Ugye ebben megegyezhetünk, hogy a tértisztítás nem merül ki a takarításban? Igen? Oké. Hiszen otthonunk tele van energiával, mindenből és mindenkiből árad, amivel folyamatos kölcsönhatásban vagyunk. Ezért nem árt időnként beiktatni egy tértisztítást, hogy megszabaduljunk a szellemektől és az otthon kitermelt vagy hazavitt negatív energiáktól. Megmutatjuk a 9 legbiztosabb módszert, amivel ezt el is érheted!

Ahogy már említettem, minden és mindenki energiát bocsát ki. Most képzeld el, ahogy ártó szándékú, rossz szellemek vesznek körbe vagy lerakódott otthonodban a tegnapi veszekedés rossz energiája, ahogy ma meg hazavitetted a negatív gondolataidat és a stresszedet. Tegnap előtt meg ott járt a gonosz ikertestvéred azelőtt meg a depressziós szomszédod. Te meg a családod ebben a közegben csücsülsz meg alszol mindennap, ezeknek a rossz energiáknak a sűrűjében. Kell ez neked? Hogy idővel megbetegítsék a testedet, a lelkedet és az életed egy merő szerencsétlenség legyen?

Kell a frásznak, ugye?

Éppen ezért érdemes legalább havi rendszerességgel beiktatni egy alapos tértisztítást (vagy meg sem kell várni, jöhet akkor, amikor szükségét érzed) a következő módszerek egyikével vagy összességével:

1. Naponta többszöri szellőztetés

Természetesen azért is, mert jót tesz a friss levegő az agyunknak. Meg annak okán is érdemes, hogy a Feng Shui szerint a békesség és harmónia alapja a szél és a víz. Ezért ajánlatos gyakran szellőztetni, hogy kitessékeld otthonodból a negatív energiákat, illetve mert ha többen vagytok hangulatban egy légtérben rossz, a friss levegő felüdíthet titeket és megváltozhat az energia, amit kibocsátotok magatokból.

2. Felmosás „tisztító” vízzel

Igen, a Domestos kinyírja a bacikat, az Ajax meg jó illatot kölcsönöz, de ha bírja a padlód, érdemes a vízhez olyan illóolajokat  vagy gyógynövényeket is hozzáadni, mint a levendula, mirha, tömjén, só, amik kiűzik a negatív energiákat. Minimum egy kis szenteltvizet, csak nem nyiffantja ki a hajópadlót.

Az 1-2-es pontot, ha napi szinten alkalmazod, már sokat tettél otthonod biztonságáért!

3. Füstölj okosan

Ezt is beiktathatod naponta, vagy akár hetente, hogy körbemész otthonodba egy zsálya, mirha vagy tömjén füstölővel, mert ezt a hármat nem nagyon csípik a gonosz, ártó szellemek, de minden más negatív energiát is kitűnően közömbösítenek. Az említett növényekről azt tartják, hogy megtisztítják a teret a gonosz erőktől, és segítik a szellemi elmélyülést.

tenor.com

4. Kúráld sóval otthonod energiáit

Tégy otthonod minden sarkába egy kis tálba egy jó nagy marék tengeri sót és hagyd ott pár órára vagy akár 24-re. Ha lehet, akkor húzz sócsíkokat az ablakpárkányokra és a küszöbre. Bár ha van kisállatod ez utóbbi módszerek esetén légy óvatos, nem lenne túl szerencsés, ha felnyalnák. A sócsíkokat pár óra után össze is söpörheted és szórd ki a házon kívülre. Ugyanígy járj el a tálakban lévő sóval is vagy húzd le a lefolyón.

5. Szórj szét virágszirmokat

Tisztító erőt tulajdonítanak a levendulának, kamillának, csalánnak, százszorszépnek és az almafavirágának is. A választott virágból kell egy marék a szobák négy sarkába néhány órára ott kell őket hagyni, hogy magukba szívhassák a negatív energiát, majd egyszerűen össze kell őket söpörni és kiszórni az ablakon. Ahogy a sónál is, itt is érdemes figyelni a négylábú barátokra, hogy ne legeljék fel a virágszirmokat a gonoszokkal együtt…

imgur.com

6. Vigyél fényt az otthonodba

Mi mással lehet kiüldözni a sötétséget és a negativitást az otthonodból, ha nem a gyertyafényével? Azon kívül, hogy néha meggyújtasz egy-egy gyertyát otthonod egyes helyiségében, célszerű lehet havonta egy nagy fehér gyertyával körbejárni otthonod minden helységét az óramutató járásával megegyezően és felszólítani a szellemeket és a negatív energiákat, hogy kívül tágasabb.

7. Mágikus mantrák kántálása

A hangnak és a kimondott szónak is rezgése és ereje van. Ezért szokás mindenféle tértisztításnál hangosan kimondani a célt és felszólítani a gonoszt a távozásra. De vannak speciális mantrák, varázsigék, mágikus szövegek, amik pont ezt célozzák meg, a szellemek és negatív energiák kiűzését. Ha kellő átéléssel, a megfelelő energiával és akarattal ismételgetsz egy-egy ilyen mantrát, fejvesztve menekül otthonodból minden ártó entitás energia. Legalábbis remélhetőleg ők és nem ti…

benzedrine.co.vu

8. A hangok mágiája

Ahogy arról előbb szó volt, a hangnak, illetve különböző hangoknak mágikus erejük van, köszönhetően a magas rezgésszintjüknek. A hangos tapsot, templomi zenét, a lágy szélcsengő hangját nem szívlelik a gonosz szellemek, ugyanis a tisztító erővel bírnak.  Ráadásul, ha valamilyen kellemes zenét hallgatunk, mi magunk is feltölthetjük otthonunkat pozitív energiával azáltal, amit kibocsátunk magunkból a zenehallgatás során. Ugyanilyen hatásos, ha egy kis csengettyűvel körbemész otthonodban és közben távozásra szólítod fel a negatív energiákat.

9. Kristályok ereje

Az ásványoknak is meg van a maguk rezgésszintje. Ha feltöltjük őket, azáltal jobban felerősödnek tisztító és védő hatásuk. Ráadásul a kristályok rezgései lelki szinten is működnek, és feloldják az érzelmi problémáinkat, mindamellett nyugtatnak és harmonizálják a külső és belső energiamezőket.

Érdemes lehet ezeket az ásványokat beprogramozni arra (vagy kérni, ha úgy tetszik), hogy szívják magukba a negatív energiákat, lássák el védelemmel az otthont, majd a helységekbe tenni belőlük egyet 24 órára és utána folyó víz alatt megtisztítani őket. Persze állandó jelleggel is kint lehetnek ilyen ásványok, csak ne felejtsük el őket rendszeresen megtisztítani! Tértisztításra jó lehet a hegyikristály, fekete turmalin, füstkvarc, illetve rózsakvarc.

gifImage.net

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: consciouslifestylemag.com