Mert sokan szeretjük a küldetéseket, értelmet ad az életünknek, de még inkább azt imádjuk, ha elősegíthetjük fejlődésünket és esetleg segíthetünk másokon! Nézzük, mi a spirituális ember 8 küldetése az új évben!

Megkezdődött az új év. Nemhogy egy spirituális embernek, de sok más embernek is ez új reményt jelent – le se tagadhatnám, hogy nemrég Star Warst néztem – illetve új életet, új lehetőségeket. Meg egy nagy adag lendületet, hogy „ez lesz az én évem”! De lássuk, mi az a 8 küldetés, amit egy spirinek véghez kell vinnie az évben:

1. Meglelni az (új) útját!

Mert attól még, hogy valaki spiri, nem jelenti azt, hogy mindjárt ismeri is az útját. Az életcélját, a küldetését, akárhogy is nevezzük. Ellenben azt minden spiri tudja, hogy rendelkezik vele, csak éppen meg kell ismernie. Ugyanakkor vannak olyan spirituális emberek, akik több életfeladattal is rendelkeznek és mondjuk ott tartanak, hogy ideje meglelniük az új útjukat. Egyszóval mindkettőjük számára megkezdődik a keresés folyamata!

2. Tovább fejlődni

Nincs olyan spiri, aki ne akarna fejlődni, kicsivel okosabb, felvilágosultabb lenni vagy valamivel jobban látni a harmadik szemével a tavalyihoz képest. Ezért a spirituális embernek remek cél az évre, hogy idén még többet tegyen, gyakoroljon annak érdekében, hogy szellemileg és képességei tekintetében fejlettebb legyen.

3. Tudatosan dolgozni magán

Nem csak úgy lehet fejleszteni magunkat, hogy tanulunk. Hanem azáltal is, hogy elengedünk. A spirituális alkat mindig tisztában félelmeivel és gyengeségeivel. Tudja, mi gátolja, akadályozza a fejlődésben, de minimum törekszik rá, hogy megtudja. Éppen ezért dolgozik azon, hogy ezektől megszabaduljon, elengedje őket.

4. Valami új dolgot elsajátítani!

A jó spiri mindig tanul és mindig igyekszik szélesíteni a látókörét. Attól még, hogy valaki reiki-hívő vagy pránanadis, nem jelenti azt, hogy tágíthatná a látókörét és ismerkedhetne meg más irányzatokkal is, ne próbálhatná ki őket. Sőt, nagyon is érdemes egy kicsit mindennel megismerkedni közelebbről, nem csak azért, hogy képet kapjunk róla, hanem mert sosem tudhatjuk, nem-e bukkanunk valami olyanra, amit még beletudnánk építeni az életünkbe és a hasznunkra válhatna.

5. Valamicskével többet segíteni másoknak

Ez természetesen azokra érvényes, akik nem magányos spirik, mert már esett szó arról korábban, hogy attól még, hogy valaki spirituális nem kötelező világmegváltó tervekkel rendelkeznie. Ellenben, akikben él a vágy, hogy segítsenek másoknak a legjobb tudásuk és lehetőségeik szerint, azok idén még inkább törekedni fognak arra, hogy pöttömnyivel többet segíthessenek a szeretteiknek, környezetüknek, de akár bárki másnak is akár tettek vagy szavak által. Nem csak azért, mert ez boldoggá teszi őket, hanem ezáltal érzik magukat hasznosnak.

6. Rendbe tenni az életét illetve harmonizálni azt

A spiri tudja, hogy nem csak a spirituális életével kell törődnie, hanem a „hétköznapival” is. Ezért tisztában van azzal, ha párkapcsolati, munkahelyi, anyagi problémái vannak, azokkal is szembe kell néznie. Meg kell oldania őket. Persze nem egyik napról a másikra, de dolgoznia kell azon, hogy rendbe tegye az életét, illetve harmonizálja, mert ugyanolyan fontos, mint a spirituális, a lelki élete, ami különben is csak akkor lehet boldog és elégedett, ha élete többi része is rendben van.

7. Odafigyelni a testi jólétére

Ahogy előbb már említésre került, nem csak a spirituális, a szellemi jólét a fontos, hanem a kapcsolataink, életünk többi területe és a testünk egészségé is. Ezért a bölcs spiri elmegy az orvoshoz, ha gyanús tüneteket észlel magán és régóta húzódó problémái vannak. Hiszen belátja, hogy bár rengeteget tehet magáért alternatív módszerekkel, hittel és a gondolatai által, de az orvostudomány sem lebecsülendő. Emellett végig odafigyel táplálkozására, az elegendő mozgásra, hogy biztosítsa mindazt a testének, amire szüksége lehet rá. Ugyanis ez az egyszer használhatós porhüvely szolgálja ki szellemét.

8. Még jobb kapcsolatot ápol a lelkével

Az egy dolog, hogy igyekszünk tudatosabb, egészségesebb életet élni. Az is egy dolog, hogy próbálunk jobb emberek lenni, segíteni másoknak és fejleszteni szellemi képességeinket. De megint más az, hogy odafigyelünk a lelkünkre és napi kapcsolatban állunk vele. Hogy meghallgatjuk és figyelembe vesszük tanácsait és kéréseit. Hogyha a lélek azt mondja, több pihenőt akar, akkor megadjuk neki, mert a mindennapos 10 óra munka kikészíti. Mint ahogy ha utazásra, új barátokra, új élményekre vágyik, valamilyen tettre rá akar bírni (például, hogy kiállj magadért, alkoss valamit), azt is figyelembe vesszük. Elvégre senki sem tudja jobban a lelkünknél azt, hogy mire van szükségünk.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: fotostrana.ru

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?