Athéné üzenete: Jól tudod, mit kell tenned. Már meghoztad magadban a döntést, illetve megtaláltad a válaszodat. Ne félj cselekedni! Bízz magadban, a tudásodban és a képességeidben! Bízz a benned rejlő bölcsességben! Ne tarts attól, hogy hibázol, mert ha még hibázol is, az is értékes tapasztalat lesz számodra. Ám amennyire tartasz a kudarctól, ugyanannyira bízhatnál a sikerben is!

 

Gondolj bele: Vajon hány élet áll már mögötted? Mennyi mindenen mentél keresztül jelenlegi életedben? Mennyi bölcsesség rejlik benned? Rengeteg. Ezért ne félj egyedül döntést hozni és cselekedni. Bízz a józan ítélőképességedben, hogy tudod, mikor kell a szívedre és mikor az eszedre hallgatnod.

Ám ha nem vagy magadban biztos, kérj egy jelet, segítséget tőlem vagy az Univerzumtól.  A határtalan bölcsesség ajtaja nyitva áll előtted, neked csak be kell tudnod sétálni rajta. Csak hunyd le a szemedet, meditálj, nyisd ki a szívedet és megtalálod a válaszodat.

Kicsoda Athéné?

A görög mitológiában Pallasz Athéné a bölcsesség, a tudás, az igazság, az igazságos háború, a jog, a tudomány, a hadviselés, a művészetek, a kézművesség és a képzés istennője.

Azért lett Pallasz Athéné, mert apja azt javasolta neki, hogy éljen együtt a Tritónisz-tó nimfáival, akik remek harcosok voltak, közöttük a legjobb Pallasz. Athénéval jó barátok voltak, de egyszer egy barátságos összecsapás során rosszul állt Athéné szénája. Mikor a nimfa lesújtott volna dárdájával, megjelent Zeusz, felemelte a pajzsát, az Égiszt, amin Medúza feje volt ábrázolva. Ezzel elterelte Pallasz figyelmét, így Athéné lecsapott rá, Pallasz pedig meghalt. Ha már így alakultak a dolgok, Athéné úgy döntött, minimum állít egy szobrot Pallasz emlékére, ami annyira hasonlított az istennőre, hogy az emberek egy idő után egy személyként könyvelték el őket. Másrészről a Pallasz fegyverforgatót jelent.  A másik jelzője a szüzességéből származott: Parthenosz Athéné. Innen kapta nevét az Athénban tiszteletére emelt Parthenón.

Zeusz és Métisz gyermeke. Métisz, a bölcsesség istennője volt Zeusz első felesége. Egy jóslat megjövendölte, hogy Athéné okosabb és hatalmasabb lesz, mint Zeusz, ezért inkább elevenen elnyelte Métiszt, aki a főisten gyomrában sisakot és mellvértet készített lányának. Ám Zeusz nem viselte jól odabent a zajongást, így Héphaisztosz úgy próbált segíteni, hogy egy kalapáccsal Zeusz fejére csapott, amiből kipattant Athéné. Zeusz fájdalmai elmúltak és amint meglátta a lányát talpig harci díszben, megszerette. Ezek után Athéné lett a legkedvesebb gyermeke és gyakran átadta neki pajzsát, aigiszt.

Athénét karddal és lándzsával ábrázolják, sisakban, illetve a Métisz anyja által készített gorgófős mellvértben. Szent állata a bagoly. Athéné oltalma és hatalma alatt álltak a városok, az első helyen pedig Athén állt.

 

Hogy ne maradj le a napi üzenetekről, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: listas.20minutoes