Nehogy azt hidd, hogy nem úszod meg! A rosszindulat bizony a testet és a lelket is megfertőzi, majd megbetegíti. Egyáltalán nem veszélytelen, éppen ezért ideje volna szembenézned az igazsággal, hogy a rosszindulat csak a bajt hozza a fejedre, ugyanis karmikus szinten is kiszúrsz magaddal! Vagy ezt nem tudtad? Ha lelkes gyakorlója vagy, ideje leszoknod róla!

A rosszindulatot két aspektusból vizsgáljuk. Az egyik, amikor mi táplálunk mások iránt rosszindulatú, negatív energiákat, ezt jól jellemzi egy közmondásunk is: „Dögöljön meg a szomszéd tehene!”

A mások iránt érzett rosszindulat abból fakad, hogy azt érezzük, hogy valamiben hiányt szenvedünk, amivel mások véleményünk szerint rendelkeznek, ez lehet külső vagy belső tulajdonság vagy az anyagi természetű!

Számos példát lehet felsorakoztatni, már a gyermekkorunkra visszatekintve is, amikor a másiknak volt olyan ruhája, játéka, külső vagy belső tulajdonságai, amire, mi vágytunk és nem rendelkeztünk vele vagy nem kaptuk meg szüleinktől.

A rosszindulat érzése mások iránt az énközpontú viselkedés eredménye, csak az „Ego” van az emberben, magát helyezi előtérbe a többiekkel szemben, neki legyen meg mindene, amire csak vágyik, a többiek érdeke nem fontos, csak az övé.

A nők esetében kiemeltebb szerepet játszik ez az érzés, mivel a nők empatikusabbak, mint a férfiak.

Akik a spirituális fejlődés alacsonyabb szintjén állnak, akik még „egoból” működnek, nem azonosulnak azzal az elvvel, hogy: „Amit adok, azt kapom vissza”. Az Univerzum számára mindenki egyenlő, a bőségcsatorna mindenki felé nyitva áll, nincs hierarchia a szellemi törvényekben.

A spirituális fejlődés alapja a szeretet, szeretettel fordulunk magunk és mások felé egyaránt, mivel mindenki egyenlő és a Teremtő saját képmásai vagyunk, mindenki számára ott a lehetőség, hogy tegyen és változtasson az Életén, hogy ki mit vállalt be ebben az inkarnációban, az egy másik kérdés, mennyire nehéz karmát vagy kemény Élet utat.

Tehát ha rosszat kívánunk másoknak, azt többszörösen kapjuk vissza olyan Élet helyzetekben, ami számunkra a legnagyobb fájdalmat, nehézséget, szomorúságot okozza, és ez nem büntetés, hanem fejlődés számunkra, hogy magasabb szintre jussunk és áramoljon bennünk a szeretet!

A rosszindulat másik aspektusa, amikor felénk fordul valaki negatív energiával, ezzel blokkolva a boldogságunkat, haladásunkat az Életutunkon!

Amikor mi kívánunk másoknak vagy mások kívánnak rosszat nekünk, azzal „Átkot” mondunk valakire vagy valakik ránk mondanak „Átkot”, ez egy egyszeri cselekvés, ha pedig már folyamatosan rosszat kívánunk másnak, másoknak, az a „Rontás”!!!!

Tudatosan vagy tudattalanul rombolhatjuk a másik ember Életét egészségileg, anyagilag, párkapcsolat szempontjából egyaránt és más is ellenkező esetben a mienkét, ezzel elakadást okozva másnak és a karma elve szerint később a többszörösét kapjuk vissza akkor amikor „nem számítunk” rá!

Összegezve, elsődleges, amit tennünk kell az önszeretet, ahhoz hogyha változást szeretnénk külső, belső vagy anyagi vonatkozásban. Paradoxonnak tűnik, de akkor indul el a változás, ha a jelenlegi állapotot elfogadjuk, utána pedig tegyük meg a lépéseket, mert csak „Mi” tudunk változtatni a helyzetünkön, ha elindulunk megtesszük az első lépést akkor már az univerzum ahhoz adja az energiát, szabad akarattal rendelkezünk, abban támogat a Teremtő, amiben szeretnénk, a változás miatti félelmek azok amelyek visszatartanak a boldogságtól!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Valóban el lehet fáradni lelkileg?

Leadkép: VideoBlocks.com