Eldobom az agyamat, de kutya legyek, ha ez nem Jézus. Hogy létezik, hogy itt csónakázom Jézussal a hegyek között?

–          Vigyázz mit kívánsz, mert a végén még teljesül. Ez a baj veletek sokszor, bele se gondoltok, mit kívántok. – szólalt meg igen kellemes és barátságos hangján.

–          Te hallod, amit gondolok?

–          Elég fantáziátlan vagy, ha úgy gondolod, a gondolatolvasás nem fér a „Mindenható Jézus Urunk” képességei közé. – felelte és elmosolyodott.

Pont úgy festett, mint a szentképeken. Vállig érő barna haj, barna szemek, elegáns fazonra nyírt szakáll és persze az elengedhetetlen fehér csuka. Olyan megnyerő volt, mint a filmekben.

–          Ezek szerint meghaltam és most átevezel velem a túlvilágra?

–          Visszavonom, mégis csak van fantáziád. Az meg se fordult a fejedben, hogy esetleg álmodsz? Miért hiszitek mindig rögtön azt, hogy meghaltatok…

–          Ez csak álom? – könnyebbültem meg egy óriási sóhaj kíséretében – De akkor miért vagy itt? Fontos üzeneted van a számomra? Meg kell változnom? Valami történni fog velem? Holnaptól más ember leszek? Talán megvilágosodok?

Most Jézus sóhajtott akkorát, mint akinek tengernyi gondja van vagy legalábbis a sokadik ember sokadik ostoba kérdéseit hallgatja.

–          Annyira nehéz elhinni azt, hogy ez talán egy csak egy egyszerű álom, amiben csak békésen csónakázunk és nincs semmi különösebb jelentése?

–          Őszintén szólva, igen. Az emberek mindig csodákról és nagy átváltozásokról számolnak be azután, hogy találkoztak veled. Miért pont én legyek az egyetlen kivétel, akinek csak egy sima álom jutott, amiben az Isten fiával a hegyek között az illatos ködben, a smaragd zöld színű tavon csónakázunk és még egy árva jó tanácsod, üzeneted sincs a számomra? Vagy ennyire jelentéktelen volnék, hogy már mondandód sincs nekem? Mert akkor ezzel az erővel, tényleg át is vihetnél a túlvilágra…

Határtalan türelemmel sóhajtott és végtelenül szeretetteljes mosolya mögött csalódottságot véltem felfedezni, mint akivel megint kibabráltak és eltolták az egész napját.

–          Jó, akkor tessék itt egy üzenet, ha annyira akarsz egyet: „Mindenütt jó, de legjobb otthon.”

–          Most ugratsz engem? Az Óz, a Csodák Csodájából idézel és ez volna a nagy üzenet?

–          Csak teszteltelek. – mondta, de inkább halvány szégyenérzet futott át rajta, mint akit lebuktattak – A valódi üzenetem ez: Ne spilázd túl a dolgokat, mert nem mindig csal a látszat és néha a dolgok pontosan annyit jelentenek, amennyinek látszanak. Most pedig kelj fel!

Felpattantak a szemeim. Az ágyamban feküdtem. Találkoztam Jézussal és még üzenete is volt a számomra! Úgy érzem, valami történik velem és minden más lesz ezután. Küldetésem van, célja van az életemnek! De akkor miért érzem rosszul magam?

(gfycat.com)

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: jesusplus.org