Nem kell boszorkánynyak vagy wiccának lenned ahhoz, ha szeretnéd megünnepelni az ősi kelta ünnepet, vagyis a nyári napfordulót, ami az év egyik legmágikusabb napja. Bárki részesülhet abból a hatalmas energiából, ami a következő napokban várható. Litha ünnepe a gyógyítás, a jóslás és a teremtés jegyében telik!

 

Hivatalosan a kelta és angolszász mitológiában június 21, illetve a 22-ére virradó reggel a nyári napforduló ideje. Ezen a napon ünnepelik meg a boszorkányok és a wiccák Litha ünnepét, amit spirituális ember lévén, te magad is bátran megünnepelheted, avagy használhatod ki az ünnep nyújtotta teremtő erőket!

Litha, a gabonaistennő ünnepe. A bőséget, az elevenséget, a változást, a termékenységet, a gyógyulást, tüzet és az örömöt ünnepeljük ma. Lássuk, hogy Te miként teheted meg és miként részesülhetsz Litha átalakító és teremtő energiából!

1. Gyújts tüzet!

Régi szokás, hogy ezen a napon tisztító, illetve örömtüzeket gyújtanak. Nem muszáj mindjárt felgyújtanod a kertet, és még csak át sem kell ugranod, de bátran gyújts be a kandallóba. Minimum gyújts gyertyákat és legyen, amit a vágyaidnak, és a megtisztulásnak szentelsz. Felírhatod egy kis papírra a betegségeidet és a vágyaidat, elégetve őket a szent tüzekben, hogy életet adj a kívánságoknak és elégesd a betegségeket. Az is elég, ha csak a nézed a tüzet és közben arra koncentrálsz, hogy testileg és lelkileg megtisztulj. Mond el hangosan a kívánságaidat – vagy magadban, ha úgy látod jobbnak – képzeld el, hogy már meg is történtek, így teremtve meg őket!

pinterest.com

2. Végezz rituálét!

Ha már előbb érintettem is a mágiát, akkor ez a következő, amit megtehetsz. Végezz bátran egyszerű tisztító vagy kívánság teljesítő mágiákat. Mivel ez az év egyik legmágikusabb napja, ma szinte minden kívánság és vágy megfogan. De megfelelések szerint, a hagyományokat tekintve, kedvező ez a nap a termékenységi, szerelmi és tűzvarázslatoknak is. Ha érzel némi vonzalmat a mágia iránt, varázsolj bátran, de az is elég lehet, ha hangosan kimondod a céljaidat.

pinterest.com

3. Végy tisztító fürdőt!

Igen, még mindig a tisztulásnál és a ceremóniáknál maradva, készíts magadnak bátran tisztítófürdőt. Ha nem is azért, hogy megszabadulj a betegségeidtől, hát akkor azért, hogy lemosd magadról a rád rakódott negatív energiákat és megtisztítsd a lelkedet. Használj tengeri sót, különböző nyugtató és egyben tisztító hatású növényeket vagy illóolajokat. Ilyen lehet a levendula, zsálya, csalán, citrom, rozmaring, ezek mind-mind relaxációs és tisztító hatással bírnak, arról nem is szólva, hogy energetizálnak is. Amíg fürdesz, vizualizáld, hogy a kipárolog belőled minden, ami rossz és megújult erővel töltődsz fel!

4. Jósolj vagy kérj jelet!

Ha szeretnéd kifürkészni a jövődet, vagy jó volna egy jel, egy kis útmutatás, akkor azt mindenképpen érdemes ma megtenned. Litha idején elvékonyodnak a világokat és dimenziókat elválasztó fátylak és könnyebben férhetsz hozzá a jövődhöz, tisztábban láthatod meg. Ha úgy tetszik, vess magadnak kártyát vagy kérj egy jelet Istentől, istenektől vagy az angyaloktól. Imádkozz egy jósálomért (vagy varázsolj!) és szinte biztosan meg is fogod kapni!

wiccanspells.info

5. Vendégeld meg a tündéreket!

Azok, akik hisznek bennük, Litha napján feltétlenül kedveskedjenek nekik! Áldozzanak nekik mézet, tejet, vajaskekszet, apróbb süteményeket. Ezzel kivívhatják áldásukat, amit akár egész évben élvezhetnek szerencse és bőség formájában. A szerencsésebbek, akár meg is láthatják őket, hiszen, mint említettem, a világokat elválasztó fátylak elvékonyodtak, és mondhatni szabad az átjárás!

m.blog.daum.net

6. Áldozz az isteneknek!

Nem csak a tündérekkel veheted fel a kapcsolatot, hanem az ősi kelta istenekkel is, ha úgy kívánod. Ugyanúgy áldozhatsz nekik, mint a tündéreknek és cserébe kérheted Branwen, a szerelem és szépség, Brigid a gyógyítás, termékenység és boszorkányság, vagy akár Danu, a tündérek, mágia és bölcsesség istennőjének segítségét. Nem sorolnám fel most az összes istent és istennőt, mivel pokoli sokan vannak, a lényeg, hogy bátran keresd velük a kapcsolatot!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Leadkép: worldreligionnews.com