Hotei üzenete: Ezzel az üzenettel megérkezett életedbe a tartós boldogság. Kivéve, ha már te is tudod azt, hogy a boldogság nem ajándék, hanem képesség. A boldogság adománya mindannyiunkban ott van. Ha ezt már ma felfedezed, szinte azonnal megkezdődik életedben a csodálatos és pozitív események sorozata.

Vagyis hiszed vagy sem, minden nap lehetsz boldog. Minden nap lehet részed örömökben. Csak észre kell venned őket vagy akár megteremtened, hiszen mindkettőre képes vagy. Boldogságot adhatsz és kaphatsz is, mindkettő ugyanolyan fontos. Te döntesz a saját boldogságodról nem más, ezt sose felejtsd el!

Ahogy azt se, hogy te a boldogságodat te származtatod olyan dolgoktól, mint a pénz, szerelem, ház, autó, világkörüli utazás. Tartsd észben, hogy az igazi boldogság nem más, mint a szeretet, amit magad és a környezeted iránt érzel. Ha ez megvan, utána minden más is meglesz, amire vágysz.

Mert jusson eszedbe, hogy nehéz időben nem a pénz, a kocsi, a drága ruhák és ékszerek fognak boldoggá tenni, hanem te magadat és azok, akik körbevesznek, akiknek szeretetet adtál és boldoggá tetted őket.

Kicsoda Hotei?

A japán mitológiában a hét szerencse istene, egyike. Hotei, a bőség és a jó egészség kövér, boldogság, illetve a gyengék és a gyermekek védelmező istene. De még a vendéglők és csaposok védőszentjének is nevezik.

Külsőleg, meglehetősen hasonlít a kínai nevető Buddhára. Az ő pocakját is megszokták sörzsölni, hogy szerencsét hozzon. Hotei mindig vidám és rendkívül optimista. Segít megteremteni a vágyott boldogságot, azt, ami a szívünk vágya, az örömteli és könnyed hétköznapokat, és elérni az elégedettség állapotát. Bőséget ad és hosszú boldog életet ad családoknak. Sőt, egyes legendák arról mesélnek, hogy egy zsák édességével a hátán járt, és cukorkát, finomságokat osztogatott a gyerekeknek. Más verzió szerint étel van a zsákjában, hogy a szegényeket és rászorulókat segíthesse étellel, itallal és kincsekkel.

Állítólag valós személy volt, egy 10. században élt kínai buddhista szerzetes, akiről azt mondják, hogy a Miroku bodhiszattva (Maitreya szanszkrit nyelven) megtestesülése.

Szobrai különböző anyagokból készülhetnek: fa, kő, gipsz, fim, anyag és mindenféle méretben megtalálható. Főként arany vagy fehér színben lehet kapni, de a Feng Shui tekintetében ezek az előnyös színek, amik a boldogság és bőség megidézéshez szükségesek. Sokszor tart Hotei pénzt, gyöngyöt, őszibarackot a kezeiben, ami mind-mind a szerencse és gazdagság jele. Ha pedig sárkánnyal együtt ábrázolják, a pénzmozgást és üzleti sikert hivatott biztosítani.

Ha a Feng Shui alapelvei követjük, érdemes otthonunk dél-keleti részébe kihelyeznie egy ilyen szobrocskát és esetleg pénzt tenni a környezetébe vagy más gazdagságra utaló szimbólumokat.

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Kép: look4ward.co_uk