Érzéseink hatással vannak a testünkre – akár hiszel benne, akár nem. Futnak a háttérben, mint egy program a számítógépen, közben folyamatosan mérgeznek. Ennek ellenére, amikor valaki azt mondja nekünk, hogy ne légy féltékeny, irigy vagy haragtartó, legszívesebben bemutatnánk neki. Vagy leüvöltenénk a fejét valami hasonló szöveggel:

„Törődj a magad dolgával!”

„Most hazudtoljam meg önmagam?”

„Hazudjak az érzéseimről?”

Nem. Nem erről van szó. Lehetsz dühös és irigy is, senki nem kéri tőled, hogy ne legyél az. Hiszen a mindennapi életben bizony vannak olyan helyzetek, amik előhozzák belőlünk az állatot. Néha szó szerint. Itt a lényeg és a hangsúly – mint az élet minden más területén is – a mértékletességen van.

Dühönghetsz és irigykedhetsz, de az már más dolog, ha napról napra energiát adsz neki és táplálod. Ha valaki felbosszant, kidühöngöd magad, és annyi? Általában nem. Mit teszel? Elküldöd a fenébe, szidod, mint a bokrot, elmeséled anyukának, apukának, a barátnőknek, a párodnak, a gyerekeknek és néha még a szomszéd néninek is. Ja, meg a pénztárosnak a boltba, mert miért ne.

Táplálod.

Energiát tolsz bele.

És utána csodálkozol, ha rosszul érzed magadat utána vagy megbetegszel. Pedig gondolj csak bele! Keményen megdolgoztál azért a betegségért. Igen, te. (Tudom, most anyukám eléggé csuklik, de ez tényleg így van. Nehéz ezzel szembesülni, persze, hogy az… Nekem is nehéz volt. De akár anyázol, akár nem, ez így van és így is lesz.) Azzal, hogy tápláltad a negatív érzéseket.

Tudtad, hogy a legtöbb rákos megbetegedés a haragban és a neheztelésben gyökerezik? És azt, hogy a káröröm akár szívinfarktushoz is vezethet? Ennek fényében jogosan merül fel a kérdés: megéri a neheztelés és a harag?

Amikor azt mondják, hogy ne legyél haragtartó, akkor ne arra gondolj, akire haragszol, hanem saját magadra. Mert ezzel az érzéssel csak magadnak ártasz, neki nem. Szerinted érdekli, hogy te haragot táplálsz iránta? Hát nem. Téged azonban érdekelhetne, mert meg fog betegíteni.

Az elméd és a tested össze van kapcsolva. Ezért tudod kemény munkával megbetegíteni, de akár meggyógyítani is. A Silva-féle agykontroll és a Theta Healing is pontosan ezt vallja. És tudod, mi a csapda az egészben? Az, hogy lehet, te tudatosan azt gondolod, hogy már régen túlléptél a sérelmen, igaz, hogy van egy kis szorítás a gyomrodban, ha rágondolsz, de ennyi. Túl vagy rajta. Tudatosan. Valójában azonban, vagyis tudat alatt, nem. Ott van a sérelem, a neheztelés, és dolgozik benned.

Hogyan lehet elengedni? – kérdezhetnéd.

Tudom, fájdalmas sót dörzsölni a sebbe, de elengedhetetlen. Felszínre kell hoznod a traumákat, a rossz érzéseket, hiszen csak így dolgozhatod fel, és engedheted el végül. A legjobb módszer erre a Theta Healing, de sokak nem engedhetik meg maguknak. Nekik nem marad más, csak a kitartás, az akarat, a hit és a nyitottság.

Ülj le hát egy papírral az asztalhoz, és gondold végig, kire haragszol és neheztelsz. Vedd sorra, írd össze a neveket, és idézd fel a helyzeteket. A legjobb az lenne, ha az óvodától kezdve tennéd ezt, de ha nem jut eszedbe minden, az sem baj.

Utána gondold végig a szituációt, és írd le, miért is haragszol valójában. Miért neheztelsz rá oly régóta. Talán, amikor Pistike nem adott neked puszit az oviba, azt a hitrendszeredet táplálta, hogy nem vagy szerethető. Vagy: amikor az eladó olyan ocsmányul beszélt veled a boltban, azt idézte fel benned, hogy te ennél többet nem érdemelsz.

Vagyis: áss a harag mélyére, azután erősítsd meg magadban az ellenkezőjét!

Ha kijött, hogy amiért Pistike nem adott neked puszit, te azt érezted, hogy nem vagy szerethető, dolgozz azon, hogy igenis az vagy. Állj a tükör elé, és mondd el magadnak:

„Miért vagyok büszke magamra?”

„Miért vagyok jó ember?”

„Miért vagyok szerethető?”

„Miért bocsátok meg magamnak?”

Ez utóbbiból is biztosan van egy pár, úgyhogy csak bátran! Bocsáss meg magadnak azért, hogy a sérelem dédelgetésével évekig bántottad magadat úgy, hogy nem is tudtál róla. De hát emberek vagyunk, könyörgöm! Ez benne van.

Remélem, már látod, hogy egyáltalán nem éri meg a harag és a neheztelés.

Mert magadnak ártasz vele.

Elég bátor vagy ahhoz, hogy megszabadulj tőle?

Mondd: IGEN!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A módszer, amellyel bármit elérhetsz, ha akarsz!

Leadkép: videoblocks.com

Gifek: imgur.com