„Szerinted az gáz, ha beleírom a társkeresőn a bemutatkozómba, hogy spirituális vagyok?” – kérdezte a barátnő. Mire azt felelem, miért lenne gáz. Hiszen az. Most inkább árul zsákbamacskát, aztán a randin jól meglepi a pasit, hogy spirituális és lehet nincs is több beszélni valójuk egymással? „Mondasz valamit…” Hát igen… mire mindjárt be is írta, hogy „Én egy spirituális szingli vagyok…”

 

Úgyhogy nem csak „sima”, hanem spirituális szinglik vannak. Természetesen eddigi is létező személyek voltak, nem most alakult ki ez az új karakter a fantasy szerepjátékból kiragadva, csak manapság ébrednek öntudatukra az emberek és emelik ki bátran, hogy ők spirik. Miért is ne tennék? Nem csak azért, hogy ne lepjünk meg vele másokat, de miért ne lehetne akár büszke arra, hogy spirituális? Ugyanolyan fontos jellemzője az embernek, mint a vallása, a politikai vagy nemi hova tartozása, hogy milyen színű a szeme, milyen filmeket szeret vagy mondjuk lábbal zongorázik. Ha valaki szeretné, egész nyugodtan vállalja fel, főleg, ha annyira szerves része az életének. Elvégre egyeseknek ez is fontos tényező párválasztáskor, hogy spirituális alkatú embert válasszanak – hogy több legyen a közös téma vagy jobban megértsék egymást – mint ahogy másnak is fontos lehet, ha tudja, kivel készül randizni, mert netalántán lehet, hogy ő annyira nem vágyik egy spiri csajra, pasira. Azt is meg lehet érteni, aki nem akarja ezt hirdetni, mert úgy érzi ez az ő magánügye és csak rá tartozik.

De mivel másabb mondjuk egy spirituális egyedülálló felfogása, mint mondjuk egy nem spirituálisé?

1. Nem betegségként fogja fel azt, hogy egyedülálló

Nem úgy tekint a szingliségére, mintha egy betegség vagy büntetés volna. Ettől még nagyon is szeretne társat és készen áll arra, hogy az bármikor is jöjjön, elfogadja, csak éppen nem siránkozik, nem depresssziózik, nem ócsárolja magát, hanem megéli szingliségét. Tudja, hogy ez egy ideiglenes állapot és addig is hasznosan tölti. Tisztában van azzal, hogy meg kell tanulnia valamit addig, amíg egyedülálló.

(readunwritten.com)

2. Alaposan kitölti az életét

Persze ez más egyedülállókról is elmondható, de egy spiri különösen törekszik arra, hogy aktívan töltse szinglisége napjait és ezt nem menekülésből teszi, hogy „ne gondolkodjon”, hanem hogy fejlődjön, haladjon előre az életben. Most van ideje csak magával foglalkozni, illetve azzal, amit szeretne. Elmélyülhet spirituális tanulmányaiban, új dolgokat tanulhat – és nem csak spirituális jellegű tanításokat – fejlesztheti, képezheti magát, sportol, önkénteskedik, vállalkozást indít be és így tovább. Élhet a hobbijának, akármit tehet, amihez csak kedve van, hiszen nem kell alkalmazkodnia egy partnerhez és az idejét sem kell beosztania.

(readunwritten.com)

3. Lehet, hogy egyedülálló, de sosincs egyedül

Bár hivatalosan mondhatni egyedülálló, de tisztában van azzal, hogy sosincs egyedül. Ott vannak a szerettei, barátai, a kisállata, illetve az a láthatatlan világ, az univerzum, amiben hisz. Vele vannak az istenek vagy az egy Isten, az angyalok és így sosem érzi magát magányosnak. Tudja, hogy szeretik és hogy ő is szerethet másokat, ezért sosem szenved attól, mint sok más egyedülálló, akik önbizalomhiányosak vagy úgy érzik, nem szeretik őket és olyan üres az életük…

(giphy.com)

4. A lélekre kíváncsi, mikor ismerkedik

Egy felől úgy van vele, hogy jöjjön az, akinek jönnie kell. Ő szívesen megismerkedik bárkivel, nyitott az emberekre. Bár ő is megnézi a külsőt, de figyel arra, hogy ne külső alapján ítéljen, hanem az ember lelke alapján. Ezért szeret esélyt adni a személynek és egy lehetséges kapcsolatnak. Megakarja az ismerni az egyént, hogy a lelke alapján döntsön. Ezért nem éri be a levelezéssel, neki fontos a személyes találkozó. Ha úgy érzi, valakivel nincs jövője, azt egyenesen tudatja a másik féllel és nem tűnik el nyomtalanul, nem kertel. Mindig törekszik arra, hogy ne törje össze mások szívét. De persze nagyon sok nem spirituális szingli is van, aki hasonlóképp jár el. Remélhetőleg.

(mommyish.com)

5. Nincsenek elvárásaik

Legalábbis a nagyon érett, bölcs spiriknek. Pedig az se olyan nagy probléma, ha annyit úgymond „elvárunk” a másiktól, hogy őszinte legyen esetleg nyitott. Vagy legyen állatbarát, mert neked fontos, hogy kedvelje a cirmikédet, mikor átmegy hozzád nem utálkozva söpörné odébb. Viszont egyes spirituális egyedülállók úgy vannak vele, hogy abszolút a sorsra bízzák magukat vagy az égiekre és tudják, hogy úgy is a számukra megfelelő személyt küldik el, neki csak keresnie kell és természetesen nem ölbe tett kezekkel várnia. De már nincsenek olyan elvárásai, hogy legyen érdekes, zöld szemű, dugig legyen lóvéval, kedves vagy humoros. Esetleg az se, hogy spirituális legyen az illető. Mikor ők keresnek, teljesen nyitottak, és akkor is, mikor ismerkednek. Bíznak az isteni vezetésben.

(gramunion.com)

6. Nem aggódnak a jövő miatt

Természetesen nekik is lehet olyan napjuk, – hiszen nincs abba semmi rossz, ha az ember elbizonytalanodik, legalább még jobban megerősíti magát másnap – mikor félnek az egyedülléttől, hogy halott testüket a helyi medveállomány fogja elcsócsálni, de igazán nem reszketnek attól, hogy egyedül maradnak és nem lesz partnerük. Tudják, hogy tartoznak valakihez, vár rájuk valaki és már alig várják a napot, hogy egymásra találjanak. Mert hisznek.

(pinterest.com)

Talán nem túl sok mindenben különböznek a nem spirituális szingliktől, de a hitük, a felfogásuk elég lehet ahhoz, hogy boldog szingliségben éljenek és hogy hamarabb találjanak párkapcsolatot.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Leadkép: proufu.ru