Te is erős nőnek tartod magad, aki mindent megold és lehet, hogy mások helyett is megteszed ezt. Ma számos nő és jó néhány férfi is olyan kapcsolatban él, amely már rég nem szól szeretetről egymás iránti tiszteletről vagy megbecsülésről, sőt még egymás segítéséről sem csupán csak van, mert fenntartjuk egy olyan nézőpont alapján, amely mélyen belénk ivódott: ha nincs párkapcsolatunk, akkor valami nagy baj van velünk.

Ahhoz hogy elhiggyük, hogy ez nem így van, mi nagyon is rendben vagyunk, inkább fenntartunk foggal, körömmel védelmezve egy számunkra méltatlan kapcsolatot, amely inkább szól, hogy mindent megtehetsz, velem csak el ne hagyj. Az önismeretünkön dolgozva változtathatunk ezen. A párkapcsolati függés egy lassan ölő méreg, amely átitatja áldozatát és a végén mindig lecserélődnek a mindenüket feláldozó nők, ami tovább rombolja a már amúgy is megtépázott önértékelésüket.

Ezen a ponton többfelé vezethet a megalázott nő útja. Rövid időn belül belesodródhat egy újabb kihasználó, megalázó hálójába, hogy bebizonyíthassa magának és a világnak is hogy ő normális, hiszen van kapcsolata.  Önként és dalolva sétálnak bele újra és újra ugyanabba a kelepcébe vagy még mélyebbe, mint az előző, ha a lélekrombolás hatékony volt. Az új párra is jellemző a nemtörődömség, kihasználás, megalázás és néha még egy pofon is elcsattan, és persze jön az önvád hogy biztosan megint én rontottam el.

Mit tehetnék, hogy jobban megfeleljek neki? Leginkább semmit! Kezd el magadat tisztelni és állj bele a saját erődbe.  Az igaz hogy egyszerűbbnek látszik gyengének, segítségre szorulónak lenni, de ha ezt választod, hogy gyenge maradsz akkor újra és újra ugyanaz a sztori fog megismétlődni.

A párkapcsolati függést te választod!

Mindenkinek megvan a maga sztorija, de hát annyira szeretem, anyagilag nem boldogulnék egyedül, a gyerekek miatt nem válhatok el… stb. Amíg bármilyen kifogás mögé bújsz, addig benne tartod magad a helyzetben és csakis te vagy a ki választhat mást e helyett. Ha te nem választod, ezt senki más sem teheti meg helyetted.

A valódi váltáshoz te kellesz, először is hogy felismerd, beismerd magadnak az igazságot. Innen, ebből a térből el lehet indítani a változást. Amíg a kifogások és mentségek terében vagy addig minden áll vagy még rosszabb lesz. A párkapcsolati függés kiöli a szemedből a csillogást, eltompítja a ragyogásodat és porig rombolja az önbizalmadat.  Amíg te ezt nem akarod meglátni addig nem, indulhat el a változás.

Legyél őszinte magadhoz!

Az első lépés az elismerése annak, hogy párkapcsolati függő vagy. Ezzel megtetted az első lépést a szabadságod felé. Amíg nem mondod ki egyedül vagy önmagaddal, amint elismered ajtók nyílnak ki és érkeznek a lehetőségek a változtatásra.

A lánc, amely megbéklyóz olyan láncszemekből áll, amelynek a láncszemeit te magad kovácsoltad, a meghunyászkodásoddal, a beletörődéseddel a megalkuvásoddal és a hallgatásoddal, mindazokkal a helyzetekkel, amikor nem képviselted magad. Ezekkel igazoltad, hogy veled mindent meg lehet tenni, te mindent elfogadsz és eltűrsz. A gyenge, ha talál valakit magának, akin élősködhet, amivel igazolhatja, hogy erős. Lehet, hogy ilyen párod van?

zumi.co.ke

A párkapcsolati függés okai

Mi az, amitől igazán félsz? Van ilyen, vagy csak úgy általában szorongó vagy. Lehet, hogy csak van egy olyan nézőpontod, hogy félned kell és már olyan rég gondolod ezt, hogy nem is tudod van-e rá okod. Mi lenne, ha mást választanál? Talán az anyagi bizonytalanságtól félsz vagy az önállóságtól, attól hogy nincs kitől segítséget kérni, ha valamit meg kell oldani.

Mi lenne, ha szép csendben elkezdenéd felépíteni önmagad, az életedet, hogy ne kelljen senkitől és semmitől függened. Ha elkezded helyretenni az életedet mindenhonnan, érkeznek majd a lehetőségek.

A gyermekednek boldog anyára van szüksége

Fel szokott még merülni az a folytatásra ösztönző tényező, hogy kell az apa a gyereknek. Számos vizsgálat igazolta, hogy az anya lelki stabilitása sokkal nagyobb érzelmi biztonságot ad a gyermek számára mintha az apával maradsz és tönkre teszed magad. Ha azon aggódsz, hogy nem vagy elég szép és nem vagy már fiatal emiatt nem fogsz kelleni másnak, törődj magaddal, a lelki nyugalom is megszépít.

zumi.co.ke

A párkapcsolati függés legfőbb oka a félelem. Nem könnyű változtatni, de neked is jár az esély egy jobb életre. Mi lenne, ha most magadat választanád? Mi lenne, ha feltennéd a kérdést mennyit ér az életed? Ki adja vissza az eltékozolt éveket? Engedd a felszínre a benned rejlő erődet, amelyen a félelem mázsás kövei ülnek most.

A holnap szebb lehet, ha megteszed az első lépést. Ha segítségre van, szükséged idekattintva megtalálod.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

8 jel, hogy valójában egy hamis ikerláng kapcsolatban vagy

Leadép: soulblog.ru