Szerintem ez is egy olyan különleges, igazán tartalmas spirituális film, aminek a végén az ember azt mondja: „WOW. Szóval ez a helyzet!” James Redfield regénye kultuszt teremtett és egy érdekes, izgalmas, kalandos történetbe csomagolta a bölcsességeit, mindazt, amit a spirituális emberek és persze mindenki másnak tudnia kell, ugyanis a mennyei prófécia az emberiséget megváltoztató eszméket vagyis a megvilágosodást tartalmazza.

A sztori

Peruban járunk, az őserdőben, ahol egy szerzetes kilenc tekercsre jegyzi fel a mennyei próféciákat, azt, amit az embereknek tudniuk kell. Majd ugrunk az időben, nagyjából a jelenben járunk, mikor is felfedezik a tekercseket és vadul igyekszenek megfejteni, lefordítani és értelmezni őket, mivelhogy a több ezer éves próféciák megjósolják, hogy 20. század végén az emberiség fejlődésében átütő változás következik be. A próféciák kilenc felismerésből állnak, és ezek hozzák el számunkra a megvilágosodást.

Van nekünk egy főszereplőnk, John Woodson (Matthew Settle) aki „véletlenek” folytán Peruba utazik, hogy ott találkozzon a barátjával és együtt mélyülhessenek el a próféciákban, és részt vesz kilencedik tekercs felkutatásában. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mert a korrupt egyházfők igyekeznek ezt megakadályozni, akik jobb szeretnék, ha az emberek nem ébrednének tudatra és továbbra is rájuk támaszkodnának. John bizony kalandokba keveredik és az egész útja nem más, mint egy tanítás. Találkozik azokkal a személyekkel, akikkel előző életében is együtt élt. Egyáltalán emlékezni kezd az előző életére. Megismeri az aura fogalmát és hogy mit jelent másnak az aurájába behatolni, erőszakosan elnyomni vagy leszívni az energiáját. (Mikor éppen megpróbálja meghódítani a nagy szerelmét.) Új barátai folyamatosan tanítják, segítik őt a tisztánlátásban és hogy megértse mi történik vele. Ugyanis, mint mindenki másnak, neki a sorsa van, amit illene beteljesíteni. Ugyanakkor megtapasztalja a valódi látást. Azt a tisztánlátást, amivel láthatja a valódi világ energiáját, pompáját.

gramunion.com

A film egyébként látványos (legalábbis amikor a valódi látássál látják a világot), gyönyörű helyszíneken játszódik és az sem utolsó, hogy az egyik kutató Sigourney Weaver. A film is elsőre magasröptű lehet, érdemes legalább kétszer megnézni, hogy az embernek igazán minden átjöjjön.

Sokan tekintenek úgy a könyvre és a filmre, mint gyakorlati útmutatóra.

Lássuk a próféciákat, amelyek elhozzák nekünk a megvilágosodást. Ez természetesen nem a szó szerinti prófécia, ez itt már a „paraszti” változat, mert őszintén megmondom, szerintem ezeket előbb érti meg az ember agyilag, lélekben, szellemileg, mintsem képes legyen azt szavakba önteni. Így igyekeztem úgy „lefordítani” a próféciákat, hogy mindenki számára értelmezhetők legyen, azért kerültem a speckós szavakat is, de természetesen a tartalom, a jelentés nem veszett el:

filmtv.it

1 felismerés:

Nincsenek véletlenek. Minden okkal történik, még akkor is, ha sok esetben elsőre nem látjuk át az eseményeket. Léteznek jelek, amelyek vezetnek bennünket. Felismerjük a sorsszerűséget, a sorsszerű találkozásokat, visszaköszönnek az előző életbeli ismerőseink.

2 felismerés:

Ha elfogadod, hogy nincsenek véletlenek, kinyílik előtted a világ és spirituálisan felébredsz. Megváltozik a gondolkodásmódod. Megérted a világ és az Univerzum működését. Felismered életed valódi magasabb rendű célját.

extremecorps.cf

3 felismerés:

Mindennek és mindenkinek van energiája, minden isteni energiából áll. Ezt az energiát láthatjuk, (az aurát) érzékelhetjük, formálgatjuk, irányíthatjuk. Amire a figyelmünket fordítjuk, azt tápláljuk energiával.

