a felnőtt adja át a helyét a gyereknek. Mikor megnézed a régi kedvenc meséidet, játszol egy kicsit a gépen. Ettől fog a lelked felüdülni és ennek segítségével képes pozitívan látni a világot, mert a gyermek fényt hoz a szürke felnőttek életébe.

Ugyanakkor nem csak így lehet játszani. Vihetsz játékosságot a munkádba, a baráti kapcsolataidba, a szerelemi életedbe. Nagy átlagban el is mondható, hogy mindig jobbak azok a kapcsolatok, ill. jobban mennek azok a tevékenységek, amikbe visznek némi játékosságot. Mert az adja meg a színt, az izgalmat, az élményt. Gazdagabb

á teszi az életet. Egy kis humor, turpisság, meglepetés, egy kis szórakozás.

(tumblr.com)

4. Többet tudok rólad, mint te magadról!

Ez nem olyan elképzelhetetlen, ha jobban belegondolsz. Már kitudja mióta, de visszahúzódott a háttérbe és onnan figyel téged. Máshogy lát téged, mint te magadat. Megfigyelte hibáidat, előnyös és előnytelen tulajdonságaidat egyaránt. Ahogy a valóságban is ez működik. Nem csak máshogy látnak bennünket, de őszinteségüknek és nyíltságuknak köszönhetően készek arra, hogy el is mondják nekünk. Neked sem ártana néha meghallgatni a belső gyermekedet és olyan fontos értesülésekre tehetnél szert, amiknek segítségével akár változtathatnál a jeleneden! Így képesek a sérült lelket is meggyógyítani. Amikor úgy érzed, rosszul mennek a dolgok körülötted, elakadtál vagy nagy szomorúság ér, fordulj a belső gyermeked tanácsáért!

(tenor.com)

5. Légy gyerek a kapcsolataidban!

Már szó volt annak az előnyeiről, ha játékosságot viszünk a kapcsolatainkba. De mi van akkor, ha konkrétan a gyermeket visszük bele, legalábbis az előnyös tulajdonságait?

Őszinteség, egészséges (ön)bizalom, barátságosság, jóság, bátorság, feltétlen szeretet, nyílt érzelmek. Mi lenne, ha ezekből egy csipetnyivel többet vinnél a kapcsolataidba? Hidd csak el, kapcsolataid sokkal gazdagabbak, jobbak, és tartósabbak lennének. Csak az emberek manapság félnek megnyílni, mert tartanak a csalódástól, a kihasználástól, a kudarctól. És lehet, hogy a védekezéssel kizárják a rossz dolgok bekövetkezésének lehetőségét, de velük együtt azt is, hogy jó dolgok is érhessék őket.

Reméljük, most már hajlani fogsz arra, hogy meghallgasd a belső gyermekedet és jó kapcsolatot ápolj vele!

(tumblr.com)

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: xromata.com