Aki kicsit is spirituális, annak ismerős Louise L. Hay neve, aki motivációs tréner, író az önsegítő mozgalom kimagasló vezéralakja volt, mígnem 2017-ben 90 évesen eltávozott.  Több milliónyi lelket érintett meg és váltotta meg szavaival és útmutatásával az életünket. Érdemes pár percre megállni és szemrevételezni, mennyi mindent hagyott ránk!

Ha valaki nem ismerné Louise. L. Hay-t

Első könyve 1976-ban jelent meg a Gyógyítsd meg a tested címmel. A pozitív filozófiája, a motivációs és gyógyító technikái óriási segítséget nyújtottak emberek millióinak. Louise kitartóan szorgalmazta a testi, lelki és mentális jólét gyarapodását, az önbecsülés növelését és kulcsot adott a kezünkbe, hogyan terelhetjük pozitív irányba az életünket.

Természetesen a saját tapasztalatainak köszönhetően lett belőle az, aki. A saját élete ihlette írásait. 1926. október 8.-án, Los Angelesben született, szegényes körülmények között nevelkedett, egy erőszakos mostohaapa mellett, a szomszédjuk pedig 5 évesen megerőszakoltam szóval igen rögös életútja volt. 16 évesen életet adott egy kisgyereknek, akit mivel nem tudott nevelni, örökbe adott. Később modell lett belőle, majd megismerte férjét, Andrew Hay-t, akivel 1954-ben összeházasodtak és a férfi 14 év után elhagyta egy másik nőért.

nytimes.com

Az első könyvének megjelenése után járni kezdte Amerikát, előadásokat tartott és arra tanította az embereket, hogy szeressék és gyógyítsák magukat. Hogy honnan tudhatod, hogy nem csak mesével traktálta az embereket? Onnan, hogy amikor rákot diagnosztizáltak nála, a saját bölcsességét, hitét és gyakorlatait vetette be önmagán. Lemondott a műtétről, meg a gyógyszeres kezelésekről és a pozitív megerősítéseket, a vizualizációt, a tisztító étrendet választotta. Hat hónap múlva teljesen meggyógyult. Ezek alapján készült el az Éld az életed! könyve, amit mára 25 nyelvre fordítottak le és 33 országban adták ki.

Később megalapította a Hay Alapítvány-t és a Louise L. Hay Jótékonysági Alapot, ami két olyan nonprofit szervezet, amik több különböző szervezet munkáját segítik, mint amilyen az erőszak áldozatává vált nők, AIDS-es betegek vagy a társadalom más, nehéz sorsú tagjaival foglalkozó jótét lelkeket.

Ez a csodálatos nő, aki annyi ember életét váltotta meg, 2017. augusztus 30-án hunyt el otthonában.

zhurnal-lady.com

20 pozitív megerősítés Louise L. Haytől

A következők mind Louise gondolatai, aki szerint használhatjuk ezeket mantraként, vagy meditációban vizualizálva, esetleg elalvás előtt is mondogatjuk őket. Fontos, hogy ne csak a tudatunk, hanem a tudattalanunk is befogadja szavait:

 1. Minden úgy történik, ahogy lennie kell. „Ami megtörtént, az megtörtént, a múltnak ezzel vége. Most már módodban áll úgy bánni magaddal, amint szeretnéd, hogy veled bánjanak.”
 2. Ha megéled a gyászt, meggyógyulsz általa.
 3. A szeretet irányít minden emberi kapcsolatot.
 4. Legyen fontosabb a szeretet, mintsem a veszteség.
 5. Örülj annak, hogy élsz és szeretsz.
 6. Szeresd az életet, mert az élet is szeret téged.
 7. Minden helyzetben megtudod találni az örömét.
 8. Minden vég egyben a kezdet is.
 9. A nehéz időszakok minden arra emlékeztessenek, hogy milyen fontosak az emberi kapcsolatait.
 10. Még a súlyos veszteség is lehet ajándék, mert értékes dolgokat tanulhatunk, tapasztalhatunk meg általa.
 11. Bármilyen veszteség is érjen bennünket, mi határozzuk meg, hogy mennyire szenvedünk tőle, mert nem kell szenvednünk. A veszteségnél fellépő fájdalmat szeretetté is varázsolhatjuk.
 12. Ne kritizáld magad! Úgy vagy jó, ahogy, de ha elégedetlen vagy, bármikor változtathatsz! De mások kritikára se negatív kritikaként tekints.  „Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.”
 13. Az elengedésnek gyógyító ereje van. „Amikor kesergünk a múlt felett, átéljük annak emlékét, és kimaradunk a jelen valóságos élményeiből.”
 14. Ne ijesztgesd vagy terrorizáld magadat negatív gondolatokkal és félelmekkel, ugyanis ezek energiát vonnak el tőled. Mikor legközelebb ijesztgetnéd magad, inkább gondolj valamire, ami megnyugtat! Illetve fogadd el, hogy néha kellenek a negatív élmények, szükségszerűek, mert ezekből tanulhatsz. „Elméd egy szerszám, amit úgy és arra használsz, ahogy és amire akarod.”’
 15. Légy türelmes magaddal, ne siettesd a dolgokat és engedd meg magadnak néha, hogy tökéletlen legyél.
 16. Nem attól leszel szerethető, hogy minduntalan igyekszel megfelelni másoknak.
 17. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik támogatnak téged.
 18. Ne akarj megváltoztatni másokat. Felesleges időpazarlás ezzel próbálkozni. „Az a dolog, amit a legnehezebb megtenned, ami a legnagyobb ellenállást váltja ki belőled, egy előtted álló újabb lecke.”
 19. „Ha igaz, hogy a gondolataid formálják jövődet, szeretnéd, ha bekövetkezne, amit éppen gondoltál? (…) Tetten érni gondolatainkat olykor nehéz, hiszen gyorsan peregnek.”
 20. „Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk.”

willowsoul.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

15 értékes útravaló A békés harcos útja alkotójától Dan Millmantől

Leadkép: magic-goal.ru