Az állatok nem csak az emberek energiáját, hangulatát képesek érzékelni. Ugyanúgy felfogják a szellemek és más negatív entitások energiáját, sőt, a legtöbb esetben látják is őket. Van is néhány nyilvánvaló jele annak, miként tudatja veled is, hogy akár közvetlenül melletted van otthonodban jelen van egy entitás. Figyeld meg a következő 5 jelet, és kedvenced gyakran produkálja, akkor minden esély meg van arra, hogy egy szellem ólálkodik nálatok!

1. Egyhelyben ül, közben meredten bámul

Emlékezz csak vissza. Volt már olyan, hogy a cicád vagy a macskád leült egy helyre és meredten bámult maga elé? Mintha ott lenne valaki előtte. Talán a farkát is csóválta, követett valamit a tekintetével vagy oldalra billentette a fejét, mint mikor érdeklődi valami… valaki iránt. És mondjuk hiába szóltál neki, nem reagált, feléd sem nézett. Nagy valószínűleg azért, mert egy szellemre figyelt vagy esetleg az beszélt hozzá és kötötte le a figyelmét, főleg akkor, ha az állat kimondottan úgy ült, mintha érdekelné valami.

2. Morgás és fújás

Az előbbi volt a jobbik fajt találkozás, hiszen abban az esetben feltételezheted, hogy semleges vagy  pozitív jellegű az entitás. Viszont ha a kutyád minden ok nélkül el kezd morogni, vagy a macskád fújni úgy, hogy nem piszkáltad, nem petárdáztak, tehát semmi látszólagos, hallható külső tényező nem zaklatta fel, akkor megeshet, hogy az ok előtted láthatatlan és egy olyan szellem van jelen, akinek nem túl kedvesek a szándékai. A négylábú barátod meg ezzel a magatartással jelez neked és egyben védelmez.

3. Kifordul önmagából

Megesett már veletek olyan, hogy a kutyu vagy a cicu meghibbant? Mint aki kávét ivott, fel-alá rohangált, mint az őrült spanyol, ok nélkül nyüszített vagy ugatott. Netán neki állt szétszedni a lakást. Talán viccesnek tűnik elsőre, hiszen olyan, mintha bolondozna. Máskor pedig inkább aggodalomra ad okot, mert érezhetően nyugtalan, mint aki nem bír meglenni az adott légtérben. Ennek az oka az, hogy egy erős entitás  van veletek együtt a helységben, aki félelmet ébreszt benne.

4. A „semmivel” játszik

Ez kicsit ijesztő lehet, de ez ritkábban is fordul elő. Ha a szellem pozitív személyiség volt életében, kutya vagy állatbarát, esetleg rokon, netán gyerek, akkor ők sokszor holtukban is foglalkoznak az állattal. Vagy éppen fordítva. Tehát, ha azt látod a kertben, hogy egy fix helyre viszi a kutya a játékát vagy a macska odagurítja valakinek a labdáját, mintha játszani szeretne, akkor is gyanakodhatsz a szellemre. Pláne akkor, akkor a játék meg is mozdul…

5. Elbújik

Megesik, hogy egy szellem olyan negatív, erőteljes, félelmet keltő, hogy azt az állat már nem bírja elviselni és inkább elbújik.  Néha hosszú órákon át elő sem jön, hiába is kéred. Sok esetben ilyenkor agresszívvá válik és azt hiszi, te is ártani akarsz neki, olyankor szokott az addig világbékével megáldott cirmi akkora pofont lekenni, hogy két hétig csíkos lesz az arcunk. Ilyenkor meg kell várni, amíg megnyugszik magától. Addig tarts egy kiadós szelleműzést…

Képek: giphy, ebloggy.com, poopycat.com, funnyjunk.com