Apollón üzenete: Figyelj ma jól az álmaidra, a megérzéseidre, mert bepillantást nyersz a jövődbe. Így kívánják az égiek, hogy tudomást szerezz egy fontos dologról, valamiről, amit tudnod kell, amit esetleg meg kell tenned, vagy pont, hogy nem! Ha elég nyitott vagy rá, olyan tisztán fogod látni, érzékelni a jövődet, mintha csak egy színdarabot látnál.

Van, mikor az istenek, Isten, a Felsőbb Éned – aszerint, ki, miben hisz – azt akarják, hogy láss valamit, tudomást szerez valamiről. Olyankor látomást vagy tiszta megérzést küldenek. De arról se feledkezz meg, hogy a jóslás, a jövőbe tekintés egy képesség is, amelynek adománya mindenkinek megadatott, csak nem mindenki él vele.  A harmadik szemed, a belső látásod segítségével bármikor beletekinthetsz a sorsodba. Ám gyakran öntudatlanul is belenéztek a jövőnkbe, olyankor is lehetnek látomásaitok és tiszta megérzéseitek. Ez a képesség fejleszthető, de tudni kell vele bölcsen és felelősségteljesen bánni.

Arról se feledkezz meg, hogy van, hogy a jövőt nem úgy látod, ahogy történni fog, hanem szimbólumok, furcsa jelenések formájában jelenik meg. Ne legyints ezekre, csak mert nem érted őket. Ezekbe is fontos információk vannak csomagolva.

Ha úgy kívánod, segítek fejleszteni a képességedet és megtanítom, hogyan értelmezd a jóslatokat!

Kicsoda Apollón?

A görög mitológiából származó Apollón (rómaiaknál Apollo) Zeusz és Létó fia és Artemisz ikertestvére. A költészet, a zene, a tánc, a jóslás, a művészetek, az íjászat és a gyarmatosítás istene. Illetve a csordák és nyájak őrzője is. Sőt, a pestis, a halál istene. Gyakran tűnik felt úgy, íjából olyan nyilakat lőtt ki, amik pestist szabadították rá az emberek. Ennek ellenére ő a gyógyítás istene is.

Főként nyíllal, íjjal, háromlábú jósszékkel, esetleg lírával ábrázolják, gyönyörű férfiként, babérkoszorúval a hajával. A legenda szerint nem őszült meg soha, és a babér is örökzöld maradt.

A legenda szerint Apollón tavasztól őszig volt megtalálható az Olümposzon. Télen hattyúk vontatta szekerén a hüperboreaszok földjére vonult vissza, ahol örök tavasz van. Szent állatai közé tartozik a hattyú, a delfin és a farkas. Szent növényei a pálma, az olajág, meg a babér.

A hattyú úgy jön a képbe, hogy Héra, Zeusz felesége, igencsak pikkelt Létóra és azt mondta, olyan helyre menjen szülni, ahol nem éri utol a haragja. Délosz szigetére ment, ahol megszülte ikreit, és mikor Apollón született a szigetet hattyúraj vette körül, lefedve azt, hogy Héra ne lássa.

Apollón a múzsák vezetője egyik papnőjét Delphoiban jóstehetséggel áldotta meg. Ő a híres Püthia.

Mivel Apollón a legszebb férfi isten, érthető módon akadt néhány szerelmi kalandja más istenekkel, és halandókkal egyaránt. Első nagy szerelme Daphné nimfa lett, aki azonban elutasította szerelmét, aki inkább babérfává változott, hogy elmeneküljön az isten szerelme elől, ezért lett Apollón szent növénye a babér.

Másik nagy szerelme Küréné nimfa volt, akitől fia is született: Arisztaiosz.

Legismertebb halandó szerelme pedig Hekabé volt a trójai király lánya, aki Troilosz nevű gyermekük született.  Más halandó kedvese Apollón Kasszandra, aki csak azért bújt vele össze, hogy az isten megtanítsa jósolni, akinek miután elutasította szerelmét, azzal az átokkal sújtotta, hogy jóslataiban senki sem fog hinni.

Korónisz hercegnőtől született Aszklépiosz nevű fia, a gyógyítás istene.  Mivel a hercegnő a terhesség ideje alatt megcsalta, az lett a sorsa, hogy Apollón megkérte Artemiszt, tegye el láb alól…

Apollónnak férfi szerelmei is voltak. Az egyik a spártai herceg, Hüakinthosz volt, akit véletlenül ő maga ölt meg a szelek istenének mesterkedésére, és már nem tudta meggyógyítani.

Küparisszoszba is beleszeretett, akinek Apollón egy őzet ajándékozott. De Küparisszosz egyszer egy gerellyel véletlenül megsebezte az őzet, és meghalt. Bánatában kérte Apollónt, hogy örökké könnyezhessen. Apollón ezt megértette, és ciprusfává változtatta, aminek törzséből könnycseppszerű nedv folyik, és ez a fa lett a bánat jelképe.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: dreamingandsleeping.com