A hátfájás számos okból kínozhat bennünket és ezek az okok nem feltétlenül csak fizikai szintűek, illetve a fizikai okok mögött mindig ott futnak a háttérben a lelki terhek is. A Feldolgozatlan pszichikai terhek fizikai szinten is megjelennek fájdalom, betegség formájában. A hátfájásnak is mindig megtalálható a lélekszintű kiváltója. Némi keresgélés után ki szokott derülni milyen teher nyomja a vállalt és görbíti be szinte a hátat.

Az egyik ilyen ok a túlvállalás, a túl sok munka. A munkájukhoz szélsőségesen ragaszkodó emberek jellemző gondja a hátfájás. A túl sok feladatot a hátadban feszülő izmok, görcsös, nem múló fájdalom formájában jelzik. Ha már többször hallottad a neved mellé biggyesztve a munkamániás szót, akkor hasznos, ha kiértékeled ezt a véleményt és megvizsgálod a valóságtartalmát. Lehet, hogy valóban érintett vagy a dologban.

Ha nem vagy képes kiszállni a mókuskerékből, akkor legalább iktass be néhány lazító programot a mindennapjaidba. A heti egy két alkalommal vett forró fürdő vagy szauna, a sportolás vagy jóga is remekül oldja a feszültséget a közérzeted is jobb lesz tőle, sőt még a külsődet is előnyösebbé teheted a rendszeres mozgással.

Merev személyiség

A begörcsölt hátizmok illetve a nyak hátsó részének rugalmatlansága összefüggésben lehetnek azzal, ahogyan a saját álláspontodhoz ragaszkodsz. Lehet, hogy megmásíthatatlannak gondolod a véleményedet és a számodra semmilyen más megoldás nem fogadható el és be? A kompromisszumkészség hiánya az egészségedre nézve nem teremt pozitív dolgokat. A folyamatosan feszültségben lévő nyaki izmok leblokkolják az energiaáramlást, aminek nyakfájdalom, fejfájás és hátfájás a következménye. Mi kellene ahhoz, hogy kissé nyitottabbá válj a mások véleményére és engedj a huszonegyből?

Van elég önbizalmad?

Ha nem vagy elégedett önmagaddal, a testeddel vagy a teljesítményeddel esetleg semmivel, sem ami te vagy, az is oka lehet a folyamatosan visszatérő fejfájásnak. A meg nem felelés miatti szorongás állandó jellegű hátfájást eredményezhet. A folyamatosan menekülésre kész fizikai állapot a felhúzott vállak, befeszült nyak a csuklyás izmok görcsösségéhez vezethetnek.  Ezek mindegyike megszüntethető, ha szakember segítségét kéred. Ez lehet pszichológus vagy Theta Healing konzulens  vagy akár kineziológus, amelyik módszer a te számodra leginkább befogadható.

Lélekben erősnek lenni

Szálfa tartása van, mondják emberekre, akik egyenes háttal járnak, pedig ez esetenként a rugalmasság hiányát jelenti. Vannak, akik a lelki tartás hiányát próbálják a merev fizikai tartással kompenzálni. Ha a túlságosan egyenes hát állandó, görcsös fájdalommal jár, érdemes ránézni mely életterületünk kényszerít megalkuvásra olyan szinten, hogy emiatt lélekszinten romokban vagyunk.

A kiegyensúlyozottság hiánya

A stresszes életmód, az érzelmi túlterheltség és a fizikai mozgás hiánya együtt jó táptalaja a hátfájásnak. Az érzelmi stressz leggyakoribb oka a boldogtalan párkapcsolat, ha te magad túl sokat fektetsz be a kapcsolatba és a párod visszaél ezzel vagy akár még azt is megpróbálja veled elhitetni, hogy túl keveset adsz neki. Az érzelmileg bántalmazó kapcsolat terhei mázsás súlyokként telepedhetnek a hátadra folyamatosan nyomás alatt tartva azt. Ilyenkor többnyire a feladatok is egyenlőtlenül oszlanak el és a többletfeladatok is újabb megterhelést jelentenek a hátadnak fizikailag és érzelmileg egyaránt.

Milyen lehetőségek kínálkoznak a megoldásra?

Ha tartósan fáj a hátad és a rendszeres testmozgás nem elegendő a felszámolásához, akkor több irányból is érkezhet a segítség. A lélek szintű oldások Theta Healing technikával, terápiás beszélgetésekkel segíthetnek megtalálni a valódi okot, amely a mélyben, működik és fizikai formában manifesztálódva a lélek fájdalmát kivetíti a testre. Ezzel párhuzamosan érdemes csontkovács illetve masszőr segítségét is igénybe venni, fizikai szinten is lazítani a merevséget oldani a blokkokat.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A rosszindulat nemcsak betegségeket, hanem átkot is szül

Leadkép: blog.daum.net

Gifek: imgur.com