A legtöbb ember megvetendőnek tartja azt a nőt, aki pénzt fogad el a szerelemért és a szexért cserébe. Csakhogy sokszor azok, akik megvetik őket, valójában ugyanazt csinálják, csak ők éppen a lelküket bocsátják áruba és nem pénzért, hanem szeretetért. Egyik sem bűnös dolog kimondottan, sokkal inkább nézőpont kérdése, hogyan kívánjuk rombolni magunkat. A kérdés csupán az, vajon te is érzelmi prostituált vagy?

1. Szeretetmániás vagy

Olyan hatalmas a szeretetéhséged, hogyha a fél világ imádna, az is kevés lenne. Mérhetetlenül nagy szerelemre és tengernyi szeretetre vágysz. Pillanatok alatt képes vagy beleszeretni a másikba, pláne ha az kicsit is érdeklődik irántad vagy fűt-fát ígér neked.

Mint ahogy is mindjárt az örök barátod, a testvéred, a kinevezett anyád lesz, meg a lelki társad, aki a kisujját nyújtja , aki egyszer kedves volt hozzád vagy mondott valami szépet. Úgy tapadsz az emberekre, mint légy a szélvédőre és valósággal rájuk telepszel és az utolsó cseppig kiszipolyozod a szeretetüket.

2. Mindenre hajlandó vagy a szeretetért

Nem elég, hogy szabályosan rágyógyulsz az emberekre a szeretet reményében, és nem is vagy rest előidézni. Ez csupán annyit jelent, hogy a kapott szeretetért cserébe, akármit megteszel embereknek. Ilyenkor szoktak egyesek ész nélkül ágyba bújni akárkivel, képtelen dolgokat tenni meg a másik kedvéért, cseléddé meg szolgává válnak csak azért, hogy meg legyen a napi szeretetet betevőjük. Mert a gondolat, hogy elveszítheted a forrásodat és magadra maradsz, olyan görcsös félelmet kelt benned, hogy képtelen vagy józanul gondolkodni és emiatt szégyenletes dolgokra is rászánod magad, például hazudsz és csalsz. Hiszen egy beteg, szerencsétlen, magára maradt nőt vagy férfit mindenki megsajnál… és ennyi neked pont elég.

3. Sokszor kihasználnak

Ha stimmelt az előző pont, akkor ez is fog. Mivel mondani sem kell, egyesek pont az ilyen alkatú emberekre pályáznak. Aránylag kicsi, könnyen teljesíthető a vágyuk és bármire képesek érte. Vagyis önként és dalolva teszed meg, amit kérnek tőled, hagyod, hogy felhasználjanak, ugráltassanak, kihasználjanak. Mert neked megéri. Elvégre kihasználni csak azt lehet, aki engedni, akár tudatosan teszi akár abban a hitben, hogy valami „jót” cselekszik.

4. Pocsék párkapcsolatban élsz

Tudod, miért tűrik el egyesek, hogy akár lelkileg vagy testileg bántalmazzák őket, hogy a párjuk nem figyel rájuk, nem szereti, és csak kihasználja? Mert érzelmi prostik. És ha időnként úgy vágják hozzájuk a szeretetet, mintha egy darab csont lenne, kapnak egy kósza csókot, simogatást, ölelést, kedves szót, akkor már megérte tűrni és lehet tovább szenvedni. Ugyanis a másik félnek, aki az érzelmi prostit tartja, ha van egy csepp esze, akkor ezt fogja csinálni. Minden héten ad egy kis örömöt, és róla szól az egész év.

5. Megfeledkezel a valós vágyaidról

Tutira nem csak szeretetre vágysz egész életedben. Biztos vágyakozol még egy macskára, zöld hajra, egy tetkóra, egy olaszországi utazásra, hogy híres pantomimes legyél, hogy az álomalakról nem is beszéljük. Biztos szeretnél lenni valaki. Ám azaz ember, aki a mélységekig elprostituálódik érzelmileg az megfeledkezik, sőt, le is mond önmagáról és az egyéb vágyairól. Inkább azt teszi, amit mondanak neked vagy amit elvárnak tőle, mert úgy van vele, legalább azért is kap egy kis szeretetet. Márpedig a szeretet fontosabb, mint a „kisded” vágyai.

6. Alacsony az önértékelésed

Azaz ember, aki hagyja magát befolyásolni, kihasználni, aki tálcán kínálja magát másnak, lemond önmagáról és a vágyairól, annak rémesen alacsony vagy talán egyáltalán nincs is önértékelése. Máskülönben nem tenné ezt. Az egészséges önértékelésű ember szereti, tiszteli és megbecsüli önmagát, nem hagyja, hogy ilyen helyzetbe keveredjen. Nem másoktól várná, hogy szeressék, hanem mindent amit csak tud, megadna saját magának és inkább türelmesen kivárja a megfelelő partnert és barátokat semmint akárkivel kezdjen.

Leadképk: respectwomen.co