A szexuális energia több, mint a fizikai vágyaink kifejeződése a gyönyör elérésében. Jóval több mindenre használhatod fel a szexuális transzmutáció segítségével, például a vágyaid megteremtésére.

Hogy mi mindenre használhatod fel a szexuális energiádat, arról itt találsz egy rövid ismertetőt.

A szexuális transzmutáció útjának két oldala van: a szexuális absztinencia és a szexuális kifejezés. Az, hogy milyen utat választ az ember, az függ a libidótól, a személyiségétől és a személyes igényeitől.

Függetlenül attól, hogy milyen utat választasz, szexuális energiád arra irányulhat, hogy közelebb kerülj az égiekhez, és szorosabb kapcsolatba kerülj a Lelkeddel. Az orgazmus pillanata egy szent bepillantás az isteni életbe – az a pillanat, amikor ideiglenesen egyesülsz az Egységgel és elveszíted a korlátozott egódat. Eggyé válsz a Teremtővel, az Univerzummal.

Szexuális energiádat használhatod belső utad elősegítésére. Azok, akik ezt visszafogva teszik, az ősi hindu filozófia által nevezett Bhakti vagyis odaadó vágyakozás útjára lépnek. Hasonló úton járt Szent Teréz is, aki ennek köszönhetően tapasztalhatta meg a híres extázisát Istennel.

Van itt számodra 6 módszer, amelynek segítségével tudatosan hozzáférhetsz a szexuális energiádhoz és fel is használhatod:

1. 7 napos kísérlet

Próbálj meg egy egész héten tartózkodni minden szexuális tevékenységtől. Az egy hét után tarts önvizsgálatot. Míg egyesek számára óriási haszon származik majd ebből a gyakorlatból (több energia, vidámabb hangulat, nagyobb kreativitás), mások negatív élményeket (szorongás, frusztráció, morcos hangulat) tapasztalhatnak. Ez a kísérlet megmutatja, hogy a szexuális absztinencia vagy a szexuális kifejezés útja felel meg neked jobban.

2. Figyelj ítélkezés nélkül

Ha úgy döntesz, hogy a szexuális absztinencia útján kísérletezel, gyakorold, hogy minden benned felmerülő érzéssel szembenézel. Próbálj nem ítélkezni felettük, inkább csak megfigyelő legyél. Lásd ezeket az érzéseket, ahogy vannak, természetesen. Egyszerűen figyeld meg, mit árulnak el ezek a vágyak és érzések rólad. Tartózkodj attól, hogy „szexuális energiának” minősítsd őket. Inkább bánj velük szenzációként, például amikor valami kellemes vagy kellemetlen élményt tapasztalsz, akkor éld meg őket minden elvárás nélkül, hogy megszabadulj tőlük. Néhány embernek egyszerűen a megfigyelésével révén is erőteljes szexuális energiája van, fizikai ingerlés nélkül.

3. Tantrikus szegély

A tantrikus szegély egy szexuális gyakorlat, amely révén orgazmus közeli állapot idézhető elő, anélkül, hogy elérnéd a csúcspontot. Ez egy ősi tantrikus gyakorlat, amely segít növelni az energiát, az összpontosítást és az inspirációt. A tantrikus szegélyek hozzájárulnak a kreativitás növeléséhez, és nagyszerűek azok számára, akik krónikus fáradtságban vagy depresszióban szenvednek.

4. Orgazmikus vizualizáció

A vizualizáció egyszerű szexuális transzmutációs technika. Az egyetlen dolog, ami a gyakorlathoz szükséges, az a tiszta szándék, mielőtt megkezdődne az aktus.

Gondolj arra, amire szeretnéd leginkább irányítani az energiádat. Talán szeretnél befejezni egy tanfolyamot, elsajátítani egy készséget, elérni egy fontos célt, vagy akár valamilyen mély lelki tapasztalatot szeretnél átélni. Bármi is fontos számodra, vidd magaddal az együttlétbe. (Ne feledd, ennek reális célnak kell lennie.)

Amikor eléred orgazmust, képzeld el, hogy megvalósul a célod, az álmod, a vágyad. A szexuális energia csúcspontja az elmédben létrehozott kép felé irányul.

Néhány ember kényelmetlenül érzi magát a gyakorlat közben, mert úgy véli „felhasználja” a partnerét, hogy elérjen valamilyen célt. Ez esetben nyugodtan beszélj a célodról a partnerednek.

5. Hozz létre egy mágikus pecsétet

A mágikus pecsét (sigil) egy olyan szimbólum, amelybe bele van töltve a jelentés és a szándék. Ezt a gyakorlatot gyakran használják a szexmágiában és a nyugati ezotéria gyakorlói között.

Miután megtanultad, hogyan kell létrehozni egy ilyen jelet, akkor a szex alatt „aktiválhatod” (és ezáltal aktiválhatod a szándékodat). Az orgazmus pillanatában koncentráljon a mágikus pecsétedre (amely valahol a közeledben van), majd lazíts. Elvetetted a vágyadat a tudattalan elmédbe, amelyet a szexuális energia táplál.

6. Légzéstechnika

A légzéstechnika a légzés tudatos irányításának gyakorlata. Amikor a szexuális transzmutációról van szó, a lélegzeteddel irányíthatod a szexuális energiát az egész testedben. Ez egy különösen hatékony technika, ha szakrális csakra egyensúlyhiányban szenved (szexualitásod energetikai központja).

Ennek a technikának a gyakorlásához lassan lélegezz be, érezd, hogy szexuális energiád felhalmozódik benned, majd lassan lélegezz ki, és érezd, ahogy szétoszlik a testedben. Ez egy csodálatos módja annak, hogy elmozdítsd szexuális energiádat a nemi szervek területéről, és kiegyensúlyozd a többi csakráidat, illetve az egész lényedet.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

7 jel, miszerint a párod szexuális értelemben is a lelki társad

kép

forrás

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?