Imádunk fogadkozni. Mert ez ad nekünk egy kis hitet, adrenalint, plusz löketet. De sokszor olyat is megfogadunk, amit nagyon nem kellene. Itt lépnek közbe az angyalok, meg az égiek, akik nem akarnak rosszat neked. Csak azokat az ígéreteket szegetik meg veled, amelyekkel negatív értelemben kötnéd meg magad. Ám nem mindenkinél járnak sikerrel…

Hiszen tudjuk, hogy a gondolataink és szavaink hatalommal bírnak. Univerzális szinten. És természetesen nem csak a jó, hanem a rossz dolgokat is képesek vagyunk így foganatosítani. Továbbgondolva pedig, hajlamosak vagyunk olyat megfogadni, amiről azt hisszük, hogy jó nekünk, de valójában nem az. Az égiek jobban ismernek minket önmagunknál és nem akarják, hogy negatív kötéseket, terheket cipeljünk, ezért szegetik meg velünk az alábbi fogadalmakat és típusaikat.

Csakhogy egyeseknél nem járnak sikerrel, vagy csak sokára, mert az ember bizony makacs lény és sokára veszi észre, mit is kellene tennie, ám addigra a legtöbbször már be is ütött a baj…

1. „Nem akarok másikat”

Ezt mondjuk akkor, amikor elveszítjük az imádott házi kedvencünket. Soha többé nem akarok másikat. Aztán alig telik el pár hét, hónap és már te magad mész a következő után vagy úgy kapod ajándékba. Hiszen igazából te sem gondolod komolyan, csak abban a percben, a veszteség hatására érzed azt, hogy képtelen lennél más szeretni. Ám az emberi szív és tudat ilyen téren automa, keresi a lehetőséget, hogyan töltse be az űrt. Mert arra születtünk, hogy szeressünk és szeretve legyük.

Márpedig a „soha többé” kezdetű kötésekkel valóban meg is kötöd magad, ergo soha többé nem lesz… egyetlen kijelentés elég ahhoz, hogy minden örömöt és fényt kizárj az életedből.

2. „Soha többé nem leszek szerelmes”

Hasonlatos az előbbihez. Biztos mondtad már ezt, amikor szakítottak veled, megcsaltak, összetörték a szívedet. Netán elhunyt a szerelmed. És ezzel a „varázsmondattal” sokan el is érik, hogy tényleg nem lesz több jó kapcsolatuk, mert kiutasították az igaz szerelmet az életükből.

Ámde ember társas lény, szüksége van párra és szerelemre ahhoz, hogy teljes legyen.

Persze, az megint más, ha úgy érezzük, hogy soha nem találunk már a halott kedvesünkhöz foghatót.  Ellenben nem is „ugyanolyat”, hanem valaki mást kell találni, aki újra megtölti a szívünket.

Még az a szerencse, hogy az égiek nem hagyják annyiban a dolgot és mielőbb küldenek neked valakit az életedbe. Hiszen szinte mindig ez történik, nem igaz?

A „soha többé” kollekcióba tartozik a soha többé nem állok vele szóba, nem leszek jó fej senkivel, nem leszek becsületes, nem leszek őszinte és társai is.

3. „Nem izgat a pénz”

Becsülni valók azok az emberek, akiknek az életét, és minden lépésüket nem a pénzszerzés határozza meg. Hogy nem szenvednek pénzmániában és nem ahhoz kötik a boldogságukat.

Ám az sem jó, ha valaki azt mondja, hogy őt nem érdekli a pénz, vagy hogy nem számít neki. Ha nem milliomos, akkor a legtöbb esetben el is vágja magát ezzel a mondattal a pénztől, legalábbis annak forrásától és mondjuk nem talál munkát. Miért is találna vagy miért is gyarapodna a pénze, ha neki nem fontos? Az előbbi szavakkal pontosan azt fejezi ki, hogy nincs is rá szüksége.

Hiába, tetszik vagy sem, olyan világban élünk, ahol a pénz az úr. Fizetnünk kell a számlákat, ételt kell vennünk, el kell tartani a gyermekeinket. Meg kell élnünk. Nem könnyű nem függni tőle, de létezik aranyközép út.

Úgyhogy vigyázzunk az olyan kijelentésekkel, mint amilyen a „nekem csak annyi kell, hogy kifizessem a számláimat” meg az „annyi, amiből megtudok élni” , mert akkor senki se lepődjön meg azon, ha tényleg CSAK annyit kap…

4. „Holnaptól megváltozok”

Ez bejött már valakinek?!

Igen. Ideig-óráig, így szoktak működni ezek a kijelentések. Hiszen ha változnod is kell, az nem egyik napról a másikra fog történni. A változást nem erőszakolhatod ki magadból. Ha nem szívből jön, nem is fog sikerülni. Csak egy üres, negatív ígéret lesz. Lehet, hogy az elméd akarja, de ha a lelked nem, akkor patthelyzetben vagy.

Ezért légy óvatos akkor is, amikor más mondja neked, hogy meg kell változnod. Lehet, hogy igaza van, de lehet, hogy nem és akkor csak elrontod magadat. Lényeg, hogyha változni akarsz, azt saját magadért tedd, mert csak akkor sikerülhet.

5. „Nincs szükségem semmire”

De jó neked! Szinte már irigyellek!

Biztos akkor mondod ezt, mikor azt tudakolják tőled, mit kérsz szülinapodra, vagy mikor valaki kedves akar lenni hozzád. Oké, érthető, ha azért mondod ezt, mert nem szeretnéd, hogy az illető költsön rád (igazán nemes tőled).

És az is érthető, ha valaki azért mondja ezt  (rém ritka eset) mert valóban boldog és elégedett azzal, amije van.

Ámde sosem célszerű túl sokszor élni ezzel a mondattal, mert az Univerzumnak van füle és hall. Úgy fogja értelmezni, hogy oksi, ennek az embernek nem kell semmi, hát adok másnak.

Ugyanezt éred el akkor is, amikor olyat mondasz, hogy „úgy sem tudnád megvenni”. Ezzel még rá is pacsálod a „rontást” a másikra. Elintézed, hogy tényleg ne tudja megvenni.

A kulcs egyszerű: fogalmazz másképp! Legalább egy túró rudit kérj vagy szeretetet.

6. „Csak annyit kérek…”

Csak annyit kérek, hogy szeress, (Na, de hogy?) hogy legyen munkám (Pocsék is jöhet?), hogy legyen fedél a fejem fölött (Szeretet nem kell?), hogy legyen kenyérre valóm. 

Jogosan mondhatod, hogy na jól van, menjünk már a fenébe, hiszel ilyen alapon mindenbe bele lehet kötni. Való igaz. Ezért mondják azt, hogy mindig ésszel kérj és jól átgondoltan, részletesen, pontosan. Úgy nem érhet baj.

De ha te csak annyit kérsz, annyit is fogsz kapni…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: huffingtonpost.com. conferintespiritualeromania.ro, gurl.com

Gifek: imgur.com

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?