Baldr üzenete: Örömteli nap előtt állsz. Árad a fény és a szeretet az életedbe. Ma igazán szeretve érezheted magad, mert szeretnek a családtagjait, a barátaid, az égiek, mindenki. Kellemes élményekben lehet ma részed. De emlékezz, hogy a Nap mindig fényeskedik feletted, mindig lesüt rád. Nemcsak ez a napod lehet csodálatos, hanem az összes többi is. Csak vedd észre életedben a fényt!

Bármelyik napod lehet boldog, csak észre kell venned azokat a dolgokat, amiket örömöt okoznak, fényt visznek az életedbe. Ha megakarod látni őket, meg is fogod. De ne mindig nagy dolgokat keress. Hát nem lehet elég öröm egy szép napod idő? Vagy ha kedves vagy másokkal és kedvességet kapsz cserébe?

Mert üzenem, megéri jónak lenned. Megéri szeretetteljesnek, kedvesnek, becsületesnek lenned. Ha nem is attól kapod vissza, akinek adtad, de biztosan vissza fogod, mert ez az élet rendje. Ám nem azért kell annak lenned, hogy visszakapd, hanem azért, mert ez okoz neked örömet, ezzel teszel jót a lelkednek.

Kicsoda Baldr?

A skandináv mitológiából származó Baldr, a fény, az öröm, a tisztaság, a jóság, a szépség istene. Ódin és Frigg fia, az ázok legjobb és legszebb istene. Ő volt az istenek között a legbékésebb és a legsegítőkészebb. Barátságos, bölcs és ékesszóló volt.

Egyszer Baldr rémálmot látott. Mivel az istenek sem tudták a jelentését, Ódin felkeresett egy alvilágbeli jósnőt, aki azt mondta, hogy Baldr meg fog halni, gyilkosa pedig a vak Hödur lesz. Frigg, Baldr anyja mindenkivel megígértette, hogy senki sem bántja a fiát.  Még a tüzet, vizet, vasat, a fémeket, köveket, fákat, állatokat és betegségeket, a mérgeket is. Csak a fagyöngyöt nem, mert ártalmatlannak találta.

Mikor ezt Loki megtudta – mert vénasszony képében kicsalta a titkot Friggtől – fogta a fagyöngyöt, nyílvesszőt, ill. dárdát készített belőle és Hödurral Baldrre dobatta, aki azt hitte, hogy az eskü miatt, úgyse esik bántódása az istennek. A jóslat beteljesült, Baldr meghalt. Felesége, Nanna is követte férjét a halotti máglyán. De mielőtt még vízre tették volna, Odin a fia fülébe súgott valamit. Később az istenek később váltságdíjat ajánlottak fel az alvilágnak Baldr-ért. Hél bele is egyezett amennyiben élők és az élettelenek mind megsiratják az elhunytat. Ám Thökk, az óriáslány (elvileg Loki álruhában) nem volt hajlandó, ezért az isten nem jöhetett vissza.

Sem Loki, sem Hödr nem úszta meg a történteket. Hödr-t, Odin és Rind fia ölte meg.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: deviantart.com