Merthogy sokunknak szüksége van rá. Okra. Egy jó indokra, hogy valami jót tegyen. Bár szerencsére ez kevésbé igaz egy spirituális életszemléletű emberre. Ugyanis egy spiri nyitott szemmel jár-kel a világban, és ha nem is keresi nagyítóval, de észreveszi a helyzeteket, amikor szükség lehet rá. Akár most is.

Pozitív értelemben mondom: a csapból is ez folyik. Hála az égnek. Egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy megragadom a lehetőséget és magam is egy újabb csapot nyitok meg, hogy minél több emberhez jusson el az “ige”.

Valentin-projekt.Ez az, amivel tele van a net. Az Eszkuláp Egyesület és Demény, a kötsög nevű közösségi oldal szervezett. A célja nem más, minthogy arra biztatnak bennünket, hogy fogadjunk örökbe egy négylábú társat vagy pedig járuljunk hozzá a kezelésükhöz, a telephelyekről történő megmentésükhöz és az ellátásukhoz. Gyönyörű gondolat, ami azon alapszik, hogy igen, rohamosan közeleg a Valentin-nap, amit rengetegen ünnepelünk.

Kétségkívül igaz, hogy a Valentin-nap egy szép ünnep.  A szerelmesek ünnepe és magam is szeretem, mert alapvetően egy szép hagyomány bárki, bármit mondjon. Igen, nem csak február 14-én kell szeretni egymást, hanem minden nap, de ilyen alapon töröljük el a karácsonyt, ami meg a szeretet ünnepe, hiszen akkor sem egy meg két napig kell tudni egymást szeretni.

Nem az a lényeg, hogy a Valentin-nap divat-e, hogy Amerika majmolása-e, hanem az, hogy valóban sok pénzt költünk rá. Hajlamosak vagyunk megvenni a századik plüss-szívet, 500-800 Ft-ot adni egy szál rózsáért (lövésem sincs most, hogy mennyi a tarifája, amúgy is régiónként változik), ami gyönyörű és illatos, de pár nap után elhervad. Képesek vagyunk aznap 3D-s  filmre menni és több ezer forintot fizetni azért, hogy megnézzünk egy filmet, amit természetesen előtte-utána egy minimum tízezres vacsorával koronázunk meg. Egy szó, mint száz, rengeteg mindenre költhetünk Valentin-nap címen.

Tudom, hogy sokaknak fontos a romantika. Talán azért, mert az évben egyedül két napon kap rózsát a férjétől, Valentin-napon meg az évfordulójukon. Plusz, esetleg a születésnapján. Biztos lesz olyan, akiben felmerül egy kis egészséges önző gondolat, hogy de legalább ezen a napon jár neki a Raffaelo. Persze, hogy jár, megérdemli.

De az a sok szerencsétlen állat, akik borzalmas körülmények között élnek a telephelyeken, a szaporítók kezében, ők nem érdemlik meg? Nekik nem járna a lufi meg a csoki árából egy napi étel? A vacsorátok árából már életet lehet menteni, megkaphatnák a szükséges oltást vagy éppenséggel az életbevágó műtétet.

Nem lelki-ismeretfurdalást akarok kelteni. Isten őrizzen attól. Csak szeretném, ha átgondolnátok, hogy mi éri meg nektek. Hogy nem lehetne, hogy idén lemondtok az „álom” Valentin-napról és annak az árát elküldenétek az egyesületnek? Sőt, ne is lemondásként, hanem felajánlásként tekintsetek rá! Hiszel csak jót tesztek vele. Egy vagy akár két életet is menthettek vele. Nem is az a lényeg. Hiszen egy tábla csoki ára is óriási segítség. Ne azzal törődj, hogy pont a te 500 vagy 1000 forintoddal lesznek beljebb. Igen, azzal lesznek.

Ráadásul így magadon is segítesz. Hidd el, baromi jól fog esni. Ez színtiszta jó tett. Ha az tesz boldoggá, utána kürtöld világgá, hogy segítettél, de egy jó és bölcs spiri tudja, hogy nem szükséges világgá kiabálni, mert csak a tett számít.

Nem utolsósorban, valahol ez is romantika. Hiszen nézőpont kérdése. Lehet romantikus egy felajánlás, egy pénzbeli gesztus, amivel segített a kedvesünk vagy mi magunk másoknak. Valahol nemcsak a szerelem, hanem a szeretet napja is. Márpedig nagyok sok ember és spirituális alkat szereti az állatokat. Itt a lehetőség, hogy ne csak gondolatban cselekedjünk jót, hanem fizikai szinten is. Bár azzal is tisztában vagyok, hogy temérdek olyan ember van, akiknek nem kell alkalom és az év bármely napján segítenek akár anyagi szinten a különböző egyesületeknek.

Még jobb, ha örökbe fogadsz egy lelket, és nemcsak az ő életét teszed vele gazdagabbá, hanem a sajátodét is.

Természetesen azzal is segíthetsz, ha úgy döntesz, a Vonzás Törvényét alkalmazod, és arra mantrázol rá, hogy minél több ember adakozzon az Eszkuláp az egyesületnek. Nekik minden segítség számít, hiszen nem magukért teszik, hanem az állatokért. Támogasd a magad módján az ügyüket! Bárhogy is teszed, jár érte a tisztelet és a hála!

Te is segíteni szeretnél? ITT megteheted!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

10 spirituális tanítás, amit a kutyámtól tanultam

Leadkép: holidogtimes.com

Gifek: imgur.com