Cerridwen üzenete: Életedben megkezdődik a visszaszámlálás. Hamarosan jelentős átalakuláson mész keresztül. Ez lehet spirituális ébredésednek, vagy éppen beérésének ideje. Rövidesen megváltozik a világnézeted, titkos tudás birtokosa leszel. Megnyílnak előtted a láthatatlan világ kapui, az istenek csatornájává válsz. Megleled magadban az istennőt, az istent és a tőle kapott tudást, illetve képességeket.

Folyamatos a változás, de vannak életünkben ugrásszerű változások. Egy ilyen jelentős átalakulás előtt állsz. Ne rémisszen meg, hiszen egy magasabb szintre készülsz lépni, és sok pozitív vonzata lesz a fejlődésednek. Ne ijedj meg újonnan feltörő tudásodtól és képességeidtől, hanem használd őket bölcsen. Nem történne az átalakulás, ha nem lenne rá eléggé felkészülve! Bízz magadban!

Kicsoda Cerridwen?

A walesi Cerridwen, a Holdistennő, továbbá a gabona, újjászületés, átalakulás, a tudás, inspiráció, élet-halál és termékenység istennője. A híres bárd, a legnagyobb walesi költő, Taliesin anyja.

Cerridwen üstje egy bájitalt tartalmaz, ami hat növényből készült (amiket a megfelelő asztrológiai időpontokban kell hozzáadni) és ihletet, tudást annak, aki iszik belőle. Ez az üst az istennő méhe, amihez kapcsolódik mindaz, amit az istennő megtestesít. Az élet-halál-újjászületés, illetve átalakulás-újjászületés-inspiráció hármasságokhoz.

Cerridwennek volt egy nagyon csúnya fia, Afagdd (aki azonos Morfannal). Hogy ellensúlyozza rútságát, egy bölcs és nagy tiszteletnek örvendő embert szeretett volna faragni belőle, ezért Cerridwen egy évig és egy napig kevergette a tudás üstjét. Egyszer odaállította szolgáját Gwion Bach-ot, hogy figyelje az üstöt és kevergesse. Amikor a főzet három cseppje a fiú ujjára esett, az meggondolatlanul a szájába vette megégett ujját. Ettől Cerridwen dühbe gurult, (mert három csepp után mérgező a bájital és mert eleve a fiának szánta) ezért lenyelte őt gabona formájában miután hosszú ideig üldözte. Úgy lett belőle gabona, hogy a képességnek köszönhetően képessé vált az alakváltásra. Majd Cerridwen teherbe esett és Taliesin alakjában szülte meg a fiút.

Különben Morfan, Arthur király oldalán vett részt a Camlan melletti csatában. Sir Mordred emberei közül senki sem bírt el vele, mert csúfsága miatt azt hitték róla, hogy maga az ördög.

Ám volt neki egy gyönyörű lánya is Creirwy. Férje pedig Tegid Foel volt és kis családjával a Tegid-tónál éltek.

Szimbóluma a fehér disznó.

Egyes tudósok szerint Cerridwen üstje valójában a Szent Grál, amit Arthur is keresett.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: designcrowd.com