Új év van, buzog bennünk a tenni vágyás, kelően motiváltak vagyunk, de nem szabad ész nélkül megtenni a következő 7 dolgot, sőt, talán jobb is, ha egyáltalán nem teszi meg egy spirituális ember. Nem mindenki jutott el a bölcsesség egy bizonyos fokára, hogy ezt magától is tudja, vagy egyszerűen csak figyelmetlen, a nagy önmegvalósító tervektől nem látja, hogy nem szabad ezt a 7 dolgot megtennie.

1.Felrúgja a kapcsolatait ész nélkül

Ahogy átlépünk a következő évbe, egyesek szabályosan megzavarodnak. Azonnali változásokat akarnak az életük minden területén. Ez persze a kapcsolatainkra is érvényes, és olykor teljesen meggondolatlanul szórjuk ki a barátainkat, a párunkat, azt gondolva, hogy ők csak hátráltatnak, nincsenek velünk egy szinten, nem támogatnak eléggé. Igen, az új év arról is szól, hogy megvizsgáljuk a kapcsolatainkat és átalakítjuk őket (legalábbis, amelyiket kell), de nem vetünk véget azonnal azoknak, amik nem működnek, hanem átgondoljuk, van-e értelme tovább folytatni őket.

2. Drasztikus életmódváltásba kezd

Mint ahogy előbb is szó volt róla, könnyen elragadhat a hév bennünket, hogy már az év első heteiben jelentős változásokat eszközöljünk ki. Csakhogy a felhevült érzelmek, a zabolázatlan vágyak rossz tanácsadók lehetnek. Ezért mielőtt holnaptól megszakítod a kapcsolatodat a hússal vagy többórás durva edzésen veszel részt, esetleg hirtelen elvonulsz szerzetesnek, gondold át, hogy valóban ezt kell-e tenned és nem akarod-e inkább a testedet-lelkedet szép lassan felkészíteni a változásra, ami által eredményesebb is lehetnél és hosszú távú sikert könyvelhetnél el. Ezért munkahelyet is csak ésszel válts egyik napról a másikra…

3. Fogadkozik, ígérget magának és másoknak

A legrosszabb dolog, amit egy spiri többek között tehet. Hogy mindenféle fogadalmat, ígéretet tesz magának és másoknak. Jesszusom, ne! Csak karmikus kötéseket meg terheket hozol létre, amik aztán cipelhetsz, pláne, ha nem sikerül teljesítened. Márpedig nem biztos, hogy életed végéig azzal maradsz, akit egy hónapja ismersz vagy, hogy az év végére gazdag leszel. Elhiszem, hogy ezek téged valahol motiválnak, de másképp is cselekvésre, kitartásra sarkalhatod magad anélkül, hogy terheket rónál magadra vagy másra. Ezért ne sajtolj ki másokból se ígéreteket…

4. Kétségbeesik és mindent felad az első bukkanónál (vagy a másodiknál)

Most biztos azt hiszed, hülyének nézlek. Vagy, hogy én vagyok a marha. Merthogy egy spirinek miért kellene ezt elmondani. De sajnos el kell. Vagyis nem sajnos, hiszen nem bűnös dolog. Inkább egy rossz szokás, amit tudni kell elengedni. Tehát, ha éppen páncélban csörtetünk vágyaink megvalósítása felé és nem jön össze elsőre, másodszorra valami, vagy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy terveztük, akkor sem adjuk fel. A spirituális ember minden akadállyal szembenéz, és leckeként tekint rájuk. Egyenesen kihívásként kezeli, ezért újra és újra feláll, még ha sajog is az arca a pofára eséstől, mert tudja, hogy ez az ő érdeke, és hogy igenis célba fog érni, ezért nem adja fel.

5. Görcsösen ragaszkodik a terveihez

Na igen ám, a spirituális ember céltudatos, masíroz előre a vágyaiért, de ezt sohasem görcsösen teszi. Nem remeg folyton azért, hogy Úristen csak jöjjön össze meg, ha nem sikerül, vége az életének. Képes arra, hogy rugalmasan kezelje a dolgokat, menetközben változtasson, mert tudja, hogy néha más eszközökhöz kell nyúlnia a siker érdekében. Sőt, arra is képes, hogy belássa, ha valami nem a sorsa és el kell inkább engednie, de mégsem kudarcként fogja fel, hanem tanításként. Minden eshetőségre fel van készülve, mégis tud hinni, bízni, remélni.

6. Magára erőltet dolgokat

Rossz úton jár az a spirituális ember, aki magára erőlteti, hogy abban higgyen, amiben a legjobb barátja vagy bárki a környezetében, csak azért, mert neki szemmel láthatóan bejött az élet. Mint ahogy azt is rosszul teszi, ha folyamatosan erőlteti harmadik szemének megnyitását, és már-már kényszeríti magát, hogy lásson. Mindenféle erőltetés, önerőszak arra utal, hogy valamit nem jól csinál. Talán azért, mert nem is az ő útja. Lehet, hogy a legjobb barátja nagy guru lett és elmerült a buddhizmusban, de nem biztos, hogy neki is ezt kellene tennie. Nem próbál olyat vallani, amiben nem tud hinni, vagy ami nem is része az életének és a különleges képességeit sem akarja görcsösen beindítani. Csak az erőltet magára dolgokat, aki nem bízik eléggé önmagában, aki másoknak akar megfelelni (vagy éppen felvágni) és aki kétségbe van esve (mert nem tudja, mihez kezdjen magával). Akkor már inkább ezeken kellene dolgoznia.

7. Másokra erőlteti céljait vagy lehúzza az övéiket

Nem éppen bölcs spirituális emberre vall az, ha görcsösen igyekszik követőt, társat találni a saját céljai megvalósításához, csak azért, hogy ne egyedül vágjon bele az ismeretlenbe. Fel lehet ajánlani, meg lehet kérdezni, de senkitől se várhatjuk, hogy velünk járja azt az utat, ami nekünk van kitaposva, nem neki. Még rosszabb, ha meghallva mások céljait, vágyait, lehúzzuk azokat. Mondd csak, a te vágyad, hogy idén harmadik szintű reikimágusboszorkánycsodaguru leszel mivel ér többet, mint a másik spirituális zarándoklata külföldre vagy, hogy meg akar tanulni jósolni? Sose húzzuk le egymás vágyait, mert akkor nem is olyan biztos, hogy spirik vagyunk…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A spirituális ember 8 küldetése az új évre

Leadkép forrása: healinglifestyles.com