Nem minden megszállás valódi. Sokszor csak a képzeletünk játszik velünk meg az általunk uralt tudat, amelynek segítségével képesek lehetünk becsapni a testünket. Ám az 4 ördögűzés nemcsak hogy a világ leghitelesebb, de egyben legismertebb esetei is, amelyek méltán megérdemelnének egy horror filmet!

Csak erős idegzetűeknek!

Clara Germana Cele

Az 1906-os évben járunk, amikor Clara 16 éves volt. Dél-Afrikában, Natalban élt, és egy keresztény iskola diákja volt. Majd egy napon, hirtelen felindulásból Clara imádkozni kezd a Sátánhoz. Több napon át semmi eredménye sem volt. Látszólag. Ugyanis hamarosan a családja azt vette észre, hogy megváltozott a viselkedése.

Egyszeriben irtózni kezdett a vallási tárgyaktól olyannyira, hogy a szent tárgyak érintése fájdalommal járt. Ráadásul több nyelven kezdett beszélni, és ezek többségét még csak nem is ismerhette. De tudott ezeknél nagyobb kunsztot is: gond nélkül kitalálta az emberek gondolataikat, és halál kínos lehetett nekik, amikor titkos, szégyenteljes részleteket mesélt a múltjukról.  Ha pedig ez sem nyűgözött le, hát ott van az is, mikor a családnál járt apácák arról számoltak be, hogy Clara lebeg és állatias, sátáni  hangokat ad ki.

Minden jel arra mutatott, hogy Clarát megszállták.

A családot rövid időn belül felkereste két pap, akik neki láttak az ördögűzésnek. Az egyikből Clara majdnem kiszorította a szuszt, amikor elkapta a torkánál. Viszont több szemtanú előtt is bemutatta a bemutatta levitáló tudományát, amikor Bibliával próbálták meg kezelni.

Két napig tartott az űzés és sikerrel zárult. Clara és a Sátán 1-0.

Ez a sztori valóban meg is érte egy horror filmet. Az Ördögűzőt.

“Julia”

Dr. Richard E. Gallagher, pszichiátriai szakorvos és egyetemi docens olyan jelenséggel találkozott 2008-ban, amire sehogy sem volt képes tudományos gombot varrni és maga is képtelen volt belátni, hogy itt már a természetfelettivel van dolga.

A beszámolók szerint a „Julia” becenévre hallgató nőt démonok szállták meg. Dr. Gallagher a feljegyzéseiben részletesen leírta, hogy a saját szemével látott tárgyakat repülni a szobában, de még azt is megélhette, hogy Juliát levitálni látta, illetve képes idegen nyelveken beszélni és persze nem azért mert már előtte is hat nyelven beszélt. Továbbá a nő kitalálta a környezetében lévő emberek gondolatait, titkait, amikről ugyancsak nem kellett volna, hogy tudomása legyen.

(A kép csak illusztráció)

Hadd idézzünk Gallagher az egyik látogatásának feljegyzéséből:

„Fenyegetések hagyták el a száját és ismeretlen nyelveken szólt. A legtöbbször ezeket mondta: Hagyd békén, te idióta! Ő a miénk! Hagyd, te félkegyelmű pap! Ilyenkor Julia hangja megváltozott, férfias mély, tónusa volt. Akkor szólalt meg torokhangon, amikor transzban volt, ami ez az ördögűzések idején fordult elő valamint, mikor vallási vagy szent tárgy közelébe került.”

Anna Ecklund

A 14 éves Anna Ecklundot is elkapták a démonok, annak ellenére, hogy családjával együtt hívő katolikusok voltak. Leszámítva apukát meg a nagynénit, akik állítólag boszorkánykodtak és odáig mentek, hogy megátkozták a lányt, – de miért, azt kitudja? – és folyamatosan mérgezőnövényekkel fűszerezték az ételét, amellett, hogy még meg is átkozták.

Amikor a démoni megszállottság tünetei először jelentkeztek, nem bírta elviselni a környezetében a szent tárgyakat, fűvál-fával lefeküdt, és megtagadta Istent, a templomnak meg közelébe sem ment. Nem mellesleg úgy hírlett, hogy Jacob, az apuka is sűrűn tette tiszteletét az ágyában… de ezt sosem tudták bebizonyítani.

Aztán 26 éves korában, amikor már igazán nyilvánvalóan megszállott volt, 1912-ben kiűzték belőle a démonokat, de apuci meg a nagynéni bőszen imádkozni kezdett a  Sátánhoz, – még mindig nem tudni miért –  hogy Anna még jobban szenvedjen, mint eddig. Szóval megint megszállták, és megint jöhettek vissza a papok.

De valamiért csak 1928-ban folytatta rajta Theophilus Riesinger atya az űzéseket, Iowában, Earlingben, de legalább kolostorban, hogy biztosra menjenek, ám Anna állapota addigra nagymértékben leromlott. Az apácák, akik etették, gyakran számoltak be arról, a lány idegen nyelveken beszélt, akár csukott szájon keresztül is! Tudott lebegni és a falakon mászni. Idővel visszautasította az ételeket és ennek ellenére is gyakran hányt és abnormális kinézetet vett fel, mindenféle nyakatekert pozícióban. Az ördögűzés idején a következő neveket említette a leggyakrabban: Lucifer, Beelzebub, Júdás, Jacob, Mina. (Utóbbi a nagynéni, aki egyébként Jacob szeretője volt.) Összesen huszonhárom napig tartott az űzés, míg végül a papok kijelentették, hogy Annát többé egy démon sem fogja megszállni és túlélte az űzéseket.

A pápa ördögűzése

Ez már nem olyan parás, de azért elég látványos sztori volt ahhoz, hogy megérjen egy bekezdést.

Ferenc pápa kijelentette, hogy a Sátán létezik, és szent feladata az egyház szolgáinak, hogy harcoljanak ellene és démonaival. A pápa állítólag már több ördögűzésben is részt vett.  2013-ban azt is bevállalta, hogy kamerák előtt mutassa meg tehetségét. Májusban egy tolószékes fiú ismét lábra állt azután, hogy a pápa megragadta a fejét, és élő adásban kiűzte belőle a démont. Igaz, a Szentszék szóvivője szerint a pápa csak imádkozott a fiú üdvösségéért. Szóval, ezek szerint egy hathatós ima is elég a csodához vagy komolyan ördögöt űzött, csak tagadják? Bárhogy is legyen, bevált a dolog.

Képek: storiesofworld.com, emadion.it, lifestyle.inquirer.net, aktuality.sk

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?