A párkapcsolat a személyiségfejlődésünk egyik legfontosabb terepe. Az hogy boldogok vagyunk-e benne az életünk minden területét befolyásolja. Megfigyelhető hogy a sikeres emberek mellett legyen, szó férfiról vagy nőről gyakran van a háttérben egy segítő társ, aki mindenben támogatja.

Mi a hosszú távon is működő párkapcsolat titka?

Ha nagyon tömören akarunk fogalmazni, akkor az egymás iránti kölcsönös tisztelet hála és nagyrabecsülés jó alapot adhat mindehhez.
Ott ahol kioktatás, hibáztatást és ítéleteket kapunk nem szívesen maradunk. Nehéz olyan emberrel időt eltölteni, sőt együtt élni, aki folyamatosan a csak a hibáinkra reflektál és gyengeségeinkre mindezzel pedig egyre kisebbé zsugorít. Ebbe nem kell bele törődnöd. Építsd fel újra az önbizalmadat!

Ha pár tagjai képesek meglátni egymás erényeit, erősségeit és azokra koncentrálnak, támogató légkört tudnak biztosítani egymás számára akkor, van esélye a hosszútávú kapcsolatnak. A folyamatos kritizálás lerombolja az önbizalmat, és akivel ezt teszik, előbb vagy utóbb megelégeli és keres valaki mást, aki hajlandó benne meglátni a dicséretre méltó tulajdonságait. A megcsalások egyik fő oka hogy a félrelépés azért történik, mert a párja nem ismerte el a figyelmet a házasságán kívül keresőt.

Ahhoz hogy hogyan is kellene bánnunk a párunkkal, hogy ez ne, történhessen meg kiindulási alapnak jó lehet az, ha úgy bánunk vele, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Ha utáljuk a kritikát, akkor ne kritizáljuk. Ha szeretjük az elismerést, akkor ismerjük el őt. Ha jól esik az ölelés, akkor gyakran öleljük meg.

Ha a férfi érzi, hogy a párja elismeri őt társként, apaként, szeretőként akkor örömmel marad a biztonságos fészekben és eszébe sem jut másfelé kacsintgatni. Ha a nő a kapcsolatában gyönyörű hercegnő, akit megbecsülnek és elismerik, amit tesz a kapcsolatért és a családért miért menne, máshová amikor mindent megkap, amire szüksége van. Ha bizonytalanok vagyunk a hogyannal kapcsolatosan párkapcsolati tanácsadás keretében is kérhetünk segítséget.

Mindenki igénye hogy szeretve legyen és szerethessen

A szeretetnyelvünk különbözhet, van, akinek a szavak van, akinek az ölelés van, akinek pedig az ajándékok jelentik a szeretetet. Ami biztos, hogy olyan, nincsen, akinek a kritika jelentené azt, hogy szeretik. A védekezés a kritizőr részéről az szokott lenni, hogy de hát én építő jelleggel fogalmazta meg a nem tetszését.

Ez nem azt jelenti, hogy soha nem mondhatjuk el a társunknak, ha valami nem tetszik, nem értünk vele egyet. Kritika helyett fogalmazzuk, meg inkább mit szeretnénk. Legyünk konkrétak, mi az, amit másképp szeretnénk, ami minket is boldoggá tenne. Ha mondjuk a társunk szerintünk nem az alkalomhoz megfelelő ruhát vett fel szidás helyett ajánljuk neki másikat, amelyben szerintünk sokkal csinosabb lenne.

Bánjunk úgy vele, ahogy mi is szívesen vennénk, ha velünk bánnának. Ha ő szeretve van, akkor sokkal könnyebben viszont tud szeretni. Úgy szeressük a párunkat, ahogyan az neki jó, ahogyan ő igényli. Nem kell, hogy rejtvényfejtő módjára állandóan törjük ezen a fejünket. Meg is kérdezhetjük és a tapasztalataink is sokat segítenek. Ha az együtt töltött idő nagyon fontos a számára akkor úgyis hiába sok a drága ajándék nem lesz boldogabb tőle.

Mindenkinek azt kell megadni, ami boldoggá, teszi így érzi majd magát fontosnak.

Ha másokat szeretnél boldognak látni először magadat is boldoggá kell tenned.

Nem kell, hogy alárendelt szerepben szolgálj másokat. Tiszteld magadat és akkor mások is meg fogják adni neked a tiszteletet. Mindenkivel azt lehet megtenni amit, enged. Ha magadat nem tiszteled, akkor hiába várod ezt másoktól, nem fogod megkapni. Ha a „bocsánat hogy élek” energiája leng, körül sok elismerést nem várhatsz.

Vannak nők, akik állandóan lázadnak, harcolnak, küzdenek, hogy egyenrangúak lehessenek. Erre persze a reakció a visszatámadás. A sok harc felőröli, megsemmisíti a kapcsolatot. A szeretet elkopik, megfakul a kapcsolatban aztán el is tűnik, és nem marad más csak két folyton egymást maró idegen.

Azt már tudjuk, hogy alárendelődni és harcolni sem tanácsos, ha boldog párkapcsolatban szeretnénk élni. Mi az, amit érdemes megtenni, ha jól akarjuk csinálni?

Először is add meg magadnak azt a tiszteletet és nagyrabecsülést, amit kívülről várnál. Ha magadnak megadtad, akkor sokkal könnyebb lesz a párod számára is megadni mindezt. Ha magadat tiszteled, akkor a környezeted is tisztelni fog.

Ha a kapcsolatotokat is az egymás iránti tisztelet, hála és nagyrabecsülés jellemzi és az egymás feletti ítélkezés helyett egymás támogatása a célotok akkor van esély rá, hogy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatotok legyen. Ha egyedül nem megy nyugodtan kérd szakember segítségét.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: thattrends.com

Gifek: imgur.com