Nem az számít, hogy hány éves vagy. Ráncosodik-e már a bőröd, őszül-e a hajad. Még csak az sem érdekes, hogy eddig mennyit tapasztaltál. Az a fontos, ami a legbelül van. Egy előző életekből magaddal hozott, sokat látott és tapasztalt, több életet is megélt lélek akár több száz éves is lehet. Azért csak az a lényeg, amit legbelül érzel.  Ha igaz rád ez a 10 jel, akkor te is öreg lélek vagy!

1. Mindig érettebb voltál annál, mint ahány éves voltál éppen

Gyerekkorodban, sokszor mondták neked, hogy a korodhoz képest mennyire érett vagy?  Olyan voltál, mint egy minifelnőtt? A szüleid azt mondták, hogy mindig komolyan beszéltél és mindenhez úgy álltál, mint egy bölcs 50 éves? Szívesebben ültél együtt felnőttek köreiben, semmint a saját korosztályoddal tartottál volna? Nem feltétlenül azért, mert nem vágytál a játékra és a szórakozásra, hanem egész egyszerűen jobban érdekelt a felnőttek világa.

2. Fura és nehezen beilleszkedő gyerek voltál

Nem minden esetben, de sokszor az öreglelkű gyerek mindig különc és furcsa a környezete számára. Idegennek, távolságtartónak tűnhet, érezhetően más, mint a többi. De nem csak gyerekkorában, hanem legalább a fél életében beilleszkedési problémákkal küzd.  Általában az időslelkű gyerekek nagyon intelligensek. Így legalább már te is tudni fogod, ha egy gyermek úgy beszél hozzád, mint egy felnőtt, akkor nagy eséllyel egy öreglélekkel van dolgod.

3. Nem érdekel mások véleménye

Egy öreglélek arról ismerszik meg többek között, hogy nem akar feltétlenül a társadalom része lenni. Ő a maga útját járja, azt tesz, amit tenni akar. Nem érdekli ki és mit gondol róla, nem követi a társadalmi normákat, a divatot, néha kifejezetten szembe megy az árral. Egyszerűen szeretné szabadon élni az életét.

4. Szeretsz egyedül lenni

Egy kicsit sem ijeszt meg annak a gondolata, ha órákig vagy akár napokig kell egyedül lenned. Nem félsz tőle, sőt, kifejezetten szereted. Ilyenkor jut időd magadra, a saját világod és lelked ápolására, meg hogy elmélkedj. Te így töltekezel. Nincs bajod a szórakozással vagy a bulival se, de jobban kedveled a csendet és a nyugalmat.

5. Intenzíven élnek benned a régi korok eszméi

Kimondottan hiszel a szerelem, a hit, az igazság, a hűség, a lovagiasság, a tudás, a szövetség és a bölcsesség erejében. Hogy ezekre van szüksége egy valamire való embernek. És mikor ezt megosztod másokkal, azt mondják maradi vagy és nem haladsz korral. A te világod alapját ezek az eszmék képezik és nem csak hiszel bennük, hanem ezek szerint is éled az életedet.

6. Nem félsz a haláltól

Öreg lelkek a legkevésbé sem félnek a haláltól, mert egyszer, kétszer vagy akár többször is, de már megtapasztalták azt. Ezért mindig készen állnak a halálra és ezért is igyekszenek úgy élni az életüket, – rendbe tartva kapcsolataikat, megvalósítva önmagukat, megélve az életet, – mintha az lenne az utolsó napjuk. Mert megértik a múlandóság mibenlétét. Arról nem is szólva, hogy a tudat, hogy egyszer meghalnak,  inkább inspirálja őket, hogy kövessék az álmaikat és ne féljenek cselekedni, illetve kimondani az érzéseiket.

7. Tudatosan élsz

Ahogy az előbb is felmerült, az öreg lelkek próbálják tudatosan élni az életüket. Nem csak a környezetükkel szemben, hogy rendben tartsák kapcsolataikat. Gyakran gondolkodnak el saját magukon, az érzéseiken, hogy mely gondolatuk hová vezet, mire is vágynak igazából. Sűrűn analizálják magukat, távol álnak a felszínes gondolkodástól. Nem félnek szembenézni a hibáikkal és készek tanulni belőlük, mert belátják, hogy szükség van rájuk – akárcsak a csalódásokra is – a fejlődéshez. Ezek által hozhatják meg a legjobb döntéseket.

8. Mindig bölcs tanácsokat adsz

Nem akarsz mindenáron tanácsokat osztogatni, de ha kérnek, akkor szívesen adsz vagy legalábbis megkérdezed, adhatsz-e. Eszedbe sem jutna tolakodni, és tudod jól, hogy mindenkinek megvan a sorsa, amit be kell járnia. Ám a legtöbb esetben mindig telitalálatos tanácsod, vagy éppen megfigyelésed van. Jobb vagy, mint egy képzett terapeuta. Sosem azt mondod, amit a másik hallani akar, hanem azt, amit igaznak gondolsz.

9. Nem jellemző rád, hogy anyagias lennél

Hidegen hagyják az öreg lelkeket az elvárások, sokszor a társadalom is, hát még a hírnév, a karrier, minden olyan, ami ragyogással, vagy külsőséggel jár. Mert nekik a lélek számít, az, ami belül van. Ettől még persze ők is adnak magukra…

10. Érzed, hogy öreg vagy

Az öreg lelkek többnyire túl nyugodnak, türelmesnek, óvatosnak és ugyanakkor mégis ébernek tűnnek mások szemében. Nem meglepő, hiszen olyanok, mint az öregek. Te is sokszor azt érzed, hogy belül milyen öreg vagy? Mint aki már annyi mindent látott és tapasztalt? Jól érzed, így is van, hiszen régóta utazol már a világban!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Képek: pinterest.com, giphy.com, tenor.com, notodopuedeserlost.blogspot.hu, hechive.com, idiva.com, laughinggif.com, metro.co.uk, screenertv.com,  steamcommunity.com