Tudd meg, mi az a 8 dolog, amit érdemes, egyenesen forrón ajánlatos megtenned Mindenszenteken és Halottak Napján! Legalábbis egy bölcs spirituális ember így cselekszik…

1. Tisztázd le a kapcsolataidat!

Ha van olyan szeretted, akivel nem sikerült rendezni a viszonyotokat, amíg élt, haragban váltatok el, esetleg régóta nem is beszéltetek és ez valahol bánt legbelül, akkor ideje rendezned! Hidd el, egyáltalán nem késő. Öntsd ki a szívedet neki a sírjánál vagy otthonodban és találd meg a békédet. Így az eltávozott fél is nagyobb békességre lelhet. Beszélj hozzá úgy, mintha ott lenne, és ha eléggé megnyílsz előtte, talán még is érzed azt, amit ő érez!

 2. Bocsáss meg!

Ha már kapcsolat rendezésről van szó… rendkívül fontos a megbocsátás! Amennyiben az egyik elhunyt rokonodnak nem sikerült megbocsátanod, akkor most megteheted! De csak akkor, ha szívből teszed, másként semmit sem ér.  Bocsásd meg az életében ellened elkövetett bűneit, hibáit. Így felszabadíthatod az ő lelkét és a tiédet is!

Természetesen a dolog oda-vissza működik, vagyis ha te voltál a vétkes, akkor ugyancsak kérheted a halott szeretted megbocsátását. Bánd meg őszintén a tetteidet és hidd el, meg fog neked bocsátani, hogy mind a kettőtöknek könnyebb legyen!

3. Gondoskodj az egész napos védelemről!

Komolyan, nem hülyeség! Akár szertartással, imával, amulettel, angyali segítséggel, aurapajzzsal, bármivel, de tégy magadra egész napos védelmet amíg tart a Mindenszentek és Halottak napja. Zsúfolásig lesz a világ szellemekkel és mindenféle entitásokkal. Nem szeretnéd, ha rád tapadnának, kiszipolyoznának és hazavinnéd őket, nem igaz? De egy ütős és sokoldalú védelem attól is meg fog óvni, hogy az emberek keserűsége, rossz érzései ragadjanak rád vagy szívják le az energiáidat.  Majd távol tartja tőled a védelem a negatív energiákat!

4. Végy tisztítófürdőt este

Oké, levédted magadat egész napra. Este mosd le azt, ami a pajzsodra ragadt. Ha nem akarsz nagy rituálét végezni meg mindenféle extrás, gyógynövény fürdőt venni, legalább egy kis tengeri sót önts a vizedbe. Ezáltal tutira megszabadulsz minden nem kívánatos energiától. Lehet, hogy nagy felhajtásnak gondolod a védelmet meg a tisztítást, de ha nem akarsz véletlenül összeszedni egy negatív entitást, vagy rontást, akkor érdemes „szöszölni” ezekkel…

5. Tisztítsd meg otthonodat!

Apropó… gondoskodtál a védelmedről, meg voltak a rituális pancsik is, és a két nap leteltével érdemes egy tértisztítást végezned, hogy ezer százalékosan felszámolhasd a potyautasokat és a rossz energiákat. Jöhet a nagytakarítás, de legalább egy kis zsályafüstölő meg só az ablakpárkányba és már rá is bírtad az új láthatatlan albérlőket, hogy távozzanak el… mind ezáltal otthonod energiáit is felfrissítheted és újra az életenergiák veszik át a szerepet a lakásodban a halott energiák felett.

6. Kérj áldást, segítséget az elhunyt rokonaidtól!

Hogyha segítségre lenne szükséged, vagy csak jól jönne a családi támogatás, bátran kérd elhunyt szeretteid segítségét, hogy mutassanak utat, segítsenek át a nehéz időszakon, vagy támogassák meg az életedet. Mond el őszintén mire vágysz! Amilyen módon csak képesek rá, örömmel segítenek a maguk módján, mivel fontos számukra, hogy boldognak és elégedettnek lássanak. Végezhetsz szertartást is ennek érdekében, de egy egyszerű fohász is hozzájuk megteszi.

De ezekben a napokban egyébként is érdemes nyitott szemmel járnod, mert lehet anélkül is segítenek, hogy kérted volna őket! Előszeretettel jelennek meg álomban vagy éreztetik jelenlétüket az elhunyt rokonok. Ezért figyelj oda a megérzéseidre, álmaidra, mert megpróbálhatnak kapcsolatba lépni veled és súgni neked.

 7. Csak a jó dolgokra emlékezz!

Érthető, hogy ezekben a napokban megrohannak az emlékek, akár azért, mert olyan volt az illető, akit nagyon szerettél, akár azért, mert olyan sokat bántott téged. Bár vegyes érzések uralkodhatnak és rajtad, mégis igyekezz a szép, a kellemes, a pozitív emlékekre gondolni. Az örömteli, a boldog emlékeidről mesélj másoknak vagy nosztalgiázz és akkor ezeket az érzéseket is fogod táplálni. Máskülönben a rossz, a kellemetlen emlékek esetén a fájdalmat fogod erősíteni magadnak, másokban és az elhunyt rokonban is. Ráadásul könnyen megzavarhatod a halott személy és a saját lelki nyugalmadat is. Szóljanak ezek a napok a szeretetről, hidd csak el, hogy mind a kettőtöknek jobb lesz így!

8. Imádkozz a lelkekért!

Imádkozz bátran elhunyt rokonod lelki nyugalmáért és boldogságáért, hogy a lelke maximálisan békére leljen. De imádkozhatsz azért is, hogy leszülessen – ha az égiek is így akarják, le is küldik – hogy egy második esélyt kapjon a boldog életre vagy olyanra, amit csak kívánsz neki.

Intelem a gyertyagyújtással kapcsolatban

Természetes szokás Halottak Napján gyertyagyújtás a holtakért, mivel a gyertya egy fényes ösvény számukra, ami a hozzád vezető és a túlvilág közötti utat testesíti meg. A segítségével könnyen meglátogathat téged ebben a két napban és biztonságosban visszatérhet. De csak is annyi gyertyát gyújts, ahány elhunyt szeretted van, így ha akarod, el is nevezheted a gyertyákat. Ugyanis ha több gyertyát gyújtasz, azzal másokat is odacsalhatsz…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: giphy.com, laughinggif.com, awakenedvibrations.com, yourtango.com, neogaf.com, wisegeek.com, stereogum.com, Leadkép: darkbeautymag.com