Egyáltalán nem túlkapás. Ez valóban így van. Rengeteg ügyet oldott meg élete során, aminek nagy részében hivatalosan dolgozott együtt a rendőrséggel. Lehet, hogy nem olyan híres, mint Nostradamus és nem jósolt meg háborúkat vagy terrortámadásokat, de a látnoki képességekkel született Gérard Croiset igenis rászolgált arra, hogy világhíres médiummá váljon.

Gérard Croiset

1909 március 10-én született a holland származású Gérard Croiset, aki már 1915-ben, vagyis hatéves korában is használta pszichikus képességeit. Felnőttként pedig kimondottan fejlesztette jövőbelátási tehetségét és megérzéseit.

1945-ben találkozott Dr. Willem Tenhaeffel az elismert parapszichológiai professzorral és jelentkezett hozzá kísérleti alanynak. A doktor rövidesen pártfogásába vette és az „utrechti mágus” becenevet aggatta védencére. Tenhaeff bíztatta arra, Gérardot az igazságszolgáltatásban kellene használnia Isten adta tehetségét.

Rövidesen be is került a rendőrség állományába. 30 év alatt több száz gyilkos és eltűnt személy felkutatásában vett részt.

alchetron.com (Gérard és Dr. Willem Tenhaeffel )

Néhány híresebb esete

1949 márciusában kérték fel Dr. Tenhaeffet, hogy küldje el médiumát a hertogenbogeni bírósághoz. Croiset első ügye egy gyermekgyilkosság volt. Egy dohányos szelence meg egy takaró alapján azonosította a tárgyak tulajdonosait. Segítségének köszönhetően rendőrség egy vidéki házban megtalálta és letartóztatta a bűnös testvérpárt. A fiatalabb testvér néhány nappal később öngyilkos lett, de Gérard ezt is megjósolta. Innentől kezdve folyamatosan együtt dolgozott a hatóságokkal.

1961-ben eltűnt a négyéves kislány, Edith Kiecorius New Yorkban. Croisettet kérik fel a megtalálására, aki nem tudja vállalni az odautazást, ám kért helyette egy képet a kislányról meg egy New York-i térképet. Telefonon közölte, hogy a lány halott, majd megadott egy helyet, ahol utoljára látták élve és személyleírást ad a gyilkosról. Meg is találták a megkínzott gyermek holttestét, illetve a gyilkost is, aki pontosan úgy nézett ki, ahogy a médium leírta.

visuabillityme.blogspot.com

1963 áprilisában Hágában tűnt el egy fiú. Croiset ismét telefonos segítséget nyújtott 19-én: a fiú megfulladt. Leírást adott a vízbefúlás helyszínéről, de hozzátette, hogy a test arrébb sodródott, és két híddal lejjebb fognak rátalálni a következő kedden. Április 23-án meg is találták, pont ott, ahol mondta.

Az 1970-es években meghívták Tokióba, Japánba, hogy keressen meg egy eltűnt gyereket.  Leírta a helyet és azt mondta, 24 órán belül megtalálják a halott gyermeket. Amikor követve az utasításait megtalálták, minden részlet stimmelt.

Egyszer még neki sem ment…

1966-ban meghívást kapott Ausztráliába, hogy segítsen a három Beaumont gyermek megtalálásában, akik nyom nélkül tűntek el az Adelaide-i tengerparton, Dél-Ausztráliában. Bár a rendőrség szkeptikus volt, mégis odahívták. Rövid tartózkodása alatt Ausztráliában széleskörű nyilvánosságot kapott, de nem találta az eltűnt gyermekeket.

mystere-et-insolite.lo.gs

Hogy csinálta?

Az rejtély. Mint valahol minden természetfelettivel kapcsolatos született képesség. De az biztos, hogy Croisettnek nem kellett más hozzá, mint egy tárgyi bizonyíték vagy fénykép és az úgynevezett pszichometria segítségével pontos leírást az elkövető személyiségéről, a bűntény helyszínéről, az elkövetés módjáról és körülményeiről. Gérard azt mondta, hogy látomásaiban képeket lát, amik fekete-fehérek addig, amíg az illető él. Ha meghalt, akkor színesen lát. Hát nem fura? Sokszor a látomásai rendkívül érzékletesek, amik számára fizikai fájdalommal járhatnak.

Nem mellesleg szívesebben foglalkozott eltűnésekkel, mintsem gyilkosságokkal, mert tartott attól, hogy tévesen vádol meg valakit. Innen is látszik, hogy igen lelkiismeretes volt. A feljegyzések szerint, ha minden igaz, 80%-os volt a sikeraránya, amikor az áldozatot kellett megtalálni. Azt pedig ő maga állította, hogy a gyilkosságok 90%-ában minden keresés ellenére sem tudott a gyilkos nyomára bukkanni. Még egy kis érdekesség róla, hogy a két világháború között a magyar rendőrségnek is segített.

parapsych.org

Biztos azt hiszed, hogy ebből azt rendesen meggazdagodott. Hát nem. Semmi anyagi haszna nem származott abból, hogy a tehetségét használta, Volt otthon egy saját orvosi rendelője – ugyanis nem csak médium, hanem gyógyító is – szinte folyamatosan járt Tenhaeff-laboratóriumába, ahol újra és újra próbára tették képességeit.

Croiset képességeit gyerekei is örökölték. Lánya, Nannie Veerman-Croiset az orvostudomány terén használja képességeit. Speciális módszerekkel kezeli a gyógyíthatatlan betegségekben szenvedő pácienseket. Bátyja, ifjabb Gérard Croiset szintén a bűnüldözésben tevékenykedik. 1972-ben mikor az uruguayi légitársaság repülőgépe, fedélzetén a Chilébe tartó rögbiválogatottal lezuhant az Andokban, a mentőcsapat nyolc után feladta a keresést. Croiset ugyan nem tudta pontosan meghatározni a helyszínt, de látomásaiban átérezte a borzasztó testi és lelki küzdelmet vívó emberek fájdalmát.  Végül az általa megjósolt napon megtalálták őket.

Gérard Croiset 1980-ban halt meg 71 évesen Utrechtben.

wikipedia.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: gizemlervebilinmeyenler.com