Egy pillanat alatt rossz érzés fogott el? Esetleg hirtelen rosszullét lett úrrá rajtad? Minden ok nélkül dühös lettél vagy félni kezdtél? Nem minden esetben a vércukrunk meg a vérnyomásunk játszik velünk, sem az időváltozás. Nagyon is megesik, hogy ilyenkor egy nagy adag negatív energiát kaptunk, vagyis pszichikai támadás ért bennünket. Most megtudhatod, miről ismerheted fel!

Tisztázzuk le, hogy a negatív energia, amit bekapunk, nem minden esetben szándékos, tudatos. Kétségkívül van olyan, mikor valaki átkoz bennünket, netán mágiát küld ránk. Ám sokszor az is elég, ha valaki negatív érzéseket, gondolatokat táplál irántunk. Azt pedig mondani sem kell, hogy mindehhez nem kell az, hogy a másik fél ott álljon mellettünk. Kilométerekről odébb is érkezhet a pszichikai támadás vagy akár telefonálás közben, ahogy a beszélgetőpartnerünk megpróbálja elrejteni a velünk kapcsolatos érzéseit.

A hatása ránk nézve attól is függ, mennyire vagyunk érzékenyek. Nem kérdés, hogy empata tutira kétszeresen is elszenved egy pszichikai támadást.

Van, hogy a következő jelekből csak egy, máskor pedig egyszerre több is jelezheti, hogy pszichikai támadás áldozata vagy:

1. Hirtelen fellépő fizikai rosszullét

Ahogy azt írtam, nem minden esetben fizikai vagy lelki oka van annak, ha hirtelen szédülni kezdünk, hányingerünk van. Olyan eset is van, hogy az embert elkapja a köhögő roham, egy pokoli gyomorgörcs, egy durva fejfájás, vagy szabályosan az az érzése, mintha fojtogatnák és légzési nehézség lép fel. Bizony, a hirtelen fellépő és megmagyarázhatatlan fájdalom és egyéb kellemetlenségek pszichikai támadás jelei is lehetnek. Természetesen nem feltétlenül jön ki egyszerre az összes fizikai tünet, hanem csak egy-egy, de az viszont brutálisan.

2. Jellegzetes „rossz érzésem van”

Nem mindig azért van rossz érzésünk, mert megérezzük a közelgő rosszat. Legalábbis nem olyan értelemben, hogy történni fog valami. Van, hogy azért tör ránk hirtelen a nyugtalanság, a szorongás, az aggódás, a félelem, mert pszichikailag megtámadtak.

3. Egyik pillanatról a másikra összezavarodsz

Egy másik jele lehet a pszichikus támadásnak, ha egyik pillanatról a másikra teljesen összezavarodsz. Hirtelen egy nagy káosz lesz az agyadban vagy éppen az érzelmeidben. Csaponganak a gondolataid, az érzéseid, azt sem tudod, hol áll a fejed. Egyszerre tudnál sírni és nevetni. Hirtelen gyűlölsz valakit, akit előbb szerettél. Semmire sem tudsz figyelni. Azt is elfelejtetted mit csináltál 5 perccel korábban.

4. Egy pillanat alatt elveszíted az önbizalmadat

Előbb még tele voltál önbizalommal, becsülted és szeretted magad, hittél a sikeredben, a következő pedig mintha már ezt elvágták volna, és úgy érezted téged senki sem szeret, egy csődtömeg vagy. Mindenki el fog hagyni, nem érdemled, meg hogy boldog legyél. Már nem bíztál a sikeredben, sem önmagadban. Mert talán valaki ezeket akarja veled elhitetni…

 

5. Te tehetsz mindenről érzés

Minden előzmény nélkül sötét gondolataid támadnak. Mindenről te tehetsz. A te hibád, hogy a gyereked beteg, mert rossz anya vagy. Miattad nem vállalta el a párod a másodállást vagy mondott le egy fontos találkozót. Te tehetsz arról, hogy a testvéred nem képes megállni a saját lábán. Te tehetsz a saját helyzetedről is, mert gyáva vagy és gyenge. Hirtelen az egész világ bánatáról te tehetsz. A te lelkeden szárad szeretteid boldogtalansága, fájdalma és gondjai.

6. Hirtelen jelentkező düh

Méghozzá minden ok nélkül. Csak úgy dühös, mérges lettél. Tombolni tudnál. Ingerlékeny vagy feszült, talán el is küldesz másokat melegebb éghajlatra, azt is, aki hozzád se szólt. De valakivel összeakarsz veszni. Ezek nem a te érzéseid, hanem azé, aki ellenszenvvel viseltetik irántad.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hogy működik a generációs, avagy a családi átok?

Leadép: learning-mind.com

Gifek: imgur.com