4 felismerés:

Adott számunk egy hatalmas, szent energiaforrás, de ettől a legtöbben el vagyunk vágva. Éppen ezért az emberek egymás energiáját használják fel, szívják el. Nincs meg bennünk a biztonságérzet és gyengének érezzük magunkat. Ennek okán manipuláljuk egymást, csakhogy így elgyengítjük a másikat. Ráadásul ez az oka a világban zajló háborúknak és az általános konfliktusoknak, mert energiához akarunk jutni.

justwatch.com

5 felismerés:

Csakhogy energiát nem csak más emberek által szerezhetünk vagy veszítünk el. A félelem, a bizonytalanság érzete, az erőszak is energiavesztéssel jár. Viszont a szeretet rengeteg energiát ad. Illetve, ha képesek vagyunk a dolgok szépségét meglátni és megállni, megfigyelni, tudunk önfeledten örülni, akkor megnyílunk az előbb is említett nagyobb, az isteni energiaforrás számára és misztikus átalakulásban lesz részünk. Olyankor elönt bennünket a végtelen energia, a szeretet és kapcsolatba kerülünk a Felsőbb Énünkkel, vagyis tudatossá válunk.

6 felismerés:

Már azzal is megnyitjuk magunkat, az említett forrás számára, ha nem vesszük el mások energiáját, felhagyunk a hatalmi harcokkal. Meg kell szabadulni attól, hogy manipuláljunk másokat, mindenáron elakarjuk nyerni a figyelmüket, megfélemlítsük embertársainkat és örökösen hibákat keressünk a másikban. Ezekkel mind energiát vonunk el. Mint ahogy azzal is, ha „passzívan” vonunk el energiát önsajnáltatással, bűntudat keltéssel, az együttérzés szándékos kiváltásával. Helyettük fel kell fedezni a küldetésünket és megérteni, hogy azért vagyunk itt, hogy egymáson segítsünk és hogy az emberiséget erre az új tudatossági szintre emeljük. Ezen szintén már elérjük a teljes önkontrollt.

nationoflights.com

7 felismerés:

Csak a tudatos önfejlesztés, a belső látás követése által ismerhetjük meg azt, hogy igazából kik vagyunk és mi a célunk, hogy hová kell mennünk. Amint felismerjük a személyes életcélunkat, megkapjuk hozzá az útmutatást, a segítséget is. Ez történhet álmok, megérzések, víziók, „véletlenek” formájában, tehát jönnek majd a misztikus egybeesések és elindulunk sorsunk beteljesítésének útján.

8 felismerés:

A cél többek között az, hogy megtanuljuk feltölteni az embereket, segíteni nekik és közben útmutatást fogunk kapni. Minél többen ismerjük fel ezt és lépünk be a közös célba, új evolúciós áramlatot, új kultúrát hozunk létre és egyre magasabb energetikai állapotba kerülünk, egyre tisztább lesz a látásunk. A gyerekeknek rengeteg energiát kell adni, hogy kialakuljon a biztonságérzet és az egészséges önbizalom. A párkapcsolatot és minden más kapcsolatot fel kell szabadítani a hatalmi harcok alól. Más emberek felemelése ( a saját Felsőbb Énjükhöz és életcéljaik megértéséhez segíteni őket) által növekszik a saját szellemi szintünk is. Érdemes ezt csoportosan tenni és a kollektív erőre támaszkodni, ahol osztozhatunk az energián.

sensacine.com

9 felismerés:

Amint elkezdünk folyamatosan energiát adni, annál több fog beáramlani. Ezáltal növeled a rezgésszintedet, ami a megvilágosodáshoz vezet. Hogyha a spiritualitás ezen ösvényén haladunk, akkor beteljesíthetjük az ősrobbanás óta tartó evolúció valódi, igazi értelmét és célját, vagyis hogy az emberek az energiájukkal használva képesek felemelkedni egy magasabb „faji” szintre. Addig emelhetjük az energiáinkat, a rezgésünket, a tudatunkat, hogy a létezés legmagasabb dimenziójába juthatunk, ami által a mennyország láthatóvá válik, és már fizikai testünkben oda kerülhetünk, illetve megélhetjük azt. Onnantól kezdve a két dimenzió eggyé válik és az ember kilép az élet-halál körforgásából.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép:  thecommecheztoi.fr