Idézőjelesen idegbajt, mert egy bölcs, érett spirituális ember már nem szívja fel magát a következő 8 mondaton és csak legyint rájuk, meg mosolyog, mint a kövér jóságos Buddha. Ám ezt a szintet nem adják ajándékba, hanem fel is kell küzdenie magát az embernek odáig, hogy tényleg ne érintsék meg a cikkben található beszólások.
Amúgy világ életben nem értettem, miért kell leszólni, lehurrogni, lehúzni a másik vallását, életszemléletét, életfilozófiáját satöbbijét. Hiszen ha már valaki nem hisz valamiben, (nincs azzal semmi gond, hála égnek nem vagyunk egyformák), legalább ne is szóljon be a másiknak és ócsárolja az ő hitét. Pláne úgy, ha azt sem tudja mi az és mit csinál… sosem az a baj, ha valaki kinyilvánítja a véleményét, legyen az bármilyen is. Az nem mindegy, miként teszi és hogy mennyire tiszteletlen! Mert ettől egy kezdő vagy haladó spiri agyf… fatális agylágyulást kap…

1. „Ekkora hülyeséget!”

És a hülyeség még itt egy szép szó, mert inkább f betűs változatban hallani gyakran azok szájából, akik nem hisznek semmiben, főleg nem a spiritualitásban. Na de miért kell ezt így kijelenteni? Meg ráadásul minősíteni is? Egy jóra való, igazi spiri sem tesz megjegyzést a másik nézeteire, még egy ilyen beszólás után sem…

2. „És ezt te tényleg elhiszed?”

Szerinted?! Most komoly, hogy ezt valaki megkérdezi? Mi olyan nagy kunszt abban, hogy valaki a szellemekben, más az angyalokban, a harmadik meg a Vonzás törvényében hisz. Ez tényleg olyan hihetetlen, hogy az ember nem amőba, hanem kidolgozott és gazdag hite lehet?

3-4. „Kíváncsi leszek, hogy még 5 év múlva is ezt fogod-e mondani!” és a „Nőj már fel!”

Nincs is kellemesebb, mikor ezt egy 30-as éveiben járó egyén kapja meg, csak mert ő kijelentette, hogy buddhista, boszorkány, fénymunkás vagy a Titok és pozitív gondolkodás elkötelezette. Vagy mert hisz a tündérekben. Miért kell az ő nézetét gyerekesnek titulálni? Vagy mi ez a lenézés, hogy azt hiszi, a hit meg a spiritualitás egy kinőhető hóbort?

5. „Egy álomvilágban élsz, így sosem viszed semmire!”

Az álomvilágot sokan még bátran vállaljuk, mert igen, csodálatos világot teremt számunkra a hitünk és az életfilozófiánk. Nem csoda, ha másnak álomszerűnek tűnik. Irigykedjen csak. Meg aztán sokan élnek inkább „álomvilágban” semmint annak a bőrében, akinek ennyire idegen a másik eszméje, stresszel a munkája miatt, csak a pénz számít neki és a szürke emberek életét éli. Kár, hogy nem sejti, hogy sokakat pont ezek az eszmék, hitrendszerek segítségével viszik nagyon is sokra!

6-7. „És mi a bizonyíték?” illetve „Bizonyítsd be!”

Miért kellene bármit is bebizonyítani? Az érett spiri senkit sem akar meggyőzni. Ő boldog azzal a tudattal, hogy tudja mi az igazság, neki elég a saját hite, esetleg képessége (ha mondjuk egy médiumot akarnak bizonyításra felszólítani) és az, hogy mások is vannak rajta kívül, akik ugyanabban hisznek. Nem fog cirkuszi mutatványokat végrehajtani és jogosan sértheti a gondolat, hogy más ezt várná tőle. Vagyis elég, ha mi hívők, ismerjük a bizonyítékokat. Már akinek szüksége van rá. Különben  meg hány olyan dolog történt már a világban, amire nem volt bizonyíték, mégis valós volt. De ha valaki nem akar hinni, akkor az azután se fog, ha elé visznek egy ufót és az lepacsizik vele. Előbb fog rajta a hitetlen cipzárt keresni semmint elismerje a létezését.

8. „Hogy tudsz madáremberekben meg rézf***úbaglyokban hinni?”

Itt nem is maga a kérdés a lényeg, hanem a tény, hogy pocskondiázzák az ember hitét. Hogy van akinek van elég bátorsága ahhoz, hogy tiszteletlen legyen a másik vallásával, hitével szemben, csak mert az angyalhívő, boszorkány, wicca és hisz az istenekben, akik ugyebár gyakran állati alakot öltenek. Nem meglepő, ha kinyílik a spiri zsebében a bicska, erősnek kell lenni ahhoz, hogy ne dühből vágjon vissza, hanem higgadtan okosítsa ki az illetőt a vallás filozófiájáról vagy éppen történelméről, kulturális antropológiájából és a végén csak mulasson azon, hogy a másik tudatlan.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: youtube.com Gifek: imgur.com