Tudom, vannak még csodálatos filmek. Ott van A viskó, a Mennyei Prófécia, A békés harcos útja. Kiváló filmek és mind-mind alapműnek számít egy spirituális ember életében. De istenigazából talán ezzel a filmmel kellene kezdenie egy spirituális beállítottságú felnőttnek. Vagy legalábbis egy kezdőnek. Shirley MacLaine életével…

Az Ég és föld között, illetve újabb címén: Találd meg önmagad! 1987-ben bemutatott két részes amerikai tévéfilm, Shirley MacLaine főszereplésével. A film Shirley MacLaine életrajzi írásából készült regény eseményeit mutatja be. A személyek valós karaktereket tükröznek, legfeljebb a nevük került megváltoztatásra.

A sztori

Mivel életrajzi sztori, adott Shirley MacLaine, a gyönyörű, intelligens, sikeres és független énekes-táncosnő. Negyvenéves koráig boldog tudatlanságban élte az életét, majd egyszer csak spirituálisan ébredezni kezdett. Megérezte, hogy valami hiányzik az életéből és ezért boldogtalan. Olyan kérdések kezdték foglalkoztatni, minthogy kicsoda ő, hová tartozik, egyáltalán miért vagyunk itt? Valóban meghalunk a halál után? Éltünk már ezen a Földön korábban?

kép

Főként azután kezdte mindez érdekelni – és beleásni magát jobban a témába – hogy megismerte Gerry Stamfordot, „a következő miniszterelnököt”. Hamarosan Shirley már lelki társakról beszél és azok kapcsolatát elemezgeti, boncolgatja, hiszen nyilvánvaló, hogy közte és Gerry között is erős, természetfeletti kötelék van. Bár a férfi nős és soha nem lehetnek együtt, mégsem bírnak elszakadni egymástól. Még úgy sem, hogy a férfi szöges ellentéte a nőnek és képtelen hinni mindabban, amiben Shirley igen.

Akinek szép lassan megváltozik az élete. Olyan fogalmakkal találkozik, mint előző élet, reinkarnáció, szellemvilág, médiumok. Edgar Cayce, Atlantisz, Akasha krónika. Minden olyannal, amivel egy spirituális ember megismerkedhet. Egy médium révén tudja meg, hogy volt már közös élete Gerry-vel, ahogy egy másik férfival is, Daviddel, egy barátjával és akivel később elutazik Peruba, ahol az idegenek után kutatnak. Ezen a helyen sikerül Shirley-nek megtapasztalnia az asztrális kivetülés élményét is.

Tehát a film bőven több, mint Shirley végeláthatatlan évődése és veszekedése Gerry-vel. Láthatjuk, hogyan változtatja meg életét és felfogását a spiritualitás. Értelmet ad az életének és általa megleli a boldogságot.

kép

Mit tanulhatsz az Ég és Föld között c. filmből?

Igazából mindent. Olyan ez, mint egy tanfolyam a kezdő spirituális embereknek. Szinte minden benne van, ami egy „alapcsomagban” kell, hogy legyen, amellyel te is el tudsz indulni az úton. Szép lassan vezeti be az ember a spirituális élet rejtelmeibe. Méghozzá életszerűen, hiszek ezek megtörténtek Shirley-vel. Vajon működhet szerelem egy spirituális ember és egy szkeptikus között? Vagy lehetnek barátok? El tudják így fogadni a racioális beállítottságú emberek?

Ugyanis egy kezdő – de olykor még egy úton járó – spirituális ember is elbizonytalanodhat. Mi van, ha csak az érzékeim játszanak velem? Ha nem is láttam, éreztem azt a valamit valójában? Mi van, ha mindez nem létezik, csak hülyeség?

Minden új. Minden izgalmas, de kicsit félelmetes is. Nem feltétlenül az ismeretlen ijeszti meg az embert, hanem a saját korlátoltsága, hogy mi van, ha elmeháborodott. Netán mások azok és ő hisz nekik. Shirley-nek is voltak kétségei a médiumokkal kapcsolatban, de utána olyan tapasztalásban volt része, ami elhozta a pálfordulást. Egyre több és több ilyen élményben volt része, ami révén továbbfeszegette a határait. Ilyenek volt az idegenek is. Az még hagyján, hogy léteznek, de barátja David azt állította, találkozott, beszélt is eggyel, aki megjövendölte Shirley-vel való találkozását és üzenetet hagyott a nőnek. Neki sem akart hinni, túl valószínűtlennek tűnt az egész. De aztán megint kapott egy megvilágosító erejű pofont…

kép (youtube)

Szóval a film segít felébredni, elgondolkodni. Rávezetni az útra. Ugyanakkor „tárgyi tudást” is ad. Megnyugtat, hogy nem baj, ha vannak kétségeid és néha őrültségnek hiszed azt, amit még nem láttál, nem tapasztaltál meg.

Emellett David első leckéje Shirley-nek, hogy mind Isten részei vagyunk, ezáltal isteni lények vagyunk. Istenek.

Ez egy többször megnézhetős film – sőt, érdemes is többször megnézni, mert akkor több mindent sikerül kivennie belőle az embernek. Mindig annyit, amennyire épp szüksége van. Csodálatos film, amit érdemes lenne minden felnőttnek legalább egyszer megnéznie!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Ne várj a megfelelő időpontra! MOST kell élned! – Ez a Bakancslista üzenete

leadkép