Ízisz üzenete: Nincs nő, akiben ne rejtőzne ott az anyaistennő, a gyönyörű nő, aki titkos tudás és a teremtő erő birtokosa. Épp itt az ideje, hogy magadba tekints és meglásd, mire vagy képes! Hatalmas erő nyugszik benned, bármit képes vagy elérni, amibe szenvedélyt viszel.

Örülj neki és becsüld meg női mivoltodat. Egy nő képes a folyamatos és a rendszeres átalakulásra, mindig azzá lesz, akinek lennie kell, és akire szükség lehet. Használd a benned rejlő mágiát, átalakító erőt, hogy elérd a céljaidat! A te szereteted gyógyít és csodát tesz. A szerelmed pedig erőt ad neked és kedvesednek, amivel hegyeket mozgattok meg. Amibe te érzelmet viszel, az életre kel!

Kicsoda Ízisz?

A népszerű, sokak által ismert Ízisz istennő az egyik legfontosabb egyiptomi istenség. Több dolog is tartozik a megfelelési körébe, mint amilyen az anyaság, nőiesség, mágia, alkímia, szépség, termékenység, gyógyítás, hűség, víz, földművelés, beavatás (életében felemelkedett) istennője. Ezekben mind-mind kérheted a segítségét!

Ízisz az egyiptomi mitológia szerint az első kilenc istenség egyike volt. Nut égistennő és Geb földisten lánya, Ozirisz, Széth és Nebethet testvére.

Ízisz hozta vissza az életbe szerelmét és férjét, Oziriszt, miután Széth végzett vele és 14 darabra vágta. Ízisz összeszedte Ozirisz darabjait, madárrá változott, és szárnyait suhogtatva, táncot járt, így életet legyezett Oziriszbe, aki így újjászületve a megújulás, öröklét, halál istene, a holtak lelkeinek királya lett. Közös gyermekük pedig Hórusz, akit egyedül kellett felnevelnie Ízisznek, mert Ozirisz sajnos a Holtak Birodalmához tartozott.

Más tekintetben is fontos szerepe van az istennőnek. Nebethet, Neith, Szelket istennőkkel együtt feladata volt az elhunyt fáraó segítése. Ezért is ábrázolták gyakran a koporsókon, kitárt szárnyú nőalakként, akik a gonosztól védik az elhunytat.

Ám úgy is gyakran ábrázolják, mint aki szoptatja a fáraót, ami utalhat az eredeti szerepére, hogy valaha élő személy volt, együtt uralkodtak Ozirisszel, illetve az isteni családot testesítik meg ők hárman: Ízisz, Ozirisz és Hórusz. (Atya-Anya-Fiú) Egyébként érdekes is, hogy Ízisz neve „trónszéket” illetve „élő embert” jelent.

Férfi és női papok egyaránt imádták és ápoltál kultuszát. A róla elnevezett amulett, az Ízisz-csomó (Tjet) védelmező hatással bír. Az örök életet és az újjáéledést jelképezi. A vörös fából, esetleg kőből, üvegből készült csomót gyakran használták a temetéseknél.

Idővel alakja összemosódott Hathoréval, a szerelem istennőjével, így gyakran még az ábrázolásuk is hasonló. Fejdísze tehénszarvakból áll, köztük a napkoronggal. Néha tehén vagy tehénfej is szimbolizálta. Általában Hórusszal jelenik meg, vagy ankh kereszttel és egyszerű bottal a kezében, de néha az eredetileg Hathorhoz tartozó szisztrummal (hangszer) és a félhold alakú menat nyakékkel.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: dayanara2016.wordpress.com