Thor üzenete: Ma minden akadályt megsemmisítesz, legyőzöl, elhárítasz. Nem ismersz lehetetlent. Bármilyen probléma merüljön fel, azt sikeresen megoldod. Bízz magadban és képességeidben, hatalmas erő birtokosa vagy, csak rá kell eszmélned és felszabadítanod magadban.

Sokkal több erő rejlik benned, mint hiszed. Elvégre mindenkiben ott lakozik egy isten. Csak az lehet lehetetlen, amire te azt mondod. Minél jobban hiszel magadban, annál több meglepetésben lesz részed önmagaddal kapcsolatban és annál több rejtett képességed kerül majd felszínre.

Ugyanakkor mindenkiben lakik egy hős is, aki bármilyen nehézséggel, ellenséggel, igazságtalansággal megküzd. Csak hősként is kell tekinteni magadra. Lehetsz te is mások védelmezője és segítője. Senki sem várja el tőled és nem is azért kell annak lenned vagy, hogy mások felnézzenek rád és csodáljanak. Csak akkor legyél az, ha szívből teszed, nem vársz cserébe semmit és közben nem vonsz el minden energiát és figyelmet a saját életedről. Egy igazi hős mindig tudja, hol a határ.

Kicsoda Thor?

Ha ismered a Marvel Univerzumot, akkor ismerősen csenghet Thor neve. Tudod, a szőke szépfiú, (egyébként meg a skandináv legendák szerint vörös) akiért minden nő epekedik, és hatalmas kalapácsa van…

A germán mitológia szerint Odin főisten és Jörd, a Föld fia. Szif, az aranyhajú istennő a felesége. Emellett van egy lánya, Trúd, és két fia, Magni és Módi. Magni-nak az anyja óriás Járnsaxa. Tjor égi lakhelye pedig a Trúdheim.

A vihar, a mennydörgés, vegetáció istene. Fő feladata, hogy megvédje az embereket az óriásoktól, pontosabban ő Midgard (az emberek világát) és Asgard (az istenek égi lakhelye) védelmezője. Jó indulattal van az emberekkel szemben, gondoskodik az esőről, a jó termőföldről és ezáltal a gabonáról és háziállatokról is. Ezért ő nem a harcosok, hanem a fegyvert viselő parasztok istene.

Szekerét kecskék vontatják (név szerint Tanngniostr és Tanngrisnir). Ráadásul ezek sem hétköznapi kecskék, mivel kiapadhatatlan táplálékforrások. Ha Thor este kecskepörit kíván, majd érintetlenül hagyja a csontjaikat, akkor képes feltámasztani őket. Ez ám az újrahasznosítás!

Továbbá Olyan csodás tárgyak birtokosa, mint az öv, a Megingjörd, ami megkétszerezi erejét, egy vaskesztyűje (Járngreipr) is akad a készletben, meg egy  a törhetetlen botja (Grídarvölr), és ez utóbbi kettőt Grídtől, az óriásnőtől kapott. Ám mindközül a leghíresebb, ami Thort, Thorrá teszi a Mjnölnir, a villámokat szóró kalapács, és amit ha Thor eldob, bumerángként működve, visszatér hozzá. A kalapácsáért pedig mindent megtenne. Egyszer ellopta tőle a Trym nevű óriás és csak Freyja istennő kezéért cserébe volt hajlandó visszaadni. Thor menyasszonynak öltözött és elérte, és visszacsalta tőle azt, ami az övé.

A legfőbb ellensége Jörmungandr a hatalmas Világkígyó. Először nem tudott végezni vele, viszont a végső csatában, Ragnarökkor sikerült. Csakhogy a kígyó mérge olyan erős volt, hogy Thor kilencet lépve holtan esett össze a csatamezőn.

Mindig is népszerű volt az emberek között. Az uppsalai templomban három óriási istenszobor állt: Odiné, Freyé és középen, a főhelyen Thoré.

Nem mellesleg Thor nevéből ered az angol Thursday és a német Donnerstag szó, amik a csütörtököt jelentik.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: pinterest.se