Erő. Kitartás. Céltudatosság. Ez a triumvirátus lenne a siker titka? Talán. De azért nem árt, ha egy kis alázat és némi makacsság is van az emberben. Ó, és persze ne feledkezzünk meg a hitről sem. Pontosabban az önmagunkba vetett hitről. Ludányi Bettina legújabb regénye pontosan ezt a leckét tanítja meg velünk.

Bella da Silva, bűnügyi újságíró korábban nagyon szerette munkáját, ám az idő előrehaladtával túl sok szörnyűséget látott a világban. A bűn annyira bekebelezte, hogy szinte már ki sem látott a mocsokból. El kellett gondolkodnia a jövőjét illetően, végül azonban döntött: önmagát választotta a kötelesség helyett, ezért repülőre ült, és Barcelonába költözött. Csak egyetlen cél lebegett a szeme előtt: tiszta lapot kezdeni élete könyvében.

„Kitártam a karom, és hagytam, hogy a szél végigsimítson a testemen. A tenger egyre követelőzőbb lett, de a lábamnál tovább akkor sem merészkedett. 
Lehunytam a szemem, és csak a dübörgést figyeltem, ami még a szél süvítését is túlharsogta.
(…) Hálás voltam az életnek, amiért megtapasztalhattam ezt a csodát. Mert ez az volt. A természet varázsa. És még az emberek azt mondják, hogy nincsenek csodák és az álmok nem válnak valóra. Ez nem igaz.”

Vajon megoldhatjuk a problémáinkat, ha egy új élet reményében másik országba költözünk? Bella kezdetben azt hiszi, hogy a kérdésre egyértelműen igen a válasz. Később azonban rájön, hogy bárhová is megy, sosem menekülhet önmaga és a feladata elől.

Már a második nap megismerkedik egy kékszemű, sármos férfival, Eric-kel, akinek szó szerint nekimegy az utcán. Később persze még számos alkalommal futnak egymásba, ám Bellát annyira magával ragadja a férfi kisugárzása, az írisze kékje és a határozott fellépése, hogy egy valamiről teljesen megfeledkezik: talán a találkozásaikat nem is a véletlen szülte. Vagy mégis? Vajon bízhat a férfiban, akit a titok árnyas köde leng körül?

„Ő nem rossz ember. Egyáltalán nem az, de félúton van az árnyék és a fény között.”

Amikor már úgy tűnik, hogy rendeződnek a dolgok, a kártyavár hirtelen összedől. Bella szemtanúja lesz egy lány elrablásának, ám Eric nem engedi, hogy a rendőrségre menjen. Sőt, még attól is óva inti, hogy megírja a történeteket, noha már maga mögött hagyta a bűnügy rovatot.

A lány sokat őrlődik az eszméi és a vágyai között, végül azonban dönt: nem hagyja, hogy a félelmei irányítsák. Tudja, hogy cselekednie kell, és meg is teszi. Még úgy is, hogy a saját boldogságát, a szerelmet kockáztatja.

„Senki nem tudja, vagy csak nem akarják figyelembe venni, mennyi mocsok rejtőzik a felszín alatt. Olyan ez az egész világ, mint egy betegség, ami belülről emészti az ember testét. A felszínen úgy tűnik, hogy minden rendben van, közben pedig a mélyben ott lappang a kór, ott lappang a veszély.”

Bella megmutatja, hogyan kell erősnek lennünk még a leggyengébb pillanatokban is. Hogyan helyezzük az igazságot előtérbe saját magunk helyett, és hogyan tanuljunk meg hinni a sorsban. Hiszen a dolgok akár maguktól is rendeződnek, ha elhisszük: minden úgy alakul, ahogy nekünk a legjobb. A lány is rég lemondott már a szerelemről, amikor bekopogtat hozzá a remény.

Először azt hiszi, ostoba, amiért bízik. Megijed, hogy az élet vakvágányra tereli, és csak játszik vele. Ennek ellenére mégis minden nap újra és újra megpróbálja megtalálni a boldogságát. Vajon sikerül neki?

Könnyek, izgalmak, szerelem, titkok és számtalan nem vár fordulat egyetlen regényben.

„Laia megmutatta, hogy vannak még igaz emberek a földön. 
Eric a valódi, perzselő szerelmet.
Christopher pedig, hogy igenis van különbség bűn és bűn között.”

Rendeld meg kedvezményesen a Líra, a Book24 vagy az Olvasni Menő webshopjából!

Csatlakozz az írónő Facebook-közösségéhez! 

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Te is szeretnéd nálunk bemutatni tanfolyamaidat, szolgáltatásaidat? Keress bennünket a feltételekért Facebook oldalunkon vagy e-mailben az arkadia@szerkesztoseg.hu címen!