Lazán mondhatjuk azt, hogy sokunknak volt kedvenc sorozata, de legalábbis tudjuk, mi fán terem az a Szellemekkel Suttogó. De nem mindenki van így vele. Éppen ezért azoknak, akik nem ismerik, hadd ajánljuk egy szórakoztató, izgalmas, ugyanakkor elgondolkodtató sorozatot és természetesen a végén szemrevételezzük azt is, mit tanulhatunk a Szellemekkel Suttogó c. sorozatból!

A sztori

Mert hiszed vagy sem, tényleg van, aki még nem látta, és ez egyáltalán nem ciki!

Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) gyerekkora óta látja a szellemeket. Ez a képesség náluk örökletes, a családjában mindenki képes rá. (Ez a valóságban is így szokott lenni a született képességekkel rendelkezők esetén). De nem pusztán látja a szellemeket, hanem kommunikál is velük. Évadról évadra (összesen 5 készült) egyre izgalmasabb, olykor összefüggésben álló történésekben van része a kitalált kis városkában, amit Grandview-nak hívnak. Itt él Melinda a férjével Jimmel, aki tisztában van felesége képességeivel és sokszor együtt keverednek kalandokba.

tumblr.com

Ez nem egy hideglelős, kitör rajtad a frász a sorozat, sokkal inkább egy megható és szórakoztató fantasy. Nagyon sok benne az érzelem – néha talán még sok is – de aki bírja a romantikát meg a drámát, annak tutira be fog jönni. A történetek középpontjában Melinda áll, aki a közvetítő szerepét látja el élők és holtak között. Mindig segít megbékíteni a lelkeket és átküldeni őket a túlvilágra azzal, hogy elrendezi a rokoni kapcsolatokat és teljesíteni próbálja a holtak kívánságait. Ebben persze időről-időre segítségére vannak a barátai és későbbi évadokban becsatlakozó Eli James, akinek halál közeli élménye volt és emiatt szert tesz egy különleges képességre: hallja a szellemeket.

Sokszor vicces, humoros fordulatok tarkítják a részeket és képet kaphatunk arról, milyen lehet szellemlátónak, látnoknak lenni, hogyan éli mindennapjait, milyen problémákkal kell megküzdenie és hogy lehet áldás, átok is a képesség. Természetesen a szellemvilágba is betekintést kapunk, hogy vannak jó és rossz szellemek, hogyan élik meg halálukat és az átkelés pillanatát.

justwatch.com

Mit tanulhatunk a Szellemekkel Suttogó című sorozatból?

Persze ez egy fantasy sorozat, de találni benne olyan értékeket, tényszerűségeket, amiket érdemes kiemelni, mert minden bizonnyal a készítők csak felcsaptak egy-két spirituális művet, hogy ne full kitaláció legyen az egész, legalábbis, ami a szellemeket illeti. Szóval, az okosságok:

Az ilyen képesség mindig nagy felelősséggel jár, valóban lehet áldás mellett átok is, ezért legyünk óvatosak mikor vadul arra törekszünk, hogy nyíljon már ki a harmadik szemünk és hadd lássunk szellemeket.

Hogyha valaki azt mondja, hogy szellemeket lát, nem kell mindjárt bolondnak nézni, – főleg nem a gyereket – bár ez egy spirituális magazin olvasói számára biztos magától értődő…

tumblr.com

Mint ahogy az, hogy nem kell mindenkinek elsőre abszolút bizalmat szavazni, – legalábbis ha „szolgáltatót” keresünk – mert sajnos nagyon sok a csaló is…

Azért ragadnak itt a szellemek, mert bevégezetlen feladtuk van, illetve háborog a lelkük, valamilyen okból kifolyólag és nem lelik a békét.

A szellemek képesek befolyásolni bennünket, gondolatokat, érzéseket ültetni el bennünk. Időnként fizikai kellemetlenségeket is előidézhetnek, pláne akkor, ha egy annyira mellénk csapódott, hogy belőlünk táplálkozik, legalábbis energia szinten.

Az itt ragadt szellemek továbbra is ugyanúgy viselkednek, mint mikor még éltek, ugyanúgy gondolkodnak, ugyanazok lehetnek az érzéseik, vágyaik, félelmeik. De miután már átkeltek a szellemek megtisztulnak, magasabb szintre lépnek, levetik világ béklyóikat, és ha utána vissza is térnek egy-egy alkalommal segítő láthatóan tiszta a tudatuk.

giphy.com

Nyomokban fel lehet fedezni a sorozatban a keleti vallásokat, mint a buddhizmust, hinduizmust, és találkozhatunk benne a reinkarnációval, de még a testcsere jelenségével is, amikről mi úgyis tudjuk, hogy létező dolgok.

Valahol mindenki képes érzékelni a szellemeket, bár az biztos, hogy egyesek tudatosan igyekszenek elzárkózni a láthatatlan világ elől, míg a nyitottabbak csak nem ismerik fel, hogy esetleg van ott valaki a közelükben…

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: wall.alphacoders.com