Mindannyian a boldogságra és a sikerre vágyunk, de csak kevesen érjük el. Mi lehet azoknak az embereknek a titka, akik magukénak tudhatják? Miért érik el egyesek az álmaikat, míg mások képtelenek rá? Ehhez hasonló kérdésekre kaptuk meg a választ Sabi Hegymegitől, a Lépésről lépésre a csúcsra c. könyv szerzőjétől.

Mesélj a könyved születéséről!

Sziasztok, köszöntöm a kedves Olvasókat.  Igazából soha nem gondoltam volna, hogy egyszer az életben fogok majd írni egy könyvet, de talán mások sem.  Szóval ez nem egy gyerekkori elhatározás vagy álom volt. Igazából, a könyvírás ötlete akkor pattant ki a fejemből, amikor 2013 májusában elkezdtem komolyabban a személyiségfejlesztéssel foglalkozni; más motivációs trénerek munkásságai nagy hatással voltak rám.  Sok könyvet olvastam és olvasok azóta is. Gyakorlatilag egyetlen könyv elolvasása változtatta meg a gondolkodásmódom, és vele együtt az életem.  Ezért szerettem volna én is írni egyet, hogy hatással legyek mások életére. Akkoriban döntöttem el, hogy embernek fogok segíteni. Azért szerettem volna papírra vetni a gondolataimat, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet.  Szerettem volna, ha ismerik a sztorimat, és erőt merítenek belőle.  Az évek során felgyülemlett jegyzetekből aztán összeállt egy jó adag, amelyet az Álomgyár Kiadó segítségével később könyvformába öntöttünk.

Mit gondolsz, miért nem hajlandók tenni az emberek a sikerért?

Úgy gondolom, a legfőbb ok a kényelem.  Az emberek nagy többsége, szereti a kényelmi zónájában, vagy más néven komfortzónájában leélni egy életet. Csak kevesen hajlandóak igazán komoly áldozatokat meghozva, tenni egy jobb életért. Sajnos az emberek többségéből hiányzik az ambíció, nincs meg bennük a törekvés arra, hogy változtassanak.  Ahogy a bokszlegenda, az egyik példaképem Muhammad Ali, is mondta:

„A lehetetlen szót, a „kis emberek” találták ki, mert úgy gondolják, hogy könnyebb egy olyan világban élni, mint saját erőnket felfedezni, és változtatni az életünkön. A lehetetlenség nem tény. Inkább egy vélemény. A lehetetlenség ideiglenes. A lehetetlenség semmi.

Mit tudnak azok az emberek, akik még ellenszélben is képesek a csúcsra jutni?

Ők igazán különleges emberek. Kitartóak, és sohasem adják fel. Igazi „őrültek”, akkor is nyomják a gázpedált, amikor mindenki más már régen fékez.  Rendületlenek. Megállíthatatlanok.  Kevés ilyen ember létezik a világban, különben több sikeres, és boldog embert látnánk magunk körül.

Bármit elérhetünk, amit megálmodtunk? Hogyan?

Igen. Maximálisan így gondolom. Nos, akármennyire is hihetetlenül hangzik a válaszom, „csupán” annyi, hogy hinnünk kell benne. Hinnünk és elképzelnünk azt, hogy amire vágyunk már a miénk! Igen, azzal a tudattal kell ébrednünk minden egyes nap, hogy amiről álmodtunk, már megkaptuk, már birtokoljuk. Hinnünk kell, hogy amire vágyunk, bármi is az, meg fogjuk kapni. Rendületlenül hinnünk kell ebben. Természetesen, ennyi nem elég, de ez kulcsfontosságú. Hogy álmainkat valóban el tudjuk érni, megállás nélkül dolgoznunk kell azon, hogy ez be is következzen. Kőkemény munka, ez az álmaink eléréshez szükséges „nagy titok”.

Szerinted létezik a vonzás törvénye? 

Kétségkívül hiszek benne.  Hiszek abban a láthatatlan, mégis létező erőben, ami mozgatja az iránytűben a tűt. Még senki sem látta, mégis emberek milliót jutatta el a helyes irányba… Hiszem, hogy mi emberek, mind ennek a végtelen energiamezőnek a részesei vagyunk.

Miről szoktál beszélni az előadásaidon?

Ez változó, attól függ éppen ki, és milyen az aktuális közönségem. Természetesen a fő témám mindig a személyiségfejlesztés és a motiváció. A saját sztorijaimmal fűszerezve igyekszem inspirálni, és cselekvésre bírni azokat, akik megtisztelnek figyelmükkel és bizalmukkal. Az önbecsülés és az önbizalom egyébként egy nagyon gyakori és felkapott téma a tréningjeimen. Az emberekből nagyon hiányzik ez a két dolog.

Mit tanácsolnál annak, aki szeretne tenni az álmaiért, mégsem mozdul?

Azt hogy egy percig se habozzon tovább, ha szeretnél megélni az álmait.

Úgy kell élni a mindennapodat, mintha az lenne az utolsó, mert ki tudja, lehet, hogy az is. Az élet túl rövid és kiszámíthatatlan ahhoz, hogy tovább halogassuk a szebb jövőnkről szőtt álmainkat. Ezt fel kell fognunk, vagy magas árat fizetünk a halogatásért.  Ezért ne várjunk a tökéletes pillanatra, lépjünk és tegyük mi tökéletessé. Cselekedjünk és változtassunk még ma, hiszen sosem tudhatni, mint hoz a holnap.

Én mindig azt mondom, ha valamit igazán akarok, azt elérem. Ha valamiért mégsem sikerül, nem is akartam igazán vagy még nem jött el az én időm. Igazam van vagy igazam van?

Teljes mértékig IGAZAD VAN.