Van, hogy nem tudjuk pontosan meghatározni, mi a szenvedésünk forrása, csak minden áldott nap azt érezzük: fáj. Ez a fájdalom pedig kezd életünk részévé válni. Mi ez a krónikus szenvedés, ez a tartós üresség-, elégedetlenségérzet és magány, ami kínoz bennünket? Talán lélekvesztés következett be nálad, amit a következőképpen orvosolhatsz.

Szerezd vissza a lelkedet!

A „lélek visszakeresés” egy sámán kifejezés, amely arra utal, hogy az elveszett lélek részei visszailleszthetők egy személybe, így gyógyulás jön létre.

Számos elgondolás létezik a lélek visszakereséséről, de abban mindegyik egyet ért, hogy a cél a tudattalan tudatossá tétele. Ha egy bizonyos részünk öntudatlan, jelentős pusztítást okozhat az életünkben. Zavartnak, elveszettnek, szorongónak, depressziósnak érezhetjük magunkat. Azzal, hogy tudatunkba hozzuk az öntudatlan részeket, eltávolítjuk azokat az elzáródásokat, amelyek elhomályosítják lelkünket, és belső békét, harmóniát teremthetünk.

Lélekvesztés és sámánizmus

A sámán kultúrákban a lélekvesztést spirituális betegségnek tekintik. Amikor a lelkünkből kiszakad egy rész, mindenféle érzelmi, testi és mentális betegséggel járhat. Ezért létfontosságúnak tartják, hogy a lélek egyes részei újra visszatérjenek a teljességhez.

A sámán világnézetben a lélek felaprózódhat, akár más dimenziókba is utazhat, így eltévedhet. A modern perspektíva szerint azonban a Lélek (vagy Én) ép és érintetlen marad, ám a pszichénk megtörik. Ezért lélek visszakeresés szükséges ahhoz, hogy visszanyerjük a lélekhez való hozzáférést.

Sokan megtapasztalják a lélekvesztést életük során. Sokan nem érzik magukat egésznek. Tedd fel magadnak ezt a kérdést: „Mikor éreztem magamat utoljára abszolút egésznek és teljesnek?”Talán nem is emlékszel olyan időre, amikor valaha is egésznek érezted magad.

A lélekvesztés tömeges jelensége miatt társadalmunkban olyan problémák fordulnak elő, mint a függőségek, a krónikus betegségek, a mentális betegségek, a visszaélésszerű kapcsolatok, a bűnözés, a munkamánia, az öngyilkossági kísérlet.

Miért törik meg a lélek?

Amikor hatalmas mennyiségű fizikai vagy lelki fájdalmat tapasztalsz, megtörhet a lélek. Az elméd tudja, mit tud és mit nem tud kezelni, ezért túlélési mechanizmusként szétaprózza és elhatárolódik, hogy megvédje magát a fájdalom érzésétől.

Ezeknek az elveszett daraboknak a visszakeresése azonban még nem jelent önmagában sikert. Ezután meg kell tanulnunk, hogyan lehet őket integrálni az életünkbe, hogy visszanyerjük a bennük rejlő létfontosságú erőt.

A lélekkereső utazás – 3 módszer, ami segít!

1. Meditációs és vizualizációs utak

Használhatsz vezetett meditációt a netről vagy akár a következőt is:

 1. Képzeld el, hogy egy tavaszi mezőn keresztül sétálsz be egy sötét barlangba.
 2. Minél mélyebbre mész a barlangba, annál mélyebbre hatolsz magadban.
 3. Útközben fényt látsz a távolban. Ahogy sétálsz, és egyre nagyobb lesz.
 4. Miközben sétálsz, néha tárgyakat találsz. Ezek a tárgyak önmagad különböző részeit képviselik. Találhat például egy doboz gyufát, amely a dühödet képviseli, egy törött babát, amely a belső gyermekedet szimbolizálja, és egy ecsetet, amely az elveszett belső művészt ábrázolja.
 5. Gyűjtsd össze ezeket az elemeket a nálad lévő táskába. Ne aggódj, a táska mindent elfér.
 6. Végül eléred a fényt, amely az egész alagutat felemészti. Ez a fehér fény a lelked.
 7. Fogd a táskádban lévő tárgyakat és dobd el őket egyenként a fénybe. Ezeknek a tárgyak (részek) azonnal visszailleszkednek a lelkedbe, amint feloldódnak a fényben.
 8. Miután elengedted az utolsó tárgyat, lélegezz mélyet, és érezd, hogy megnövekedett a teljesség és belső harmónia benned.
 9. Végül lépj be a fénybe, lélegezz mélyet, és hagyd, hogy kisugározzon az egész testedre, kötődve a sejtjeiddel, a DNS-eddel, áthatolva lényed minden részén.
 10. Ezután nyisd ki a szemed. Kész is vagy.

2. Dolgozz a belső archetípusaiddal

Az általános archetípusok (mondhatni személyiségtípusok) közé tartozik a bölcs, az ártatlan, a felfedező, az uralkodó, a teremtő, a gondozó, a varázsló, a hős, a lázadó, a szerető, az udvari bolond, az árva.

Mindannyian színes archetípusokkal rendelkezünk, amelyek mind jó, mind rossz tulajdonságokkal rendelkeznek. Minden archetípus jelen van bennünk és különböző tanításokat osztanak meg velünk.

Sokféleképpen fedezhetjük fel magunkban az eltemetett archetípusokat – és kiegyensúlyozhatjuk a már meglévőket is. Az archetípusokkal való munka segíthet ismét teljessé válni és begyógyítani a sérült részeinket.

3. Megváltozott tudatállapotba való belépés

Ez egy hatékony módja annak, hogy újból kapcsolatba lépj a lelkeddel, és gyakorold a lélek visszakeresését, mivel ez megkerüli a töredezett ego védekezési mechanizmusait. De haladj lassan, és légy óvatos ezzel a gyakorlattal.

Számos módon el lehet jutni a transzállapotba:

 1. Különböző légzéstechnikák
 2. Mantrák és imál
 3. Ősi szövegek, ütemek és hangok
 4. Önhipnózis
 5. Vizualizáció
 6. Füstölők, illóolajok
 7. Fizikai és érzelmi katarzis
 8. Növényi szerek

Ami a legfontosabb, hogyha megváltozott tudatállapotba kerülsz, akkor egyértelmű célkitűzéssel kell rendelkezned. Ne felejtsd el, hogy ennek célja a lélek visszakeresésnek kell lennie, így nem fogsz eltévedni a megváltozott tudatállapotban.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

21 jel, miszerint „lélekvesztés” következett be nálad

leadkép

forrás

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?