Nem hittem volna, hogy még találok, de mégis sikerült olyan filmre bukkanni, ami történetében egyszerű, de mégis megható és lélekemelő,mint amilyen a Levelek Istenhez. Mélyen megérinti az embert és még az is erős vágyódást kezd érezni Isten iránt, aki azt mondja magáról, hogy nem hisz benne. Még az ő fejükben is megfordult, hogy talán mégiscsak létezik és segíthet.

A Levelek Istenhez igaz történet alapján készült. Patrick Doughtie fia, Tyler valóban megbetegedett és 2005-ben meghalt 9 éves korában. Úgy döntött, megírja a történetüket, hogy mások okulhassanak belőle, jobban mondva, megleljék a hitüket, és ez segített neki kijönni a depresszióból.

workingmother.com (Patrick és Tyler)

A sztori

A kis Tyler rákos, és annyira beteg, hogy iskolába sem járhat, nem élheti megszokott életét és súlyos állapota nemcsak őt, de szerettei, barátai, iskolatársai, sőt, még szomszédjai életét is megviseli. Amíg mindenki más görcsösen próbál valami reményfoszlányba kapaszkodni, Tyler nem esik kétségbe. Nyugalmának és hitének a titka, hogy leveleket ír Istennek. Bár fizikailag a postán ragadnak levelek, de mégis olyan, mintha Tyler kívánságai célba érnének. Az ő lelki ereje pedig reményt és erőt ad a többieknek is, akik ezt látva, elgondolkodnak a saját életükön. Nem betegek, nincsenek komoly gondjaik, miért sopánkodnak,panaszkodnak, ha egy rákos gyerek is képes meglátni az élet napos oldalát?

IMDb.com

Egy helyes kis nagyapó azt mondja Tylernek, hogy egyesek azért gúnyolják ki a betegsége miatt, mert irigyek rá, mivel több figyelmet kap, és amiért kiválasztott. Ugyanis ő Isten Harcosa, akinek az a feladata, hogy az embereket visszavezesse Istenhez. Ez pedig akkora löketet ad neki, hogy képes arra, hogy megbocsásson a rajta csúfolódó kisfiún.

Hamarosan még valaki Tyler életének részévé válik: az új postás. Brady az alkoholizmusba menekült, miután elszúrta életét és voltfelesége elvette kisfiúkat. Brady hamarosan megismeri az egész családot, fényt visz Tyler életébe, általa kezd újra közelebb kerülni Istenhez és egy szép napon elolvassa a leveleit, ami egyenesen új életet lehel belé, hogy még számára is van remény.

Tyler mindenkinek azt mondja: írjatok levelet Istennek, mert mindenki levelét elolvassa és mindenkinek segít.

nytimes.com

A legcsodálatosabb a film végén az, hogy összeszedtek olyan példákat a nagyvilágból, ahol kicsik és nagyok egyaránt legyőzték a rákot, vagy legalábbis folyamatban a kezelésük és jól haladnak.

Mit tanulhatunk a Levelek Istenhez c. filmből?

Mindenki számára van remény.

Sosem szabad feladni a küzdelmet.

Okkal kerülünk egymás életébe: mi is hatással vagyunk másokra és ők is ránk. Ezért kell nyitottan állni ahhoz, akivel összehozz bennünket a sors.

A betegségre, megpróbáltatásra lehet másképp is tekinteni. Tyler sem úgy tekintett rá, hogy veri őt az Isten, hanem megáldotta és kiválasztotta, hogy harcos legyen belőle.

A nehéz időkben nem szétszakadni kell, hanem összetartani és összekovácsolódni, mert egyáltalán nem könnyebb, jobb vagy nemesebb egyedül szenvedni.

imdb.com

Leadkép: film.infodb_hu

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Szívmelengető film Istenről és egy csodálatos gyógyulásról – Mennyei csodák