Istár üzenete: Azt hisszük a sors, az égi hatalmak zárnak minket börtönbe és korlátoznak bennünket, pedig valójában sok esetben magunkat láncoljuk meg. Ideje elhagynod a tipikus szerepeket, kitörni a megszokott sztereotípiákból és önmagadat adnod! Csak akkor lehetsz teljes értékű nő vagy férfi, ha őszintén adod azt, aki vagy. Szabadítsd fel a lelkedet! Vállald fel vágyaidat és önmagadat!

Csak annyit adj magadból, amennyit jól esik. Ha már túl sok energiádat emészti fel valaki, állj le, tudd hol a határ, szeresd magad annyira, hogy az életedben az első helyre helyezed magad! Szolgálni szívvel-lélekkel kell, de nem kell feláldoznod önmagadat és vágyaidat. Csak akkor segíthetsz másoknak, ha te rendben vagy testileg és lelkileg egyaránt.

Emeld magasabb szintre szerelmi életedet, ne csak a kielégülésre törekedj. Ha készen állsz rá, segítek neked eljutni arra a szellemi magaslatra, ahol a lelked is megleli a boldogságát és kielégülését, hogy isteni szerelmi életet élhess. A szerelem eszköz, amivel fejlesztheted magadat és kitágíthatod lényedet, megszabadulva földi korlátaidtól, így álladó öröm jut majd osztályrészül.

Kicsoda Istár?

Az ősi akkád-babilóniai istennő a szerelem, szexualitás, nőiesség istennője, de minden más is hozzátartozik, ami a nőkkel kapcsolatos lehet, mint az anyaság, termékenység, szülés. Sőt, a gyógyítást, a védelmet és a bölcsességet is társítják hozzá. A Vénusz bolygót rendelték hozzá, így gyakran nevezik őt „Esthajnalcsillagnak” is.

Papnői messze földön híresek, akik szakrális prostitúciót folytattak, vagyis nem egyszerű szajhák voltak, hanem az istennő földi megtestesülései, akik az istennőnek ajánlották magukat nászaikat. Az istennő a szex minden formáját támogatja, legyen az „földi” (mikor csak a hús és a kielégülés a lényeg) és szakrális (lelki egyesülés, tudatszint növelés). Így természetesen segíthet a szexuális jellegű problémák orvoslásában és a meddőségben is.

Gyakran ábrázolják szakállal, ami férfias mivoltára utal, mivelhogy a háború, viszály istennőjeként is tekintenek rá. Több városban is volt szentélye: Uruk, Assur, Ninive, Agade.

Jelképe a szalagos (avagy copfos) gyűrű. A másik pedig a csillagot formázó sokszirmú rózsa. illetve a hatalom és erő szimbóluma, az oroszlán is az ő jelképe.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: thepinsta.com