Most komolyan. Spirituálisnak lenni nem csak azt jelenti, hogy olyan vagy, mint egy jógi, aki lebegve meditál a föld fölött és elméjének hatalmával bármire képes. Ugye nem erre hajazunk? Spirituálisnak lenni annyit tesz bölcs vagy, aki úton van a megvilágosodás felé, ezáltal tudatosan éli az életét és odafigyel a tetteire. De legfőképpen tudja, miként kerülhet kölcsönhatásba az Univerzummal (vagy éppen az égiekkel) és hogyan dolgozhatnak egymás keze alá.

Átlátsz a triviális földi dolgokon, és olyannak látod a világot amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek szeretnéd. Elismered a szeretet, a tudás, az emberi kapcsolatok fontosságát, nem félsz hibázni és tanulni belőlük. Mindemellett képes vagy kapcsolatot teremteni az Univerzummal és annak erőivel, így képes vagy érezni. Mert aki spirituális, az legtöbbször empata is.

Tehát, ha nem csak meditálgatunk és aktívan gyakoroljuk a spiritualitást, mégis mivel lehetünk még azok? Sőt, úgy is mondhatnám, mi az, ami képes megdobni a napi 10 perc aktív spiritualitásunkat?

Ha jót cselekszel. Az alábbi példákból pedig az is ki fog tűnni, milyen jól működik így az Adok-Kapok törvénye és a Vonzás Törvénye.

És most nem kell világmentő terveket szőni. Már a legapróbb dolog is hatalmas esemény lehet az Univerzumban. Mert jó tett helyébe, jóra számíthatsz, és mert ezek a tettek segítenek abban, hogyan olyan spiri légy, aki hatással van a világra és a környezetére. Már ha ezt szeretnéd.

Ilyen az, mikor…

  1. … amikor segítesz a szomszéd néninek felcipekedni a hatodikra. Ezzel azt üzened az Univerzumnak, képes vagy önzetlenül segíteni, így segítséget küld majd neked is.
  2. … amikor látod, hogy valaki látványosan eltévedt (vagy nem talál valamit) és megkérdezed, segíthetsz-e neki. És majd mikor te tévedsz el – még ha nem is fizikailag – lesz, aki megmutatja neked a helyes utat és megvigasztal.
  3. … amikor megetetsz egy kóbor állatot, aki mondjuk ott lakik a lakótelepen, ahol te, vagy megszeretgeted a szomszédod elhanyagolt kutyáját. Így te sem fogsz hiányt szenvedni, amikor szükséged lesz rá.
  4. … amikor azt mondod valakinek szívből: „kellemes/szép napot kívánok!” És majd mikor neked mondják, tudd, hogy az Univerzum intézkedik és neked lesz szép napod! Már az, hogy eleve igyekszel kedves lenni másokkal, az már jó cselekedet!
  5. … amikor megosztasz egy segélykérő posztot egy közösségi oldalon. Ezzel már eleve mások segítségére voltál, mert megadtad az esélyt, hogy eljusson azokhoz az üzenet, akik segíteni tudnak. És ez akár te is lehetsz. Ne törődj azzal, hogy az ismerőseid sokkot fognak kapni vagy gázosnak tartanak, hogy mennyi „vackot” megosztasz. Egy igazi spiri nem törődik ilyennel.
  6. … amikor valakit sírni látsz az utcán és megkérdezed mi a baja. Ahelyett, hogy elmennél mellette teljesen érdektelenül. Mert ha te elmész így mások mellett, melletted is elfognak.
  7. … amikor a rég nem használt vagy felesleges holmiijaidat odaajándékozod a rászorulóknak. Hát nem elég nemes gesztus önmagában, hogy másoknak segíthetsz akár egy pulóverrel, levetett kabáttal vagy egy gyermeknek örömet szerezhetsz egy plüssjátékkal? De ha pénz formában adakozol, ugyanannyit ér. Nem kell nagyot, elég egy keveset. Hidd el, ha ők boldogok lesznek, te is az leszel.
  8. … amikor a buszon rámosolygsz valakire, aki látszólag szomorú. Azt hiszed, biztos hülyének fog nézni, vagy azt hiszi, akarsz majd valamit. Hát hadd higgye. De a megfelelő személynek küldött mosoly célba fog érni és hálás lesz érte. Vissza fog mosolyogni. Nem is beszélve arról, milyen jó lesz az a mosoly valakitől, amikor te leszel ilyen helyzetben!
  9. … amikor megkérdezel valakit, hogy érzi magát és tényleg érdekel is a válasza. Fordított esetben is jól esne, nem igaz? Hallgasd meg őt, mert már a puszta hallgatással is segíthetsz, nem csak tanácsadással. Hagyd el a bájcsevejek világát és inkább törekedj az őszinteségre. Akkor a Vonzás Törvénye majd megadja neked, hogy te is őszinte érdeklődést kapsz majd és nem az lesz az érzeted, hogy csak illemből kérdezi.
  10. … amikor nem kerülöd el, ha valaki szóba akar veled elegyedni (például a boltban megszólal a melletted álló hölgy hangosan „ez a kedvencem, be is tankolok belőle” ) akkor ne csak kínosan, lányos zavarodban rámosolyogj, hanem mond, hogy „helyesen teszed” vagy „jó ötlet”. Vagy ha bank várótermében megszólítanak és nincs szörnyen ellenedre, ne kerüld el a beszélgetést. Sosem tudhatod, nincs-e fontos mondanivalója számodra az illetőnek vagy hogy ki más üzenhet általa…

Még rengeteg ehhez hasonló apró jócselekedetet lehet írni, amiről megfeledkezel vagy nem is tartod olyan jónak.

Temérdek kifogásod lehet az ellen, hogy jót cselekedj. A fenti példákba is simán beleköthetsz.  Tudd, hogy ilyenkor a félénkségedre és az önbizalmi problémáidra próbálsz mentséget találni és egy általános nagy hatalomnak, a megfelelési vágy urának próbálsz áldozni.

Próbáld csak ki! Légy bátor és lépj a spiritualitás egy különleges, misztikus útjára azzal, hogy nap, mint nap egy kis jót cselekszel! Ne feledd, a kulcs az egészen apró dolgokban rejlik…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: jmediagroup.net, laughinggif.com, wifflegif.com, diebenow.com, net.hr, vogue.com, garmonia-zhizni.ru, ezoter.uol_.ua, tumblr.com, reddit.com, gurl.com

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?