Sokak még mindig nem tudják, pedig a hír nem újdonság! Már több éve tudjuk, hogy létezik egy 13. és egy 14. csillagjegy is. Viszont ha most felmerült benned a kérdés, hogy mindez idáig rosszul tudtad-e a csillagjegyedet, azt kell feleljem: a kérdés jogos.

2011-ben a NASA figyelembe vett két elfeledett csillagképet az égen, ami hatással van az asztrológiára is.

Már az ókori babilóniaiak is tudták…

Az ókori babilóniaiak – a i.e. V-VII.században  –  nagyon is képben voltak a 13. csillagjeggyel, vagyis a Kígyótartóval. Szó sincs arról, megfeledkeztek róla, csak nem fért bele a keretbe, ugyanis 12 hónapos kalendáriumot használtak. Értettek a dolgukhoz, hiszen matematikai, csillagászati ismeretekkel rendelkeztek.

Az egész csillagjegy felosztás úgy történt, hogy a Babilon csillagjósai, illetve papjai az ekliptika körét a tavaszponttól indulva 12 egyenlő részre osztották el (360 °:30 °=12), de úgy, hogy nem is egyforma méretűek a csillagképek, amik a mögöttük látható csillagképekről kapták a nevüket.

Eltitkol tudás lenne?

Egyesek szerint spirituális okok miatt titkolták el 13. és 14. csillagjegyet. Volt idő, mikor az asztrológia titkos tudásnak számított. A teória hívei szerint az volt a cél, hogy csak azok tudjanak a két „beavató csillagjegyről”, akik elég érettek hozzá. Az ókoriak abban hitben éltek, hogy jelentős visszaélések történtek volna, ha anno rossz kezekbe kerül ez az információ.

kép: earthsky.org

A 13. csillagjegy a Kígyótartó

A csillagkép egy kígyóval körbefont férfi, aki a teremtő, a nemző erőt, a tudást jelképezi.  A görögök Aszklépiosszal azonosítják.  A Kígyótartó november 29. és december 17. közé esik. Mivel a Skorpió és a Nyilas csillagjegyek között van, inkább kiegészítő jegyként kell rá tekinteni.

A Kígyótartó (latinul: Ophiuchus) jegy szülöttei rendkívül nagy tudásúak, belelátnak az emberekbe és kiváló gyógyítók is.

Maga az elnevezés egy valós személyre utal. Az egyiptomi Imhotep, főpap és orvos lévén egy kivételesen bölcs ember volt, és ezért isten lett belőle azután, hogy átadta a gyógyítással kapcsolatos ismereteit az embereknek. Ezért is nevezik a „beavató” csillagképnek.

kép: payperlead.us

A 14. csillagjegy az Orion

Orion csillagjegyű az, aki június 2. és június 23. között született. Az ugyancsak „beavató” jegynek számító Orion nevének jelentése „a világosság győzelme”, illetve a vadász, aki a megküzd a Bikával. Mellette vannak kutyái is, a Nagy Kutya és a Kis Kutya.

Sajnos még kevesebbet tudunk róla, mint a Kígyótartóról, de lehet ez sem véletlen. Azt legalább tudhatjuk, hogy egy Orion jegyű ember célja legyőzni önmagát, a negatív tulajdonságait, a félelmeit és hogy magasabb tudatszintre lépjen, megvilágosodjon.

kép: earthsky.org

De persze az is lehet, nincs itt semmiféle misztérium és praktikusság okokból döntöttek úgy, hogy 12, egyenlő részre osszák a belátható 3600-os eget. Kellett egy rendszer, hogy követni tudják a bolygók haladását és könnyebb viszonyítási alapot jelentett ez a megoldás. Nap útja – ami végig halad az ekliptika körén, tehát a zodiákus jelein a Kostól a Halakig – kijelölte a viszonyítási pontokat; azokat a csillagképeket, amikből a csillagjegyek lettek. Tehát matematikai és átláthatósági okokból nem tették be a Kígyótartó és Orion csillagképeket, mert nem feleltek meg a követelményeknek.

Való igaz, hogy 14 csillagjegy van, de jól tudjuk, hogy nem egyedül a csillagjegyünk – pontosabban napjegyünk –  felelős a személyiségünkért, az életünkért. Olyanok is lényegesek, mint az aszcendes, deszcendes, a holdjegy.

Amennyiben Kígyótartó vagy, esetleg Orion, akkor valamivel több tulajdonsággal rendelkezel, elvégre ezek a jegyek pluszt adnak és nem elvesznek!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Lassan-lassan – a ciprusi emberek mantrája

leadkép: tv3.lt

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?