Neked is számít, hogy mi a leendő kedvesed csillagjegye? Hogy akivel épp ismerkedsz, annak mi a horoszkópja? Lehet, hogy nem vagy asztrológus, de talán annyi ismereted van már, hogy tudod, kivel illesz össze. Vagy megvan az elképzelésed, milyen csillagjegyű férfira, nőre vágysz. De minimum veszed a fáradtságot és megguglizod, hogy mégis milyen az a Nyilas és mennyire passzol hozzád. Meglehet, hogy te nem ilyen vagy, de van, akiknek nagyon is számít párválasztásnál a másik fél csillagjegye.

Ismerek ilyen fanatikusokat, akiknek az a második kérdésük a randevún, hogy „Na és szépfiú, mi a csillagjegyed?” A szerencsétlen beközli, hogy Kos és látja, amint randi partnere arcán megjelenik a méla undor és úgy ejti ki a száján a Kost, mintha valami nemi úton terjedő betegség lenne, de legalábbis bűn. Van, aki innentől fogva rövidre zárja a randit, mielőbb szabadulni akar, mert tudja, hogy az illetővel nincs jövője. Mert Kos.

Mások eleve úgy szörföznek a neten, hogy megnézik a potenciális kedves képét, és a következő, amit ellenőriznek, az a csillagjegye. Ikrek. Felejtős.

Az egyik okuk az lehet, hogy már van tapasztaltuk ilyen jegyű személlyel és hajlamosak azt hinni, hogy mindegyikük ugyanolyan. „Az apám egy seggfej volt velem. Bika jegyű.” Vagy „A volt férjem Oroszlán volt és megcsalt.” Az ilyenekből a születnek a „bölcsességek”: „Minden Halak/Rák/Mérleg ugyanolyan szemét”.

Talán másnak is zavarják a szemét ezek a sorok, ugyanis bűzlik belőlük az előítélet. De nemcsak a különböző csillagjegyekkel szemben zavaró, hanem minden más esetben. Maga az előítélet valakivel szemben. Csak azért mert egy ember mocsok volt, nem jelenti azt, hogy mindenki más is az, aki Skorpió jegyű vagy éppenséggel, fehér szemű, fekete bajuszos vagy kubikos. Ne általánosítsuk az embereket, mert az ugyanolyan disznó dolog, mint az, ahogy bántak velünk. Nem leszünk különbek náluk. Lehet, hogy a volt férjed egy alávaló Vízöntő volt, de nem jelenti azt, hogy az összes többi is olyan, még akkor se, ha önmagában véve a Vízöntő jegyűek sok hasonlóságot mutatnak.

Mivelhogy, amit mindenki elfelejt az az, hogy nem a csillagjegy számít. Önmagában szinte semmit sem ér. Igen, vannak hosszas elemzések róluk, amik aránylag pontosan leírják őket és nagyvonalakban igaz is az összesre, de nem száz százalékban. Ugyanis, ha már mindenáron asztrológiai szempontból kívánunk tekinteni az emberre, illene tudnunk, hogy maga a csillagjegy édes kevés ahhoz, hogy teljesen feltárjuk önmagunkat vagy bárki mást. Van még egy csomó másik tényező, ami számít és igen nagy hatással van a személyiségünkre. Ilyen az aszcendens, deszcendes, hold-csomópont, házak, fényszögek, meg egy csomó ilyen apróság, amiről sokaknak fogalma sincs. Ergo sokszor úgy ítélünk meg valakit, hogy nem is ismerjük igazából.

Ezért nem kellene senkit – főleg nem egy kapcsolatot, barátságot – elkaszálni azért, csak mert van egy rossz tapasztalatod egy azonos csillagjegyű személlyel vagy az olvastad, hogy nem illesz vele össze és tutira összefogtok veszi. Vagy szerinted, akik 60 éve boldog kapcsolatban élnek, minden esetben passzol a csillagjegyük? A szerelem, a párkapcsolat, nem ilyen egyszerű. Nem lehet egyszerűen csillagjegyek szintjére levinni és az alapján választani. Persze, megteheted, ha neked ez fontos, tessék csak. De sosem zárhatod ki, hogy akivel stimmel a csillagjegyed, nem fogod-e tíz év múlva meggyűlölni. Vagy azt a Rák jegyű palit, akivel együtt vagy, csak azért, mert mindenáron Rákot akartál magadnak. És nemcsak azért, mert nem elemeztetted ki, hanem mert az embert nemcsak a horoszkópja teszi. Hála az égnek nem lehet bennünket pusztán a csillagok állásából megismerni.

Már csak azért se, mert van egy hatalmas előnyünk: változunk. Éppen ezért, ha most nagy a szerelem az általad választott Szűzzel, nincs kizárva, hogy pár év múlva teljesen megváltozik és elváltok. Nem szeretném, hogy így legyen, csak éreztetni szeretném a kedves olvasókkal, hogy nem biztos, hogy bölcs dolog pusztán a csillagjegy alapján választani magunknak párt vagy barátokat.

Még akkor se, ha asztrológus az illető. Ott minden bizonnyal szakmai ártalom is, ha szeretné tudni a friss kedvese csillagjegyét. Ő legalább teljesen rá tud nézni az illetőre és nem pusztán a csillagjegye alapján ítél. Ez jó. Bár ha az a fajta asztrológus, aki úgy érzi, hogy a csillagok abszolút tudják a tutit, akkor még ők is dönthetnek úgy, hogy a hétvégén kiadják a partnerük útját, mert az elemzések szerint mégsem tűnik olyan jó partinak. 

Ne nyírjuk ki a meglepetést. Hiszen biztos te is ismersz számos olyan csillagjegyű embert, aki olyan, mintha nem is Halak vagy Ikrek lenne, mert teljesen máshogy viselkedik. Pont ezért, mert a csillagjegy nem minden. Ismerkedj bátran, mert horoszkóp ide vagy oda, minden ember egy Kinder Tojás. Elhiszem, hogy biztosra akarsz menni és a legmegfelelőbbet találni, de attól még érdemes esélyt adni annak, aki egyébként szimpatikus!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Szex a 12 csillagjeggyel – A zodiákus lány

Leadkép: gorod.lv

Gifek: imgur.com